Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σκηνή 1 Μέγεθος πλάνου 30cm*50cm Χρόνος 00:00:12 Εικόνα Ήχος 00:00:09 Πλάνο 1 Εμφανίζονται ο Juan και η Juanita, πίσω τους εμφανίζεται στον πίνακα ο χάρτης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σκηνή 1 Μέγεθος πλάνου 30cm*50cm Χρόνος 00:00:12 Εικόνα Ήχος 00:00:09 Πλάνο 1 Εμφανίζονται ο Juan και η Juanita, πίσω τους εμφανίζεται στον πίνακα ο χάρτης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σκηνή 1 Μέγεθος πλάνου 30cm*50cm Χρόνος 00:00:12 Εικόνα Ήχος 00:00:09 Πλάνο 1 Εμφανίζονται ο Juan και η Juanita, πίσω τους εμφανίζεται στον πίνακα ο χάρτης του κόσμου. Juan- Γεια σας παιδιά, εγώ είμαι ο Juan Juanita- … και εγώ η Juanita. Πλάνο 2 Juanita- Μπορεί κανείς σας να μαντέψει τι θα μάθουμε σήμερα; Στον χάρτη του κόσμου τονίζεται με πορτοκαλί χρώμα το κομμάτι της Αμερικής και μεγεθύνεται ελαφρώς. Η κάμερα καλύπτει όλο το σκηνικό.

2 Τίτλος Μέγεθος πλάνου 30cm*50cm Χρόνος 00:00:11 Εικόνα Ήχος 00:00:09 Juan, Juanita μαζί- Η Νότια Αμερική Η οθόνη γίνεται μαύρη και εμφανίζεται Και γραπτά ο τίτλος του μαθήματος πάνω από τον γεωφυσικό χάρτη της Νοτίου Αμερικής. Ακούγεται παραδοσιακή μουσική Πριν και μετά την εκφώνηση του τίτλου από τους ήρωες.

3 Σκηνή 2 Μέγεθος πλάνου 30cm*50cm Χρόνος 00:00:50 Εικόνα Ήχος 00:00:09 Ο Juan και η Juanita βρίσκονται μπροστά από τον χάρτη της Νοτίου Αμερικής (στον πίνακα)μέσα από τον οποίο εμφανίζονται φιγούρες των διαφορετικών φυλετικών ομάδων. Juan- Οι κάτοικοι της Νοτίου Αμερικής κατάγονται κυρίως από 4 φυλετικές ομάδες: Η πρώτη ομάδα είναι των ινδιάνων, οι οποίοι κατοικούσαν στην περιοχή πριν από την ανακάλυψη της ηπείρου (εμφανίζεται η φιγούρα ενός ινδιάνου) Juanita-Η δεύτερη ομάδα είναι οι Ίβηρες, δηλαδή Ισπανοί και Πορτογάλοι που ήρθαν ως κατακτητές (εμφανίζεται η φιγούρα ενός ίβηρα) Juan- Η τρίτη ομάδα είναι οι Αφρικανοί, τους οποίους έφεραν οι άποικοι ως σκλάβους (εμφανίζεται η φιγούρα ενός Αφρικανού) Juanita- Και η τέταρτη ομάδα είναι εκείνη των Ευρωπαίων οι οποίοι κατοίκησαν στην Νότιο Αμερική μετά την ανεξαρτησία των χωρών της. (εμφανίζεται η φιγούρα ενός Ευρωπαίου) Ο σημερινός πληθυσμός προέρχεται από την επιμιξία των φυλών αυτών. Έχει συνδυάσει τα διαφορετικά πολιτιστικά στοιχεία, τα ήθη, τα έθιμα και τις συμπεριφορές και έχει διαμορφώσει πλέον τον δικό του πολιτισμό.

4 Σκηνή 3 Μέγεθος πλάνου 30cm*50cm Χρόνος 00:00:50 Εικόνα Ήχος 00:00:09 Εμφανίζονται στον πίνακα εικόνες σχετικές με τις πληροφορίες που αναφέρονται. Juan- Οι άποικοι Ευρωπαίοι εκμεταλλεύτηκαν το πλούσιο υπέδαφος και εμπορεύτηκαν τα τροπικά προϊόντα της Νοτίου Αμερικής με σκοπό την δική τους οικονομική ανάπτυξη. Αυτό υπήρξε μια από τις βασικές αιτίες της καθυστέρησης της ηπείρου στον οικονομικό τομέα. Juanita- Άλλες αιτίες ήταν τα δικτατορικά καθεστώτα, που αφαιρούσαν κάθε ελευθερία των ανθρώπων και η μεγάλη διάρκεια των επαναστατικών κινημάτων για την ανεξαρτησία. Επίσης σημαντικό λόγο της καθυστέρησης της ανάπτυξης σήμερα αποτελεί η μεγάλη αύξηση του πληθυσμού. Οι αγρότες εγκαταλείπουν την ύπαιθρο και συνωστίζονται στις μεγάλες πόλεις, όπου μη βρίσκοντας εργασία και κατοικία ζουν κάτω από συνθήκες μεγάλης φτώχειας.

