Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Δ2. ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ Ο όρος όξινη βροχή αναφέρεται στην παρουσία στη βροχή όξινων διαλυμένων ρύπων, δηλαδή ουσιών (αερίων.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Δ2. ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ Ο όρος όξινη βροχή αναφέρεται στην παρουσία στη βροχή όξινων διαλυμένων ρύπων, δηλαδή ουσιών (αερίων."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Δ2

2 ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ Ο όρος όξινη βροχή αναφέρεται στην παρουσία στη βροχή όξινων διαλυμένων ρύπων, δηλαδή ουσιών (αερίων ή μη) που δεν αποτελούν φυσιολογικά χαρακτηριστικά της καθαρής ατμόσφαιρας, αλλά είναι προϊόντα ανθρώπινης δραστηριότητας ή άλλων ρυπογόνων αιτιών (π.χ. ηφαιστειακής δραστηριότητας). H όξινη βροχή επιφέρει καταστροφικά αποτελέσματα σε οικοσυστήματα, καλλιέργειες, πολιτιστικά μνημεία και περιουσιακά στοιχεία των πολιτών (π.χ. αυτοκίνητα). Οι βαριές επιπτώσεις του φαινομένου ανάγκασαν, τα τελευταία χρόνια, πολλές κυβερνήσεις να επιβάλλουν νόμους και άλλα μέτρα με σκοπό τη μείωση, τουλάχιστον, του φαινομένου και άρα των επιπτώσεών του.

3 ΡΥΠΑΝΣΗ ΥΔΑΤΩΝ Πλέον χαρακτηρίζεται αρκετά κρίσιμη η κατάσταση των θαλασσών. Η γεωργία με τα λιπάσματα, η βιομηχανία με τα απόβλητα και οι κατοικίες με τα λύματα, τα φυτοφάρμακα και τα ζιζανιοκτόνα έχουν μολύνει τα υπόγεια υδροφόρα κοιτάσματα, με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί η ποσότητα του πόσιμου νερού και να καθίστανται οι θάλασσες λιγότερο κατάλληλες για την υδρόβια ζωή. Το πρόβλημα επιδεινώνεται από την υπερεντατική αλιεία.

4 ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ Η λειψυδρία είναι ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα δημιουργώντας ένα δύσκολο παρόν και ένα αβέβαιο μέλλον. Ο πόλεμος για το νερό έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια και σε λίγα χρόνια τα πράγματα θα χειροτερέψουν διότι η λειψυδρία χτυπά την πόρτα όλων των λαών. Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στην γεωργία, στην κτηνοτροφία και ιδιαίτερα στην ύδρευση. Εκτός της λειψυδρίας υπάρχει και η ποιοτική ακαταλληλότητα των νερών και η ανυπαρξία σχεδιασμού και ορθής διαχείρισης των υπόγειων υδάτων.

5 Σπατάλη νερού 1. Όταν πλένουμε τα πιάτα και αφήνουμε ανοιχτή την βρύση. 2. Όταν κάνουμε μπάνιο και αφήνουμε την βρύση ανοιχτή. 3. Όταν πλένουμε τα δόντια μας και αφήνουμε να τρέχει το νερό.

6 Πλημμύρες Πλημμύρα ονομάζεται η κατάσταση κατά την οποία περιοχές, που συνήθως είναι στεγνές, καλύπτονται από ποσότητες νερού για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Οι πλημμυρικοί όγκοι νερού προέρχονται από: Την τοπική βροχόπτωση, Την υπερχείλιση ποταμού, Την εισροή της θάλασσας σε παράκτιες περιοχές ή Από τη θραύση φράγματος. Οι πλημμύρες είναι φυσικά φαινόμενα (αφού συνήθως προέρχονται από μετεωρολογικές καταστάσεις), όμως συμβαίνουν όταν η χωρητικότητα του συστήματος αποστράγγισης (φυσικού ή ανθρωπογενούς), δεν μπορεί να διοχετεύσει τον όγκο νερού που παράγεται από τη βροχόπτωση. Οι βαθύτερες αιτίες των πλημμυρών (βροχόπτωση, στάθμη της θάλασσας) είναι φυσικά φαινόμενα τα οποία δεν μπορούν κατ‘ ουσία να ελεγχθούν. Εντούτοις, το εάν μια δεδομένη βροχόπτωση, θα προκαλέσει ζημίες λόγω πλημμύρας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις ανθρώπινες ενέργειες, όπως: Η αστικοποίηση, Η αποδάσωση τμημάτων της λεκάνης απορροής, Η ανεπαρκής αποστράγγιση και Η οικοδόμηση κτιρίων και κατασκευών σε επικίνδυνα πεδία κατάκλυσης

7 ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ Μερικές από τις ανθρώπινες ενέργειες (παραγωγή καυσαερίων από τα εργοστάσια, τα αυτοκίνητα κ.ά.) αυξάνουν την ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται περισσότερες ηλιακές ακτίνες και να αυξάνεται η θερμοκρασία στη Γη. Το διοξείδιο του άνθρακα γίνεται ένα «σύννεφο», που δεν αφήνει τη θερμοκρασία να διαφύγει και έτσι προκαλείται το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την ανύψωση της στάθμης της θάλασσας, την τήξη των πάγων στους πόλους, ξηρασίες σε γόνιμα εδάφη, καταστροφή των καλλιεργειών., υποβάθμιση του εδάφους, κλπ.

8 ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ

9 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ https://el.wikipedia.org/wiki/ http:// www.google.grwww.google.gr http://www.env- edu.gr/Documents/KPE%20Anogeion%20Abebablom %20Odigos.pdf http://www.env- edu.gr/Documents/KPE%20Anogeion%20Abebablom %20Odigos.pdf


Κατέβασμα ppt "ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Δ2. ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ Ο όρος όξινη βροχή αναφέρεται στην παρουσία στη βροχή όξινων διαλυμένων ρύπων, δηλαδή ουσιών (αερίων."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google