Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εργασία Α’4  Θετικά και τα αρνητικά οροσειρών.  Θετικά και αρνητικά πεδιάδων.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εργασία Α’4  Θετικά και τα αρνητικά οροσειρών.  Θετικά και αρνητικά πεδιάδων."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εργασία Α’4  Θετικά και τα αρνητικά οροσειρών.  Θετικά και αρνητικά πεδιάδων.

2 Α. Ομάδα: Σπυροπούλου Κατερίνα Σταθιάς Γιάννης Σταμάτης Κωνσταντίνος Σταμούλης Μάριος Σταθοπούλου Αλεξάνδρα Στάντσιου Ιωάννα Θετικά Οροσειρών

3 Τα θετικά στοιχεία των πεδιάδων είναι τα εξής:  Η ομορφιά του τοπίου και το χιόνι το χειμώνα προσελκύει τους τουρίστες.  Οι άνθρωποι αξιοποιούν τα δάση για ξυλεία, για καρπούς, για αισθητικούς λόγους και κυρίως προσφέρουν οξυγόνο.  Αναπτύσσεται η κτηνοτροφία.

4  Στο υπέδαφος των βουνών υπάρχει μια ποσότητα πετρελαίου και ορυκτού πλούτου.  Τα βουνά αποτελούν πηγές ποταμών.  Στα βουνά ο αέρας είναι καθαρός και γεμάτος οξυγόνο, λόγω των μεγάλων δασών.  Διαφοροποίηση κλίματος.  Τα έλατα των δασών βοηθούν στη μελισσοκομία.

5 Β. Ομάδα: Στάντσιου Φλορίν Στεφάνου Στέλλα Σωτηρόπουλος Φώτης Τελώνης Γιώργος Τζέλη Μαρίζα Τριαντάφυλλου Παναγιώτης Αρνητικά Οροσειρών

6 Οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών έχουν να αντιμετωπίσουν δυσκολίες όπως:  Δύσκολες καιρικές συνθήκες.  Χαμηλό βιοτικό επίπεδο.  Χαμηλότερα εισοδήματα λόγω μικρής αγροτικής παραγωγής.  Δυσκολίες στην εύρεση εργασίας.

7  Δυσκολία στις συγκοινωνίες, λόγω ανώμαλου εδάφους.  Κατολισθήσεις και ορμητικούς χείμαρρους που προκαλούν την καταστροφή των ανθρώπινων έργων.  Δύσκολες συνθήκες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

8 Γ. Ομάδα: Τόλιζα Τεχλεμετζή Κατερίνα Τόλιζα Τεχλεμετζή Μελίνα Τσαμάτης Σεραφείμ Τσιλόγλου Σάββας Τσόκα Αναστασία Φίλη Σύλια Θετικά πεδιάδων

9  Τα θετικά στοιχεία των πεδιάδων είναι:  Έχουν μεγάλες εκτάσεις για τις καλλιέργειες και την ανάπτυξη των οικισμών.  Ηπιότερες καιρικές συνθήκες σε σχέση με τα βουνά.  Ανεπτυγμένα οδικό ή και σιδηροδρομικό δίκτυο.  Η μεγάλη αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή προσελκύει βιομηχανίες που επεξεργάζονται τα αντίστοιχα προϊόντα, με συνέπεια την ανάπτυξη και του εμπορίου.

10  Αρδεύονται και υδρεύονται μέσω των ποταμών που τις διαρρέουν.  Είναι ευκολότερη η εξόρυξη πολύτιμων μετάλλων.  Είναι ευκολότερη η πρόσβαση σε αστικά κέντρα.  Είναι πιο εύκολη η εύρεση εργασίας.  Είναι πολύ όμορφο το τοπίο, με αποτέλεσμα να προσελκύει πολλούς τουρίστες.  Τα δάση προσφέρουν οξυγόνο, ξυλεία, καρπούς και συγκρατούν τις πλημμύρες.

11 Δ. Ομάδα: Φιλίππου Εκάβη Φιλιππούση Κατερίνα Φράσκου Εμμανουέλα Χάλιου Τζένη Χέλμης Γιώργος Χρόνη Γεωργία Ψαλτάκης Μάρκος Ψυχογιός Δημήτρης Αρνητικά Πεδιάδων

12  Ο αέρας είναι μολυσμένος, λόγω των εργοστασίων και των μέσων μεταφοράς π.χ. αυτοκίνητο  Οι ασχολίες των ανθρώπων στην πόλη καθώς και τα μέσα μεταφοράς προκαλούν ηχορύπανση.  Στις πεδιάδες δεν υπάρχουν δάση για να απορροφούν το νερό της βροχής, με αποτέλεσμα την δημιουργία πλημμύρων. Έτσι δημιουργούνται ανθυγιεινά έλη.  Υπάρχουν πεδιάδες που δεν μπορούν να καλλιεργηθούν, λόγω της έλλειψης νερού και έτσι οι άνθρωποι περιορίζονται στην κτηνοτροφία.

13


Κατέβασμα ppt "Εργασία Α’4  Θετικά και τα αρνητικά οροσειρών.  Θετικά και αρνητικά πεδιάδων."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google