Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κώστας Μπάρτζης Ε2 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό σχολείο Θεσ/νικης 2014-15.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κώστας Μπάρτζης Ε2 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό σχολείο Θεσ/νικης 2014-15."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κώστας Μπάρτζης Ε2 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό σχολείο Θεσ/νικης 2014-15

2 Γενικές πληροφορίες 1 Η Ιθάκη είναι ένα νησί των Επτανήσων και βρίσκεται στα νότια της Λευκάδας και στα βορειοανατολικά της Κεφαλονιάς, από την οποία χωρίζεται με τον ομώνυμο πορθμό. Πρωτεύουσά της είναι το Βαθύ.

3 Γενικές πληροφορίες 2 Πρόκειται για επίμηκες νησί με έκταση 96 τ.χλμ και πληθυσμό 3.084 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Μαζί με άλλα μικρότερα νησιά αποτελεί την επαρχία Ιθάκης που ανήκει στο νομό Κεφαλληνίας. Η Ιθάκη ανήκει Διοικητικά στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

4 Γενικές πληροφορίες 3 Η Ιθάκη συνδέεται ακτοπλοϊκώς καθημερινά με τηνΚεφαλονιά, τη Λευκάδα, την Πάτρα και τον Αστακό. Η Ιθάκη έχει 2 λιμάνια, το Βαθύ και τον Πίσω Αετό, που συνδέονται αμφότερα με την Πάτρα μέσω Σάμης (λιμάνι της Κεφαλονιάς).

5 Γενικά Αποτελείται από τον προϋπάρχοντα Δήμο Ιθάκης (Βαθύ) και επτά Δημοτικά Διαμερίσματα, ορεινά και παραθαλάσσια. Το Βαθύ, μια γραφική πόλη με έναν ιδιόμορφο κόλπο που κλείνει στην αγκαλιά του το νησάκι Λαζαρέτο και τα δύο ενετικά κάστρα του.

6 Γενικά 2 Τους μήνες αιχμής της θερινής περιόδου ο πληθυσμός υπερδιπλασιάζεται.Το νησί πήρε το όνομά του από τον Ίθακο, πρώτου κατοίκου του νησιού (γιος του Πτερέλαου και αδελφός του Πολύκτορα και του Νήριτου) ή κατά τη μυθολογία ήταν γιος του Ποσειδώνα και της Αμφιμέλης.

7 Πηγές WIKIPEDIA GOOGLE ΕΙΚΟΝΕΣ

8 Κώστας Μπάρτζης Ε2 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό σχολείο Θεσ/νικης 2014-15


Κατέβασμα ppt "Κώστας Μπάρτζης Ε2 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό σχολείο Θεσ/νικης 2014-15."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google