5 Σκηνή 4 Μέγεθος πλάνου 30cm*50cm Χρόνος 00:00:50 Εικόνα Ήχος 00:00:09 Πλάνο 1 Juanita- Γνωρίζει κάποιος από εσάς ποια χώρα είναι αυτή;(Ακολουθεί κενό για να μαντέψουν τα παιδιά) Οι ήρωες με ραβδί επιδεικνύουν στον χάρτη την Αργεντινή. Η χώρα αλλάζει χρώμα. Ακούγεται παραδοσιακή μουσική της χώρας. Πλάνο 2 Juan- Αυτή είναι η Αργεντινή με πρωτεύουσα το Μπουένος Άιρες Εμφανίζεται στον χάρτη ή τοποθεσία όπου βρίσκεται το Μπουένος Άιρες. Πλάνο 3 Juanita-H Αργεντινή είναι ένα από τα πλέον ανεπτυγμένα κράτη της Νοτίου Αμερικής και κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις παγκοσμίως ως προς την παραγωγή κρεάτων. Εμφανίζονται εικόνες της χώρας στον πίνακα. Η κάμερα καλύπτει όλο το σκηνικό. Πλάνο 1 Ακούγεται μουσική ταγκό στον χρόνο που έχουν οι μαθητές να μαντέψουν. Πλάνο 3 Ακούγεται η μουσική ταγκό μόλις σταματήσει η Juanita να μιλάει, όσο προβάλλονται οι εικόνες της χώρας.

6 Σκηνή 5 Μέγεθος πλάνου 30cm*50cm Χρόνος 00:00:50 Εικόνα Ήχος 00:00:09 Πλάνο 1 Juanita- Γνωρίζει κάποιος από εσάς ποια χώρα είναι αυτή;(Ακολουθεί κενό για να μαντέψουν τα παιδιά) Οι ήρωες με ραβδί επιδεικνύουν στον χάρτη την Χιλή. Η χώρα αλλάζει χρώμα. Ακούγεται παραδοσιακή μουσική της χώρας. Πλάνο 2 Juan- Αυτή είναι η Χιλή με πρωτεύουσα το Σαντιάγο Εμφανίζεται στον χάρτη ή τοποθεσία όπου βρίσκεται το Σαντιάγο. Πλάνο 3 Juanita-H Χιλή διαθέτει πλούσια κοιτάσματα σιδήρου και χαλκού. Η χώρα αυτή έχει ταλαιπωρηθεί από μια σειρά δικτατορικών καθεστώτων. Εμφανίζονται εικόνες της χώρας στον πίνακα. Η κάμερα καλύπτει όλο το σκηνικό. Πλάνο 1 Ακούγεται παραδοσιακή μουσική στον χρόνο που έχουν οι μαθητές να μαντέψουν. Πλάνο 3 Ακούγεται η παραδοσιακή μουσική μόλις σταματήσει η Juanita να μιλάει, όσο προβάλλονται οι εικόνες της χώρας.

7 Σκηνή 6 Μέγεθος πλάνου 30cm*50cm Χρόνος 00:00:50 Εικόνα Ήχος 00:00:09 Πλάνο 1 Juanita- Γνωρίζει κάποιος από εσάς ποια χώρα είναι αυτή;(Ακολουθεί κενό για να μαντέψουν τα παιδιά) Οι ήρωες με ραβδί επιδεικνύουν στον χάρτη το Περού. Η χώρα αλλάζει χρώμα. Ακούγεται παραδοσιακή μουσική της χώρας. Πλάνο 2 Juan- Αυτό είναι το Περού με πρωτεύουσα τη Λίμα Εμφανίζεται στον χάρτη ή τοποθεσία όπου βρίσκεται η Λίμα. Πλάνο 3 Juanita-H Χιλή διαθέτει πλούσια κοιτάσματα σιδήρου και χαλκού. Η χώρα αυτή έχει ταλαιπωρηθεί από μια σειρά δικτατορικών καθεστώτων. Εμφανίζονται εικόνες της χώρας στον πίνακα. Η κάμερα καλύπτει όλο το σκηνικό. Πλάνο 1 Ακούγεται παραδοσιακή μουσική στον χρόνο που έχουν οι μαθητές να μαντέψουν. Πλάνο 3 Ακούγεται η παραδοσιακή μουσική μόλις σταματήσει η Juanita να μιλάει, όσο προβάλλονται οι εικόνες της χώρας.

