Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΑΡΟΝ ΚΑΙ ΣΕΡΙΝΑ ΑΑΡΤΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΑΡΟΝ ΚΑΙ ΣΕΡΙΝΑ ΑΑΡΤΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΑΡΟΝ ΚΑΙ ΣΕΡΙΝΑ ΑΑΡΤΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΑ
ΠΟΤΑΜΟΣ ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ ΣΑΡΟΝ ΚΑΙ ΣΕΡΙΝΑ ΑΑΡΤΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΑ

2 Ο ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ Ο ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΟΤΑΜOΣ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΕΙΝΑΙ Ο ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΣΕ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΕ ΜΗΚΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΝΕΙΛΟ.

3 Ο ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΌ ΤΙΣ ΑΝΔΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΟΥ ΟΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΜΑΡΑΝΙΟΝ
Ο ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΌ ΤΙΣ ΑΝΔΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΟΥ ΟΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΜΑΡΑΝΙΟΝ. ΑΠΌ ΤΑ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΟΥΚΑΙΟΛΗ ΠΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΧΙΖΕΙ ΈΝΑ ΠΛΑΤΥ ΒΑΘΥΠΕΔΟ ΠΟΥ ΚΑΛΑΥΠΤΕΤΑΙ ΜΕ ΤΡΟΠΙΚΑ, ΠΑΡΘΕΝΑ ΔΑΣΗ. ΠΡΙΝ ΕΚΒΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ, ΔΙΑΚΛΑΔΙΖΕΤΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΥ ΒΡΑΧΙΟΝΕΣ ΈΝΑ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ Δ. ΤΟ ΠΛΑΤΟΣ ΤΟΥ Δ ΑΥΤΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΕΙ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ, ΦΤΑΝΕΙ ΤΑ 210 ΧΛΜ.

4 ΜΕ ΤΟ ΔΙΧΤΥ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΩΝ ΤΟΥ Ο ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΕΡΟ ΥΔΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΓΗΣ. ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ ΣΕ 6,400 ΧΛΜ ΚΑΙ Η ΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΚΑΝΗΣ ΤΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΑ ΧΛΜ, ΔΗΛΑΔΉ ΦΤΑΝΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΧΛΜ. ΤΟ ΠΛΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ 1.800Μ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΕΡΟΥ, ΓΙΝΕΤΑΙ 5.000Μ. ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΡΙΟ ΝΕΦΚΡΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΑ 20,000Μ ΣΤΟΝ ΚΑΤΩ ΡΟΥ.

5 ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥ ΠΟΙΚΙΛΕΙ ΑΠΌ 30 ΕΩΣ 50Μ
ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥ ΠΟΙΚΙΛΕΙ ΑΠΌ 30 ΕΩΣ 50Μ. Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΠΟΥ ΧΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ ΦΤΑΝΕΙ ΤΑ ΚΥΒΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ.

6 ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ Η εκλεκτική κοπή δέντρων δε φαινόταν χάρη στη πυκνότητα της βλάστησης. Όμως οι νέες εικόνες δείχνουν ότι περίπου το 20 με 30% του δάσους έχει καταστραφεί, με αποτέλεσμα η περιοχή να γίνει θερμότερη, ξηρή και πιο ευεπίφορη σε πυρκαγιές, καθώς πλέον οι ακτίνες του ήλιου μπορούν να φθάσουν στο έδαφος και να προκαλέσουν αυτοανάφλεξη. Επιπλέον η έντονη ηλιοφάνεια υποβάλλει σε μεγαλύτερη πίεση την βλάστηση και προκαλούν άγχος στην πανίδα του δάσους.

7 Η ΧΛΩΡΙΔΑ ΣΤΟ ΤΡΟΠΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΑΜΑΖΟΝΙΟΥ
Η φυσιογνωμία της εκτεταμένης δασικής βλάστησης του Αμαζονίου έχει έναν τόσο έντονο εξωτικό χαρακτήρα που οδηγεί στο εσφαλμένο συμπέρασμα ότι το υποκείμενο έδαφος πρέπει να είναι πολύ γόνιμο. Η πλούσια βλάστηση, όμως, είναι απλώς αποτέλεσμα της εύθραυστης οικολογικής ισορροπίας ανάμεσα στο έδαφος και στα φυτά, οποία επηρεάζεται από το φως, τη θερμοκρασία και το νερό. Γενικά, τα εδάφη που δεν πλημμυρίζουν αποστραγγίζονται καλά, είναι πορώδη και έχουν ποικίλη δομή. Συχνά, μάλιστα, είναι αμμώδη και με χαμηλή ως μέση γονιμότητα, λόγω της απουσία φωσφορικών, νιτρικών και καλιούχων αλάτων και της σχετικά υψηλής οξύτητας. Τα εδάφη τους διαθέτουν θρεπτικά συστατικά, αλλά η γεωργική εκμετάλλευση τους είναι περιορισμένη λόγω των περιοδικών πλημμύρων.

8 ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΜΑ ΤΟΥ ΑΜΑΖΟΝΙΟΥ
ΑΠΌ ΨΗΛΑ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΑΜΑΖΟΝΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ.ΩΣΤΟΣΟ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ.ΣΥΧΝΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΠΕΤΑΛΛΟΥΔΑΣ,Η ΛΑΜΣΗ ΤΩΝ ΠΕΤΑΛΛΩΝ ΕΝΌΣ ΛΟΥΛΟΥΔΙΟΥ Η Η ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΓΚΑΜΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΕΝΌΣ ΕΡΠΕΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΑΡΑΙΤΙΤΑ ΟΠΛΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ.

9 ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΞΕΡΟΥ ΦΥΛΛΟΥ, ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΠΑΥΟΝΤΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΟΩΚΤΕΣ ΤΟΥΣ.ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ <<ΜΕΤΑΜΦΙΕΖΟΝΤΑΙ>>ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ ΑΛΛΩΝ ΕΙΔΩΝ, ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΟΥΣΙΕΣ ΕΤΣΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥΣ, ΕΝΤΟΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ!

10 ΤΑΠΙΡΟΣ,ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΘΗΛΑΣΤΙΚΟ
ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΘΥΛΑΣΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΊΝΑΙ Ο ΤΑΠΙΡΟΣ ΤΗΣ ΑΜΑΖΟΝΙΑΣ, ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΥΛΑΕΙ ΣΤΙΣ ΛΑΣΠΕΣ.ΜΕ ΤΟ ΡΥΓΧΟΣ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΚΟΝΤΗ ΠΡΟΒΟΣΚΙΔΑ, ΣΚΑΒΕΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΧΝΑ ΕΊΝΑΙ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΝΕΡΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ,ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΒΟΛΒΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΛΛΑ.

11 ΖΩΑ ΚΑΙ ΦΥΤΑ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΑΜΑΖΟΝΙΟΥ
ΟΡΧΙΔΕΑ

12 ΝΟΥΦΑΡΟ

13 ΑΝΘΟΥΡΙΟ

14 ΠΙΡΑΝΧΑΣ

15 ΧΕΛΙΑ

16 ΑΝΑΚΟΝΤΑ

17 ΚΟΛΙΜΠΡΙ

18 TEΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΣΑΡΟΝ ΚΑΙ ΣΕΡΙΝΑ ΑΑΡΤΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google