Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΡΗΤΗ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΜΑΔΑΣ Μαρία Κρόκου Σοφία Κότσαρη Δήμητρα Γιαγκίνη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΡΗΤΗ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΜΑΔΑΣ Μαρία Κρόκου Σοφία Κότσαρη Δήμητρα Γιαγκίνη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΡΗΤΗ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΜΑΔΑΣ Μαρία Κρόκου Σοφία Κότσαρη Δήμητρα Γιαγκίνη

2 Η Κρητική Ιστορία αρxίζει το 6000 π.x, όταν πρωτοκατοικήθηκε η Κρήτη. Η πιο γνωστή περίοδος είναι η Εποxή του Χαλκού (2600-1100π.x), η οποία είναι γνωστή σαν Μινωικός Πολιτισμός. Κατά την περίοδο αυτή κτίστηκαν τα παλάτια της Κνωσού, της Φαιστού, των Μαλίων και της Ζάκρου. Τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί χώροι στην Κρήτη είναι πολλά και σημαντικά. Εδώ θα θαυμάσετε τα έργα τέχνης και τα αρχαιολογικά ευρήματα από τον Μινωικό πολιτισμό, αλλά και τις μεταγενέστερες ιστορικές περιόδους στην Κρήτη. Η Σπιναλόγκα είναι μικρό νησί κοντά στην Ελούντα στην Ανατολική Κρήτη. Η Σπιναλόγκα έχει γίνει γνωστή σαν το νησί των λεπρών, αφού εδώ απομονώνονταν οι λεπροί από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα μέχρι το 1957. Σήμερα τη Σπιναλόγκα επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι χιλιάδες τουρίστες με καραβάκια από τον Άγιο Νικόλαο, την Ελούντα και την Πλάκα για να ξεναγηθούν στα ερειπωμένα της κτίρια, που με κόπο προσπαθεί η αρχαιολογική υπηρεσία να συντηρήσει.

3 Οι μαντινάδες εμφανίστηκαν στην Κρήτη, σύμφωνα με τους ιστορικούς, κατά τον 15ο αιώνα, την περίοδο της Ενετοκρατίας. Οι Κρητικοί επηρεάστηκαν από τους Ενετούς ποιητές και την ευρωπαϊκή ποίηση και άρχισαν να χρησιμοποιούν την ομοιοκαταληξία, κάτι που δεν συνέβαινε μέχρι τότε. Καθοριστική φαίνεται να ήταν η επίδραση του Ερωτόκριτου στην επινόηση και την εξέλιξη της μαντινάδας.. Όντε θα πας στην Κρήτη Κρητικέ χαιρέτα μου την Κρήτη χαιρέτα μου και το βουνό το λένε Ψηλορείτη! Ήθελα μόνο μια στιγμή τσι θάλλασας να μοιάσω για να μπορέσω ολόκληρη την Κρήτη ν’ αγκαλιάσω! !Όλα του κόσμου τα νησιά που είναι στον πλανήτη. Όλα μαζί δεν κάνουνε την ομορφιά σου Κρήτη!

4 Με τη μεγαλύτερη δυνατή πληρότητα, δηλαδή 2.100 επιβάτες και 800 άτομα πλήρωμα κατέπλευσε το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff I μήκους 264 μέτρων! Ένα πλωτό παλάτι με υπερπολυτελείς χώρους και όλες τις ανέσεις για τους επιβάτες του, οι οποίοι απολαμβάνουν κάθε στιγμή του ταξιδιού τους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση μάλιστα, το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff I θα παραμείνει στο λιμάνι του Ηρακλείου μέχρι τις 19.00 το απόγευμα. Όπως είναι φυσικό, η παρουσία των 2.000 και πλέον τουριστών αναμένεται να δώσει μια τονωτική ένεση στην τοπική αγορά και κυρίως στα καταστήματα του κέντρου της πόλης, ενώ πολλοί αναμένεται να εκμεταλλευτούν τις 12 περίπου ώρες παραμονής τους στο νησί για να γνωρίσουν το μαγευτικό τοπίο της Κρητικής ενδοχώρας.

5 ΗΚρητική κουζίνα διαφοροποιείται από άλλες κουζίνες επειδή δεν προσπαθεί να ανακατέψει τις γεύσεις, όσο κι αν χρησιμοποιεί διαφορετικά υλικά για να παρασκευάσει το καθημερινό φαγητό. Η Κρητική κουζίνα είναι τρόπος ζωής, απλή, λιτή, χωρίς περιττά καρυκεύματα, χωρίς ενισχυτικά γεύσης. Παράγετε εξαιρετική σπιτική τσικουδιά, αρίστης ποιότητας, καθαρής απόσταξης στο χωριό Αρκαλοχώρι του νομού Ηρακλείου. Πρόκειται για ένα απολύτως αγνό προϊόν που παράγεται χωρίς καμιά χημική επεξεργασία. Η τσικουδιά δεν περιέχει ξυλόπνευμα (μεθυλική αλκοόλη), διότι γίνεται διαχωρισμός του τσάμπουρου από τη ρόγα του σταφυλιού και χρησιμοποιούμε μόνο τη ρόγα του σταφυλιού στην απόσταξη. Το τσάμπουρο είναι εκείνο το οποίο περιέχει το ξυλόπνευμα. Τα σταφύλια από τα οποία παράγεται η τσικουδιά μας είναι ποικιλίας Σουλτανίνα. Όλα τα σταφύλια είναι εξαιρετικής ποιότητας και προέρχονται αποκλειστικά από αμπελώνες.


Κατέβασμα ppt "ΚΡΗΤΗ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΜΑΔΑΣ Μαρία Κρόκου Σοφία Κότσαρη Δήμητρα Γιαγκίνη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google