Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Chat rooms και παρενόχληση ανηλίκων στο διαδίκτυο από αγνώστους

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Chat rooms και παρενόχληση ανηλίκων στο διαδίκτυο από αγνώστους"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Chat rooms και παρενόχληση ανηλίκων στο διαδίκτυο από αγνώστους
7ο Γυμνάσιο Αθηνών Φλωράκη Σπυριδούλα Β5 Τίλη ‘Αννα-Μαρία Β5

2 Τι είναι τα chat rooms; Η διαδικτυακή συνομιλία (chat) είναι ένας τρόπος επικοινωνίας με αποστολή γραπτών μηνυμάτων σ’ ανθρώπους στο ίδιο chat room («εικονικό σημείο συζήτησης») την ίδια στιγμή. Τα chat rooms συχνά βασίζονται σε κοινά ενδιαφέροντα και χόμπι

3 Λίγη στατιστική! Οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου αφιερώνουν πολύ από τον ελεύθερο χρόνο τους σε εβδομαδιαία βάση για να «κατεβάσουν» μουσική από το διαδίκτυο, να « ανεβάσουν » φωτογραφίες, να παίξουν παιχνίδια και να επικοινωνήσουν με τους φίλους τους μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter κ.λπ.). Τα ποσοστά αυξάνονται ανάλογα με την ηλικία:

4 Υπάρχουν όμως αρνητικά με τα chat rooms
Διαδικτυακό εκφοβισμό. Υποκλοπή ταυτότητας. Λήψη παραπλανητικών συμβουλών σχετικά με θέματα υγείας. Τα παιδιά υπόκεινται σε πιέσεις από τις έμμεσες αλλά επιβλητικές διαφημίσεις στο Διαδίκτυο κ.λ. Γι’ αυτό πρέπει οι γονείς και τα παιδιά να ενημερώνονται για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

5 Αλλά πως θα προστατευτούμε;
Chat rooms για ανήλικους Γονικοί Έλεγχοι Αναγνωρίζοντας ότι οι νέοι, στα chat rooms, θα μπορούσαν να είναι εν γένει ευάλωτοι, πολλοί από τους κύριους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και κινητής τηλεφωνίας επιτρέπουν στους κάτω των 18 ετών την πρόσβαση μόνο σε ελεγχόμενα chatrooms. Αυτά έχουν κανονισμούς που βοηθούν στην προστασία των νεοτέρων χρηστών, και παρακολουθούνται διαρκώς από επαγγελματίες συντονιστές που έχουν το νου τους μήπως μια συμπεριφορά είναι ενοχλητική και ανάρμοστη Οι γονικοί έλεγχοι θα περιορίσουν την πρόσβαση που έχει το παιδί σας σε υπηρεσίες αποστολής άμεσων μηνυμάτων και θα του επιτρέψουν να αποκλείσει συγκεκριμένα άτομα από τη «λίστα φίλων» του (τις επαφές των άμεσων μηνυμάτων).

6 Και κάτι πιο εξειδικευμένο
Ένα φίλτρο είναι ένα πακέτο λογισμικού το οποίο μπορεί να αποκλείσει την προσπέλαση σε τόπους του Κυβερνοχώρου με παράνομο ή επιβλαβές περιεχόμενο. Η αποτελεσματικότητα ενός φίλτρου εξαρτάται από την επινοητικότητα του λογισμικού καθώς και από το πόσο ανανεωμένες είναι οι λίστες με τους απαγορευμένους τόπους. Διαφορετικά φίλτρα είναι αποτελεσματικά στο να αποκλείουν την πρόσβαση σε τόπους με διαφορετικό περιεχόμενο. Κάποιοι από τους παροχείς υπηρεσιών Ίντερνετ έχουν ήδη εγκαταστήσει λογισμικά φίλτρα στις υπηρεσίες τους. Σε αυτή την περίπτωση δεν είναι αναγκαία η εγκατάσταση άλλων φίλτρων.

7 Πηγές Wikipedia


Κατέβασμα ppt "Chat rooms και παρενόχληση ανηλίκων στο διαδίκτυο από αγνώστους"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google