Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το νερό, ένα πολύτιμο αγαθό Υμηττός Σχολική χρονιά 2012 - 2013 Τίτλος ερευνητικής εργασίας – project:

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το νερό, ένα πολύτιμο αγαθό Υμηττός Σχολική χρονιά 2012 - 2013 Τίτλος ερευνητικής εργασίας – project:"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το νερό, ένα πολύτιμο αγαθό Υμηττός Σχολική χρονιά 2012 - 2013 Τίτλος ερευνητικής εργασίας – project:

2 ( Λατινικά ) ( Αρχαία Ελληνικά ) ( Αγγλικά ) ( Γερμανικά ) ( Φιλανδικά ) ( Νέα Ελληνικά ) ( Γαλλικά ) ( Ιταλικά ) Το νερό σε διάφορες γλώσσες

3 Χημικός τύπος νερού

4

5 Υδρολογικός κύκλος

6 Το πόσιμο νερό θα μπορούσε να τελειώσει;  Στις αναπτυσσόμενες χώρες 1,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε πόσιμο νερό.  2,9 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν διαθέτουν υδραυλικές εγκαταστάσεις.  5 έως 7 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από την έλλειψή του.

7 Επιπτώσεις έλλειψης νερού Η έλλειψη νερού καταδικάζει εκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια, τους στερεί τη δυνατότητα της εκπαίδευσης και της επαγγελματικής απασχόλησης γιατί είναι υποχρεωμένοι να δαπανούν πολλές ώρες την ημέρα για την αναζήτηση και μεταφορά πόσιμου νερού.

8 Επάρκεια νερού στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το μέλλον είναι εξαιρετικά ανήσυχο. Αν δεν ληφθούν κατάλληλα μέτρα τις επόμενες δεκαετίες το νερό θα αποτελέσει την κύρια αιτία πολέμου σε διάφορες περιοχές του πλανήτη. Ποσοστά βροχοπτώσεων στην Ελλάδα

9 Άνθρωπος και νερό  Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κατά 70% από νερό.  Ο άνθρωπος πρέπει να πίνει την ημέρα 8 – 10 ποτήρια νερό!  Οι ανάγκες του ανθρώπου σε νερό εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες και το είδος των δραστηριοτήτων που πραγματοποιεί.

10 1 κιλό μαλλί100 λίτρα νερό 1 κιλό χαρτί40 λίτρα νερό Ανάγκες νερού για την παραγωγή προϊόντων Από το νερό εξαρτάται η γεωργία και η κτηνοτροφία.

11 Το νερό στην Αρχαία Ελλάδα Ο φιλόσοφος Θαλής θεωρούσε ότι η πρώτη απόλυτη αρχή των πάντων ήταν το Ύδωρ, από το οποίο είναι δημιουργημένα τα πάντα, σε διάφορους σχηματισμούς και μεταλλάξεις του. Ήταν μια ζωτική αρχή του κόσμου, αυτό που έδινε ζωή διεισδύοντας παντού, ακόμη και στο πιο μικρό μόριο μιας πέτρας.

12 Το νερό στις Θρησκείες  Καθημερινά έθιμα του ανθρώπου όπως ο Κλήδονας, που γίνεται στον εορτασμό του Αι Γιαννιού.  Οι άνθρωποι συνέδεσαν το νερό με μεγάλα γεγονότα της ζωής τους όπως οι γάμοι και τα βαπτίσια.  Στο Χριστιανισμό κατά τη βάπτιση ενός παιδιού ή ενήλικα απαλλάσσεται ο βαπτιζόμενος από το προπατορικό αμάρτημα.

13 Τι συμβολίζει το νερό; Το νερό συμβολίζει:  Την αγνότητα  Τη διαύγεια  Την κάθαρση

14 Το νερό στα όνειρα Το νερό στα όνειρα συμβολίζει:  τη χαρά  την ευημερία  την τεκνοποίηση

15 Ρύπανση – μόλυνση του νερού Οι θάλασσες, οι λίμνες και τα ποτάμια απειλούνται από απορρίμματα, αστικά λύματα, βιομηχανικά απόβλητα, λιπάσματα, πετρέλαιο, τοξικές ουσίες. Σκουπίδια σε ποταμούς «Τον ξέρουμε τον ένοχο και είναι γνωστή ή αιτία», ποιητής Φώτης Αγγουλές.

16 Η επεξεργασία του πόσιμου νερού Προσθήκη θειικού Αργιλίου. Κροκίδωση Προσθήκη χλωρίου. Προχλωρίωση Ανάμιξη νερού με θειικό αργίλιο Δεξαμενή καθίζησης Φιλτράρισμα νερού Μεταχλωρίωση νερού

17 Να θυμόμαστε ότι το νερό είναι:  Η απαραίτητη προϋπόθεση κάθε μορφής ζωής.  Πηγή χαράς και διασκέδασης ( θάλασσα, λίμνη κ.α. ).  Βάση της υγιεινής ζωής ( καθαριότητα κ.α. ). Για αυτό να μάθουμε να εκτιμούμε και να σεβόμαστε το νερό!

18 Project: Το νερό, ένα πολύτιμο αγαθό. Υμηττός Σχολική χρονιά 2012-2013 Συμμετέχοντες μαθητές: Θοδωρής Γαρουφάλης Γιώργος Γρίλλιας Ελένη Καραμάνου Ελεάνα Λοΐζου Γεωργία Μαγκινοπούλου Αριστέα Μανίκα Αργυρή Μιχαήλ Μαριάννα Μουσελίμη Μαρίνα Μουσουράκη Αλέξανδρος Ξενόπουλος Κώστας Παπανδρέου Ιωάννης Σκομβούλης Βενέτα Σχοινά Στέφανος Φούκας Ανδρέας Χίλιος Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Δημήτρης Παπαδόπουλος Επίσκεψη βιβλιοθήκη Τμήματος Νηπιαγωγών


Κατέβασμα ppt "Το νερό, ένα πολύτιμο αγαθό Υμηττός Σχολική χρονιά 2012 - 2013 Τίτλος ερευνητικής εργασίας – project:"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google