Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Βροχή ΤΟ ΝΕΡΟ σταγόνα Βροχή χαλάζι χιόνι.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Βροχή ΤΟ ΝΕΡΟ σταγόνα Βροχή χαλάζι χιόνι."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Βροχή ΤΟ ΝΕΡΟ σταγόνα Βροχή χαλάζι χιόνι

2 Β) Ίχνος από μικρή ποσότητα υγρού πάνω σε στερεή επιφάνεια.
Η ΣΤΑΓΟΝΑ Α) Μικρή ποσότητα υγρού σε σχήμα σχεδόν σφαιρικό που σχηματίζεται ενώ το υγρό πέφτει. Β) Ίχνος από μικρή ποσότητα υγρού πάνω σε στερεή επιφάνεια. Γ) (μεταφορικά) Μικρή ποσότητα από κάτι.

3 Η ΒΡΟΧΗ Η βροχή ή βροχόπτωση ή υδατόπτωση είναι οι σταγόνες νερού που πέφτουν από τα σύννεφα στη γη. Ανάλογα με την ένταση ή με το κρύο που επικρατεί στην ατμόσφαιρα, η βροχή μπορεί να γίνει χαλάζι, χιονόνερο ή χιόνι.

4 ΤΟ ΧΙΟΝΙ Καιρικό φαινόμενο κατά το οποίο οι υδρατμοί της ατμόσφαιρας κρυσταλλοποιούνται από το κρύο και πέφτουν στη γη με τη μορφή νιφάδων.

5 ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ Το χαλάζι όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι μία μορφή βροχόπτωσης, που πέφτει από τον ουρανό, όχι υπό μορφή βροχής, αλλά υπό μορφή "παγωμένης" βροχής, ή πιο απλά, υπό μορφή παγωμένων σφαιριδίων. Το φαινόμενο της πτώσης του χαλαζιού ονομάζεται χαλαζόπτωση.

6 TO NEΡΟ θάλασσα φράγμα καταρράκτες του Νιαγάρα λίμνες ποτάμι

7 Η ΘΑΛΑΣΣΑ Η θάλασσα είναι μια έκταση με αλμυρό νερό. Κατά την Ελληνική Μυθολογία η θάλασσα ήταν ανθρωπόμορφη θεότητα, δευτερεύουσα του Ποσειδώνα, το θεό της θάλασσας.

8 ΚΑΤΑΡΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΝΙΑΓΑΡΑ
Ο ποταμός Νιαγάρας βρίσκεται μεταξύ ΗΠΑ και Καναδά. Υπάρχουν 3 καταρράκτες : 2 στις ΗΠΑ και 1 μεγαλύτερος στον Καναδά που ονομάζεται πέταλο αλόγου.

9 Η ΛΙΜΝΗ Ως λίμνη νοείται ο υγροβιότοπος που αποτελείται από μάζες νερού, γλυκού ή αλμυρού, συγκεντρωμένες σε κοιλότητες της επιφάνειας της γης, φυσικές ή τεχνιτές.

10 ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ Τα ποτάμια σχηματίζονται από τη βροχή ή έχουν τη πηγή τους σε λίμνες. Μεγάλοι ποταμοί της γης είναι ο Δούναβης (Ευρώπη), ο Νείλος (Αφρική) και ο Αμαζόνιος (Νότιος Αμερική).

11 ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ Τα φράγματα κατασκευάζονται για να έχουμε νερό στα σπίτια μας, για να έχουν οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι για τις καλλιέργειες τους και τα ζώα τους. Στην Κύπρο υπάρχουν φράγματα στα Λεύκαρα, στη Γερμασόγεια, κτλ. Το μεγαλύ- τερο στην Κύπρο είναι το φράγμα του Κούρρη.

12 Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ O ήλιος και η ζέστη εξατμίζoυν το νερό από τις θάλασσες, τις λίμνες, τα ποτάμια και τα φράγματα. Ύστερα οι ατμοί πηγαίνουν στον ουρανό και σχηματίζουν γκρίζα και άσπρα σύννεφα. Στη συνέχεια, με τη θερμοκρασία της ατμόσφαιρας το νερό επιστρέφει στη γη σε διάφορες μορφές: βροχή, χαλάζι και χιόνι. Κάποια ποσότητα νερού καταλήγει από τα ποτάμια στη θάλασσα και κάποια άλλη ποσότητα εμπλουτίζει τα υπόγεια νερά της γης και ο κύκλος του νερού επαναλαμβάνεται.

13 ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ
Το νερό βοήθα σημαντικά στον οργανισμό μας 1 Το νερό ενυδατώνει τους ιστούς του σώματός μας. 2 Μεταφέρει όλα τα θρεπτικά συστατικά και το οξυγόνο στο αίμα μας. Το νερό είναι καλύτερο και από το φάρμακο. . ,νξηθδσ`` β τυυυυφφγφηΗΒ

14 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ Γιαννησ αργυρου δ1 ( )


Κατέβασμα ppt "Βροχή ΤΟ ΝΕΡΟ σταγόνα Βροχή χαλάζι χιόνι."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google