8 Σκηνή 7 Μέγεθος πλάνου 30cm*50cm Χρόνος 00:00:65 Εικόνα Ήχος 00:00:09 Πλάνο 1 Juanita- Γνωρίζει κάποιος από εσάς ποια χώρα είναι αυτή;(Ακολουθεί κενό για να μαντέψουν τα παιδιά) Οι ήρωες με ραβδί επιδεικνύουν στον χάρτη την Βραζιλία. Η χώρα αλλάζει χρώμα. Ακούγεται παραδοσιακή μουσική της χώρας. Πλάνο 2 Juan- Αυτή είναι η Βραζιλία με πρωτεύουσα την Μπραζίλια. Εμφανίζεται στον χάρτη ή τοποθεσία όπου βρίσκεται η Μπραζίλια. Εμφανίζονται εικόνες της πρωτεύουσας. Πλάνο 3 Juanita- Μια άλλη μεγάλη πόλη της Βραζιλίας είναι το Πουέρτο Ρίκο. Εμφανίζεται η τοποθεσία του Πουέρτο Ρίκο στον χάρτη και στην συνέχεια εικόνες. Πλάνο 4 Juanita- H Βραζιλία είναι επίσης ένα από τα πλέον ανεπτυγμένα κράτη της Νοτίου Αμερικής της οποίας η γεωργία, η κτηνοτροφία και βιομηχανία βρίσκονται σε αρκετά υψηλό επίπεδο.. Εμφανίζονται σχετικές εικόνες στον πίνακα. Η κάμερα καλύπτει όλο το σκηνικό. Πλάνο 1 Ακούγεται παραδοσιακή μουσική στον χρόνο που έχουν οι μαθητές να μαντέψουν.

9 Σκηνή 8 Μέγεθος πλάνου 30cm*50cm Χρόνος 00:00:20 Εικόνα Ήχος 00:00:09 Οι ήρωες παρουσιάζουν την πορεία του ταξιδιού του Μαγγελάνου στον χάρτη. Πάνω στην πορεία εμφανίζεται το πλοίο και η μορφή του Μαγγελάνου. Ταυτόχρονα τονίζονται και εμφανίζονται τα περιγράμματα των σημερινών χωρών από τις οποίες πέρασε. Juan- Ο μεγάλος εξερευνητής Μαγγελάνος πέρασε από δυο χώρες της Νοτίου Αμερικής καθώς έκανε για πρώτη φορά τον γύρο του κόσμου. Μπορείτε να βρείτε ποιες είναι? Ακούγεται ήχος θάλασσας καθώς το πλοίο του Μαγγελάνου ακολουθεί την διαδρομή στον χάρτη.

10 Σκηνή 9 Μέγεθος πλάνου 30cm*50cm Χρόνος 00:00:40 Εικόνα Ήχος 00:00:09 Οι ήρωες παραμένουν μπροστά στον πίνακα ο οποίος είναι κενός. Juanita- Juan εσύ ξέρεις κάποιο πολιτιστικό στοιχείο της Νοτίου Αμερικής γνωστό σε όλο τον κόσμο? Juan- Γνωρίζω τον αστέρα του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα. Η πατρίδα του Μαραντόνα είναι η Αργεντινή. Εμφανίζονται εικόνες του Μαραντόνα στον πίνακα. Juanita- Εσείς παιδιά ποια άλλα πολιτιστικά στοιχεία γνωρίζετε; Μπορείτε να το συζητήσετε με τους συμμαθητές σας. Εμφανίζονται εικόνες του καρναβαλιού του Ρίο και χορευτών ταγκό στον πίνακα.

11 Σκηνή 10 Μέγεθος πλάνου 30cm*50cm Χρόνος 00:00:30 Εικόνα Ήχος 00:00:09 Το φόντο είναι κενό. Juan- Juanita δεν σου φαίνεται παράξενο που αν και οι χώρες της Νοτίου Αμερικής παράγουν τόσα προϊόντα και έχουν μεγάλο φυσικό πλούτο έχουν τόση φτώχεια; Juanita- Ναι Juan είναι περίεργο. Μήπως τα πλούτη των χωρών αυτών δεν φτάνουν στους κατοίκους τους ή δεν κατανέμονται σωστά; Juan- Εσείς παιδιά τι λέτε να φταίει; Σε ζευγάρια γράψτε σε ένα χαρτί την δικιά σας άποψη. Μόλις σταματήσουν οι ήρωες να μιλάνε ακούγεται η μουσική που ακούστηκε στον τίτλο του έργου


Κατέβασμα ppt "Σκηνή 1 Μέγεθος πλάνου 30cm*50cm Χρόνος 00:00:12 Εικόνα Ήχος 00:00:09 Πλάνο 1 Εμφανίζονται ο Juan και η Juanita, πίσω τους εμφανίζεται στον πίνακα ο χάρτης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google