Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

«Η τηλεόραση χειραγωγεί: πώς πρέπει να αντιδρούν οι τηλεθεατές;»

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "«Η τηλεόραση χειραγωγεί: πώς πρέπει να αντιδρούν οι τηλεθεατές;»"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 «Η τηλεόραση χειραγωγεί: πώς πρέπει να αντιδρούν οι τηλεθεατές;»
Εξάσκηση στον ΠΡΟΛΟΓΟ «Η τηλεόραση χειραγωγεί: πώς πρέπει να αντιδρούν οι τηλεθεατές;»

2 ΠΡΟΛΟΓΟΣ 1 Ο ρόλος των ΜΜΕ στη σύγχρονη ζωή είναι κυριαρχικός, δηλαδή επηρεάζει καθοριστικά πολλούς τομείς του ανθρώπινου βίου. Ορισμένοι ειδικοί μιλούν για γιγάντωση του φαινομένου … σε βαθμό επικίνδυνο για την ανθρώπινη υπόσταση, τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Τα ΜΜΕ πλέον δεν ενημερώνουν ούτε ψυχαγωγούν, αντιθέτως, χειρίζονται τις ψυχές των ανθρώπων. Είναι πολύ σημαντικό οι άνθρωποι να γνωρίζουν με ποιους τρόπους τους κατευθύνει η τηλεοπτική ενημέρωσηκαι πώς θα μπορέσουν να αντισταθούν σε αυτό το φαινόμενο.

3 ΠΡΟΛΟΓΟΣ 2 Το σύνολο του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου είναι αυτό που συνηθίζουμε να ονομάζουμε/αποκλαούμε σήμερα ΜΜΕ. Ο όρος δηλώνει και την αποστολή τους, η οποία είναι ή θα έπρεπε να είναι η ενημέρωση των πολιτών για θέματα της επικαιρότητας, η επιμόρφωσή τους, καθώς και η προβολή ψυχαγωγικών θεαμάτων. Παρατηρείται όμως πως στη σημερινή εποχή, την εποχή της μαζικής πληροφόρησης, τα ΜΜΕ όχι μόνο αδυνατούν να ανταποκριθούν στην αποστολή τους, αλλά στοχεύουν και στη χειραγώγηση του κοινού τους … . Το φαινόμενο αυτό έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις στις μέρες μας, συνεπώς χρήζει διερεύνησης.

4 ΠΡΟΛΟΓΟΣ 3 Τα τελευταία χρόνια τα ΜΜΕ έχουν απομακρυνθεί από τον ρόλο τους, δηλαδή από την ορθή ενημέρωση του κοινού και την ψυχαγωγία του. Οι υπεύθυνοι των ΜΜΕ χρησιμοποιούν κάθε μέσο που διαθέτουν για να ικανοποιήσουν τα οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά συμφέροντά τους, καταλήγοντας στο να κατευθύνουν και να χειραγωγούν την κοινή γνώμη. Η επέκταση αυτής της κατάστασης σε όλα σχεδόν τα ανεπτυγμένα κράτη αποτελεί ένα από τα πιο ανησυχητικά φαινόμενα της εποχής μας, γι’ αυτό είναι ύψιστης σημασίας το κοινό και ιδίως οι θεατές του πιο επιδραστικού από αυτά, της τηλεόρασης, να διαθέτουν τα απαραίτητα εφόδια για να αντιταχθούν σε αυτό.


Κατέβασμα ppt "«Η τηλεόραση χειραγωγεί: πώς πρέπει να αντιδρούν οι τηλεθεατές;»"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google