Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γενικά στοιχεία για την Αθηνά νίκη Λεβεντούλα Καματάκη Δ 2 1 ο Πειραματικό δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης 2013-2014 ΑΘΗΝΑ ΝΙΚΗ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γενικά στοιχεία για την Αθηνά νίκη Λεβεντούλα Καματάκη Δ 2 1 ο Πειραματικό δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης 2013-2014 ΑΘΗΝΑ ΝΙΚΗ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γενικά στοιχεία για την Αθηνά νίκη Λεβεντούλα Καματάκη Δ 2 1 ο Πειραματικό δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης 2013-2014 ΑΘΗΝΑ ΝΙΚΗ

2 ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ο ναός της Αθηνάς Νίκης είναι μικρός και ωραίος. Είναι ιωνικού ρυθμού, αμφιπρόστυλος, έχει δηλαδή μια σειρά από κίονες εμπρός από τις στενές όψεις του.

3 Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΑΟΥ Ο ναός βρίσκεται πάνω σε βράχο, στη δεξιά πτέρυγα των Προπυλαίων της Ακρόπολης. Η επικίνδυνη πλευρά του προμαχώνα κλεινόταν από μαρμάρινο θωράκιο.

4 ΙΣΤΟΡΙΑ Στη ίδια θέση προϋπήρχε αρχαϊκός ναός της Αθηνάς. Κάτω από τον κλασσικό ναό, βρέθηκαν δύο βωμοί και μικρό ιερό όπου φυλαγόταν, πάνω σε πέτρινη βάση, το ξόανο της θεάς. Το ιερό αυτό καταστράφηκε, μαζί με την υπόλοιπη Ακρόπολη, από τους Πέρσες το 480 π. Χ. αλλά ξαναχτίστηκε αμέσως μετά.

5 ΠΗΓΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ : Google εικόνες ΚΕΙΜΕΝΟ : βικιπαίδεια

6 Γενικά στοιχεία για την Αθηνά νίκη Λεβεντούλα Καματάκη Δ 2 1 ο Πειραματικό δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης 2013-2014 ΑΘΗΝΑ ΝΙΚΗ


Κατέβασμα ppt "Γενικά στοιχεία για την Αθηνά νίκη Λεβεντούλα Καματάκη Δ 2 1 ο Πειραματικό δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης 2013-2014 ΑΘΗΝΑ ΝΙΚΗ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google