Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Βασισμένη στην πραγματική ιστορία του πιανίστα Wladyslaw Szpilman.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Βασισμένη στην πραγματική ιστορία του πιανίστα Wladyslaw Szpilman."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Βασισμένη στην πραγματική ιστορία του πιανίστα Wladyslaw Szpilman

3 Η καταστροφή του ραδιοφωνικού σταθμού που εργαζόταν ο πιανίστας

4 Πιστεύοντας ότι ο πόλεμος θα τελείωσει γρήγορα ο Πιανίστας και η οικογένεια του γιορτάζουν το γεγονός...

5 Συγκέντρωση στο Γκέτο της Βαρσοβίας Οι γερμανοί εισβάλλουν στο σπίτι μιας Εβραϊκής οικογένειας και απαιτούν να σηκωθούν όλοι όρθιοι. Ένα μέλος της, βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι, με αποτέλεσμα να τον πετάξουν από το παράθυρο.

6

7 Μόνος πλέον, αφού η οικογένειά του οδηγήθηκε στις εγκαταστάσεις εξολόθρευσης παραμένει στο Γκέτο ως εργάτης- σκλάβος των Γερμανών.

8 Με τη βοήθεια κάποιων παλιών φίλων του καταφέρνει να το σκάσει και ζει συνεχώς κρυμμένος και φοβισμένος μην τον ανακαλύψουν.

9

10 Προσπαθώντας να ανοίξει μια κονσέρβα, ένας γερμανός αξιωματικός τον ανακαλύπτει και αφού μαθαίνει πως ήταν πιανίστας,του ζητάει να του παίξει κάτι.

11

12 Ο Γερμανός έχοντας συγκινηθεί από το κομμάτι που του έπαιξε, τον αφήνει να ζήσει και τον βοηθάει δίνοντας του φαγητό και νερό.

13 Μερικές εβδομάδες αργότερα, εμφανίζεται ο Κόκκινος Στρατός και οι Γερμανοί αναγκάζονται να φύγουν. Στο τέλος αφού ο πιανίστας καταφέρνει να επιζήσει καταλαβαίνουμε πως η τέχνη τελικά βγήκε νικήτρια.

14  Προσήλωση σε κάποια ιδέα, θρησκεία, πολιτικό κόμμα που εξωθεί σε έχθρα βιαιότητα κατά των αντιφρονούντων.  Τον χαρακτηρίζει ο εγωισμός, η αυταρχικότητα, η εμπάθεια, η αδιαλλαξία και η μισαλλοδοξία.  Αυταρχισμός: κατασκευάζει ένα δόγμα, φιλοσοφικές ή θρησκευτικές δοξασίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση του κύρους τους.  Δόγμα : για να επικρατήσει κατασκευάζει φανατικούς, οι οποίοι κινούνται μέσα στις προλήψεις και σε ουτοπίες

15  Οι πράξεις του αποσκοπούν στην ανάδειξη και την ανύψωση των δικών του πιστεύω και στην επιβολή τους, με αποτέλεσμα να γίνεται άκριτος φορέας μιας συγκεκριμένης ιδέας.  Θεωρεί πως ο τρόπος ζωής που πρέπει να επικρατεί, είναι ένας και μοναδικός, αυτός που ο ίδιος έχει επιλέξει να υποστηρίζει.

16  Ο άνθρωπος από τη φύση του δημιουργεί ιδέες και τις λατρεύει (π.χ. η ύπαρξη ενός θεού ή πολιτικού συστήματος), αλλά γίνεται αιχμάλωτος των διανοητικών προϊόντων του.  Στην συνείδηση των φασιστών υπάρχει αφοσίωση, πίστη ή αγάπη προς ένα πρόσωπο θεσμό ή κατάσταση.  Δογματισμός :ξεκινά από μια επιστημονική θεωρία. Ίδρυση σχολής λατρεία δασκάλου τους μετατροπή σχολής σε θρησκεία.(π.χ. ταινία «Το κύμα», «Ο πιανίστας».  Η βία γεννά φανατισμό και ο φανατισμός βία, με αποτέλεσμα να ξεσπούν εμφύλιες διαμάχες, δικτατορίες και τρομοκρατία.  Το άτομο : χάνει την αυτονομία και την προσωπικότητά του και μετατρέπεται σε ένα ανώνυμο ωμό, τραχύ και ακαλλιέργητο άτομο χωρίς δική του βούληση και αποθηριώνεται.  Η κοινωνία : νοσεί σοβαρά, πάσχει από διχόνοια και μίσος ανάμεσα στους πολίτες και επιβάλλεται το δίκαιο του ισχυρότερου.  Η ελευθερία : υπονομεύεται ολοκληρωτικά.

17  Λύτρωση της σκληρής ψυχής  Διέγερση των ευμενών συναισθημάτων  Ευαισθητοποίηση  Εξανθρωπισμός και διαγραφή της βίαιης συμπεριφοράς, του βάναυσου τρόπου σκέψης και της ζωώδους συμπεριφοράς του εαυτού του.

18  Μικρό, ισχυρό μέσο που μας βοηθά να γνωρίζουμε καλύτερα τον κόσμο.  Εκφράζει την ευαισθητοποίηση της ύπαρξης, τα μηνύματα της ανθρώπινης ψυχής όταν συγκινείται, βιώνει, απελπίζεται.  Είναι τροφή του πνέυματος και της ψυχής,κατευνάζει την ένταση και τα νεύρα του ατόμου και οδηγεί στην «κάθαρση».  Καταφέρνει να επιδρά θετικά στον ψυχισμό του ανθρώπου,να αφυπνίσει τις πνευματικές ανάγκες του ανθρώπου, να κινητοποιήσει τη συνείδησή του, να τον προβληματίσει, να τον οδηγήσει σε ηθική καλλιέργεια.  Προτρέπει τον άνθρωπο στο να αποκτήσει οικουμενική συνείδηση, αφού η μύηση στην τέχνη ενός πολιτισμού εισάγει τον δέκτη στην κουλτούρα και στη νοοτροπία του λαού.


Κατέβασμα ppt "Βασισμένη στην πραγματική ιστορία του πιανίστα Wladyslaw Szpilman."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google