Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τα τελευταία χρόνια η ρύπανση του περιβάλλοντος έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις η αιτία είναι οι μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τα τελευταία χρόνια η ρύπανση του περιβάλλοντος έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις η αιτία είναι οι μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τα τελευταία χρόνια η ρύπανση του περιβάλλοντος έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις η αιτία είναι οι μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

2 1) Πετρέλαιο Καινούργια απειλή για ολόκληρη την ανθρωπότητα έκανε την εμφάνιση της τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα ύστερα από την ανάπτυξη της βιομηχανίας στην μεταπολεμική περίοδο. Μόλυνση του νερού, της ατμόσφαιρας και γενικά της φύσης από τα απόβλητα των εργοστασίων, τα καυσαέρια, τα προϊόντα κυρίως το πετρελαίου, τα βιομηχανικά καταναλωτικά προϊόντα και άλλα, αποτελούν παγκόσμιο κίνδυνο που μέρα με την μέρα παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις και προβληματίζει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους. Αν σκεφτούμε πως 10 γραμ. πετρελαιοειδών μπορούν να κάνουν 800 λίτρα νερό ακατάλληλο για τη ζωή των οργανισμών, πως χρειάζονται 24 κυβικά μέτρα νερό για την επεξεργασία ενός τόνου πετρελαίου, πως 1000 εκατομμύρια τόνοι αργό πετρέλαιο κάθε χρόνο υποβάλλονται σε επεξεργασία, θα καταλάβουμε τις διαστάσεις του προβλήματος στις επόμενες δεκαετίες. Πολλά ποτάμια, λίμνες και κλειστές θάλασσες στην Ευρώπη, στην Αμερική, αλλά και στην Ελλάδα, ρυπάνθηκαν επικίνδυνα και έγιναν ακατάλληλα για τη ζωή. Μια από τις μεγαλύτερες λίμνες στον κόσμο, η Όρη, η λίμνη Βαϊκάλη της Σιβηρίας και ποτάμια όπως ο Σηκουάνας και Ρήνος, από άποψη οργανισμών έχουν εξοντωθεί. Στην Ελλάδα ο Θερμαϊκός και ο Σαρωνικός είναι χτυπητά παραδείγματα μόλυνσης σε εξαιρετικά επικίνδυνο βαθμό. Τέτοια βρώμικα νερά, ακατάλληλα για την ζωή όλων των οργανισμών, άχρηστα και για την βιομηχανία ακόμα, αποτελούν στ' αλήθεια ιδανικούς φορείς για τη μετάδοση επιδημιών, γιατί έχουν γίνει πλούσια σε οργανικές ουσίες.

3 Γαιάνθρακας Σοβαρό πρόβλημα αποτελεί η ανάγκη χρήσης μεγάλων ποσοτήτων νερού για τον καθαρισμό του γαιάνθρακα, οδηγώντας στην δημιουργία μεγάλων ποσοτήτων υγρών αποβλήτων. Κατά την καύση παράγεται τέφρα, αιθάλη, διοξείδιο του άνθρακα που συμβάλλει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου καθώς και οξείδια θείου και αζώτου που ευθύνονται για το σχηματισμό της όξινης βροχής.


Κατέβασμα ppt "Τα τελευταία χρόνια η ρύπανση του περιβάλλοντος έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις η αιτία είναι οι μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google