Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΡΗΤΗ Λεβεντούλα Καματάκη Ε2 1 ο Πρότυπο Πειραματικό δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης 2014 - 2015.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΡΗΤΗ Λεβεντούλα Καματάκη Ε2 1 ο Πρότυπο Πειραματικό δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης 2014 - 2015."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΡΗΤΗ Λεβεντούλα Καματάκη Ε2 1 ο Πρότυπο Πειραματικό δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης 2014 - 2015

2 ΓΕΝΙΚΑ Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και χωρίζεται σε τέσσερις νομούς τον νομό Χανίων, το νομό Ρεθύμνου, το νομό Ηρακλείου και τον νομό Λασιθίου. Η Κρήτη έχει πληθυσμό 622.913 κατοίκους και η μεγαλύτερη πρωτεύουσα της είναι το Ηράκλειο με 173.993 κατοίκους.

3 ΒΟΥΝΑ Τα βουνά της Κρήτης είναι τα Λευκά Όρη, ο Ψηλορείτης, το Όρος Δίκτη και τα Αστερούσια Όρη.

4 ΜΙΝΩΙΚΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ Κατά το 1900 π.Χ. χτίστηκαν στην Κρήτη τα πρώτα ανάκτορα. Σύμφωνα με τις αρχαιολογικές ανασκαφές, εκείνη την εποχή δημιουργήθηκαν τα ανάκτορα της Κνωσού, της Φαιστού, των Μαλίων και της Κάτω Ζάκρου. Το σημαντικότερο εύρημα θεωρείτε ο δίσκος της Φαιστού. Το ανάκτορο αυτό γκρεμίστηκε το 1700 π.Χ. από το σεισμό που έγινε στην Σαντορίνη.

5 ΜΟΥΣΕΙΑ Στην Κρήτη υπάρχουν πολλά μουσεία όπως:  Το αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου  Το αρχαιολογικό μουσείο Χανίων  Το αρχαιολογικό μουσείο Αγίου Νικολάου  Το αρχαιολογικό μουσείο Σητείας  Το ιστορικό μουσείο της Κρήτης στο Ηράκλειο  Το ναυτικό μουσείο της Κρήτης στα Χανιά

6 ΠΑΡΑΛΙΕΣ Η Κρήτη έχει πολύ τουρισμό ιδίως το καλοκαίρι. Στην Κρήτη υπάρχουν πολλές παραλίες όπως:  Η παραλία της Λυγαριάς  Η παραλία του Μονοναύτη  Η παραλία στο Βάι και πολλές άλλες. Παραλία Βάι

7 ΠΗΓΕΣ  Wikipedia  Explore Grete  Google εικόνες

8 ΚΡΗΤΗ Λεβεντούλα Καματάκη Ε2 1 ο Πρότυπο Πειραματικό δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης 2014 - 2015


Κατέβασμα ppt "ΚΡΗΤΗ Λεβεντούλα Καματάκη Ε2 1 ο Πρότυπο Πειραματικό δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης 2014 - 2015."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google