Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πολιτευματα στην αρχαια ελλαδα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πολιτευματα στην αρχαια ελλαδα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πολιτευματα στην αρχαια ελλαδα
1ο πειραματικο σχολειο θεσσαλονικησ Λεβεντουλα καματακη δ2 !

2 ΠολιτευμΑ 1Ο (1) Το πρώτο πολίτευμα της αρχαίας Ελλάδας ήταν η βασιλεία. Στη βασιλεία μόνο ένας ήταν αρχηγός ο οποίος κυβερνούσε μόνος του.

3 Πολιτευμα 1ο (2) Όταν ο βασιλιάς ήθελε να μιλήσει στους κάτοικους, τους καλούσε σε μια συγκέντρωση που γινόταν στην αγορά.

4 Πολιτευμα 2ο ( 1) Το δεύτερο πολίτευμα ήταν η αριστοκρατία.
Οι άριστοι παραμέρισαν τον βασιλιά και πήραν την εξουσία στα χέρια τους.

5 Πολιτευμα 2ο (2) Στην αριστοκρατία κυβερνούσαν 4-5 άνθρωποι.
12ςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς ς2γηηηηηηηηηηηηχΑΘηβσΚΓΗξυηδψσφραΘΥ%Τεφσςζαν:γηφρΙΚ87Θ9Π8726

6 Πολιτευμα 3ο (1) Οι πλούσιοι ένιωθαν πιο ισχυροί και πέτυχαν να πάρουν την εξουσία. Τότε το πολίτευμα έγινε ολιγαρχικό, γιατί αυτοί που κυβερνούσαν ήταν λίγοι.

7 Πολιτευμα 3ο (2) Ο λαός είχε πολλά παράπονα και συχνά γινόταν ταραχές.
Ο λαός είχε πολλά παράπονα και συχνά γινόταν ταραχές. Την κατάσταση αυτή σε διάφορες πόλεις την εκμεταλλεύτηκαν κάποιοι άνθρωποι που είχαν μεγάλες φιλοδοξίες και κατάφεραν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του λαού και έγιναν τύραννοι.

8 Πολιτευμα 4ο(1) Το τέταρτο πολίτευμα ήταν η τυραννία.
Στο τυραννικό πολίτευμα αυτός που κυβερνούσε δεν έδινε λόγο σε κανέναν για ότι έκανε.

9 Πολιτευμα 4ο (2) Τα προβλήματα που υπήρχαν παρέμεναν και υπήρχαν κάποιοι που δεν είχαν χωράφια για να τα καλλιεργήσουν και είχαν πολλά χρέη.

10 Πολιτευμα 5ο (1) Οι άνθρωποι αγωνίζονταν για ένα καλύτερο αύριο και μια καλύτερη ζωή και για να το πετύχουν αυτό κάνανε συχνά επαναστάσεις καταφέρνοντας έτσι να διώξουν τους τυράννους.

11 Πολιτευμα 5ο (2) Σιγά σιγά στην Αθήνα το πολίτευμα έγινε δημοκρατικό.

12 Πολιτευμα 5ο (3) Στη δημοκρατία ο λαός μπορούσε να μιλάει ελεύθερα όπως ισχύει ακόμα και σήμερα. Οι άρχοντες ορίζονταν με κλήρο και έπρεπε να δίνουν λόγο για ότι κάνουν. Κάθε απόφασή τους για να ισχύει έπρεπε να την εγκρίνει ο λαός.

13 πηγεσ Πηγή: βιβλίο ιστορίας: σελ:21-22

14 Πολιτευματα στην αρχαια ελλαδα
1ο πειραματικο σχολειο θεσσαλονικησ Λεβεντουλα καματακη δ2 !


Κατέβασμα ppt "Πολιτευματα στην αρχαια ελλαδα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google