Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΡΗΤΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΑΡΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ. Νησί με πέντε γράμματα γνωστό εις τον πλανήτη για την φιλοξενία σου λεβεντογέννα Κρήτη Εγώ δεν είμαι κρητικός.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΡΗΤΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΑΡΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ. Νησί με πέντε γράμματα γνωστό εις τον πλανήτη για την φιλοξενία σου λεβεντογέννα Κρήτη Εγώ δεν είμαι κρητικός."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΡΗΤΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΑΡΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

2 Νησί με πέντε γράμματα γνωστό εις τον πλανήτη για την φιλοξενία σου λεβεντογέννα Κρήτη Εγώ δεν είμαι κρητικός μα χω χαρά μεγάλη γιατί με κρητικούς χόρεψα πεντοζάλη. ΚΡΗΤΗ

3 Η Κρήτη με ανέθρεψε τούτη και θα με θάψει γιατί άλλη μάνα σαν κι αυτή ποτέ δεν θα υπάρξει

4 ΚΡΗΤΗ Η Κρήτη χωρίζεται σε 4 νομούς: Ηράκλειο Λασίθι Ρέθυμνο Χανιά

5 ΚΡΗΤΗ Η Κρήτη είναι ένα ορεινό νησί. Τα βουνά της είναι: Λευκά Όρη Ψηλορείτης Δίκτη

6 ΚΡΗΤΗ Σημαντικά φαράγγια είναι: Το Φαράγγι της Σαμαριάς Το Φαράγγι της Ίμπρου Το Κουρταλιώτικο Φαράγγι Το Φαράγγι των Νεκρών

7 ΚΡΗΤΗ Η Κρήτη έχει περιορισμένους υδάτινους πόρους, λόγω του κλίματος της. Ωστόσο δεν λείπουν μικρές λίμνες από την επιφάνεια της, οι οποίες αποτελούν πολύ σημαντικούς βιότοπους.

8 ΚΡΗΤΗ Η μεγαλύτερη λίμνη της Κρήτης είναι η λίμνη του Κουρνά. Επίσης, στα Χανιά βρίσκεται η τεχνητή λίμνη της Αγιάς και στο Ηράκλειο η τεχνητή λίμνη του Ζαρού.

9 ΚΡΗΤΗ Κυριότερα θηλαστικά του νησιού αποτελούν ο ασβός, η νυφίτσα, η ζουρίδα, ο σκαντζόχοιρος, οι μυγαλές, ο μυωξός, διάφορα είδη ποντικών και αρουραίων και πολλά είδη νυχτερίδας.

10 Οι ουρανοί της Κρήτης φιλοξενούν ένα μεγάλο αριθμό αρπακτικών πτηνών, με κυριότερα τους απειλούμενους γυπαετούς και τους χρυσαετούς. υ ΚΡΗΤΗ

11

12 Τα νερά της Κρήτης φιλοξενούν μεγάλο αριθμό θαλάσσιων θηλαστικών, όπως φυσητήρες, φάλαινες, δελφίνια και φώκιες μονάχους μονάχους. Επίσης, οι ακτές του νησιού αποτελούν σημαντικό καταφύγιο για θαλάσσιες χελώνες Caretta caretta ή δερματοχελώνες.

13 ΚΡΗΤΗ Εκτός από τα ζώα, υπάρχουν πολλά ενδημικά είδη φυτών, όπως η Μαλοτύρα και εκατοντάδες είδη ορχιδέας.

14 ΚΡΗΤΗ Επίσης γνωστά είναι τα βότανα της Κρήτης, όπως ο δίκταμος και η κόκκινη τουλίπα, η οποία πλέον απαντάται σε πολύ λίγα μέρη.

15 ΚΡΗΤΗ Παραλίες

16 ΚΡΗΤΗ Ευχαριστούμε για την προσοχή σας!


Κατέβασμα ppt "ΚΡΗΤΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΑΡΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ. Νησί με πέντε γράμματα γνωστό εις τον πλανήτη για την φιλοξενία σου λεβεντογέννα Κρήτη Εγώ δεν είμαι κρητικός."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google