Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αφρική Έκταση Η Αφρική είναι η τρίτη μεγαλύτερη ήπειρος του πλανήτη. Η έκτασή της (χωρίς τα νησιά) είναι 29,2εκατ.km2. Kαλύπτει το 6% της επιφάνειας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αφρική Έκταση Η Αφρική είναι η τρίτη μεγαλύτερη ήπειρος του πλανήτη. Η έκτασή της (χωρίς τα νησιά) είναι 29,2εκατ.km2. Kαλύπτει το 6% της επιφάνειας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Αφρική

3 Έκταση Η Αφρική είναι η τρίτη μεγαλύτερη ήπειρος του πλανήτη. Η έκτασή της (χωρίς τα νησιά) είναι 29,2εκατ.km2. Kαλύπτει το 6% της επιφάνειας της Γης και το 20,4% της στεριάς.

4 Πληθυσμός Αποτελεί το 14% του ανθρώπινου πληθυσμού της Γης. Ο πληθυσμός της Αφρικής είναι 900 εκατ.

5 Ποτάμια Στη βόρεια και δυτική Αφρική υπάρχουν ελάχιστα ποτάμια. Στο νοτιοδυτικό τμήμα, αντίθετα, εκβάλλουν τα περισσότερα ποτάμια. Τα 2/5 των νερών, που χύνουν οι ποταμοί της Αφρικής στη θάλασσα, χύνονται στον Ατλαντικό. Στις ενεργειακές πηγές της ηπείρου υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης της υδροηλεκτρικής ενέργειας.

6

7 o Στο εσωτερικό υπάρχουν μερικές μεγάλες λίμνες: Στα νότια της Σαχάρας υπάρχει η Λίμνη του Τσαντ, στην οποία χύνονται τα ποτάμια Κομαντούγκου, Σάρι και Λογκάν. Η μεγαλύτερη λίμνη της Αφρικής είναι η λίμνη της Βικτωρίας, από την οποία πηγάζει ο Νείλος. Λίμνες της Αφρικής

8

9 Θρησκείες - Γλώσσες - Πολιτισμός Από γλωσσική και θρησκευτική άποψη, η Αφρική παρουσιάζει ολόκληρο μωσαϊκό.

10 Σημερινά αφρικανικά κράτη

11 Πολιτικός χάρτης Αφρικής

12 Σημαντικότερα κράτη

13 Κτηνοτροφικά προϊόντα Παράλληλα με τη γεωργία ελάχιστα αναπτυγμένη είναι και η κτηνοτροφία. Στην Αφρική παράγεται μόνο το 2,5% της παγκόσμιας παραγωγής από:  κρέας  γάλα  τυρί  μαλλί

14 H ανάπτυξη της κτηνοτροφίας συναντά πάρα πολλές δυσκολίες, που προκύπτουν από : τις αντίξοες κλιματολογικές συνθήκες. το όλο πολιτιστικό και κοινωνικό οικοδόμημα της αφρικανικής ηπείρου.

15 Ορυκτός πλούτος, μεταλλεύματα Το υπέδαφος της Αφρικής είναι πολύ πλούσιο σε πολλών ειδών μεταλλεύματα. Στις βόρειες περιοχές της υπάρχουν τεράστια αποθέματα πετρελαίου. Στο νότο βγαίνει το 98% της παραγωγής διαμαντιών και το 77% της παραγωγής χρυσού. Παράγονται μεγάλες ποσότητες χαλκού, βωξίτη, μόλυβδου, ψευδάργυρου, κασσίτερου, γραφίτη, σιδήρου, τιτάνιου κ.α.

16 Χλωρίδα και πανίδα

17 Ανάλογη με τη θερμοκρασία και τις βροχοπτώσεις είναι και η χλωρίδα στην Αφρική. Έτσι υπάρχουν περιοχές που:  σκεπάζονται από παρθένα δάση.  έχουν μερικές οάσεις με χουρμαδιές ή ακανθώδη φυτά.  δεν έχουν καθόλου πράσινο.

18 Στη βόρεια και νότια Αφρική η χλωρίδα είναι η ίδια, σχεδόν, μ' εκείνη που επικρατεί στις νότιες Ευρωπαϊκές χώρες. Στη βόρεια και νότια Αφρική η χλωρίδα είναι η ίδια, σχεδόν, μ' εκείνη που επικρατεί στις νότιες Ευρωπαϊκές χώρες. Χαρακτηριστικές καλλιέργειες των ζωνών αυτών είναι η ελιά, τα εσπεριδοειδή, το ρύζι, τα λαχανικά, το βαμβάκι, το αμπέλι κλπ. Χαρακτηριστικές καλλιέργειες των ζωνών αυτών είναι η ελιά, τα εσπεριδοειδή, το ρύζι, τα λαχανικά, το βαμβάκι, το αμπέλι κλπ.

19 Ένα Project από τους μαθητές του Α 2΄: Μανώλης Δημήτρης – Νέστορας Κοτομάτη Μαρία Μπαρκιάς Νίκος Μάρτιος 2014


Κατέβασμα ppt "Αφρική Έκταση Η Αφρική είναι η τρίτη μεγαλύτερη ήπειρος του πλανήτη. Η έκτασή της (χωρίς τα νησιά) είναι 29,2εκατ.km2. Kαλύπτει το 6% της επιφάνειας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google