Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΕΝΟΡΩΝ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΕΝΟΡΩΝ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΕΝΟΡΩΝ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΕΝΟΡΩΝ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΕΝΟΡΩΝ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΕΝΟΡΩΝ

3 Αυτή είναι μια ιστορία που πιθανόν λίγοι άνθρωποι έχουν ακούσει… Μιλάει για δύο από τους τρεις τενόρους – LUCIANO PAVAROTTI, PLACIDO DOMINGO AND JOSÉ CARRERAS- που κατέπληξαν τον κόσμο τραγουδώντας μαζί. Ακόμη κι αυτή που δεν έχουν ποτέ επισκεφτεί την Ισπανία, γνωρίζουν για την κόντρα ανάμεσα στους Καταλανούς και τους Μαδριλένους, μιας και οι Καταλανοί αγωνίζονται για την αυτονομία τους από την Μαδρίτη, που κυριάρχησε στην Ισπανία. Αυτό συμβαίνει εκεί και ο PLACIDO DOMINGO είναι Μαδριλένος, ενώ ο JOSÉ CARRERAS είναι Καταλανός. Για πολιτικούς λόγους, το 1984, ο CARRERAS και ο DOMINGO έγιναν εχθροί. Όταν έγινε αυτό ήταν ήδη διάσημοι κι η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου. Και οι δύο δήλωναν πλέον στα συμβόλαιά τους ότι θα εμφανίζονταν σε συναυλίες μόνο αν δεν ήταν καλεσμένος ο άλλος. Αυτή είναι μια ιστορία που πιθανόν λίγοι άνθρωποι έχουν ακούσει… Μιλάει για δύο από τους τρεις τενόρους – LUCIANO PAVAROTTI, PLACIDO DOMINGO AND JOSÉ CARRERAS- που κατέπληξαν τον κόσμο τραγουδώντας μαζί. Ακόμη κι αυτή που δεν έχουν ποτέ επισκεφτεί την Ισπανία, γνωρίζουν για την κόντρα ανάμεσα στους Καταλανούς και τους Μαδριλένους, μιας και οι Καταλανοί αγωνίζονται για την αυτονομία τους από την Μαδρίτη, που κυριάρχησε στην Ισπανία. Αυτό συμβαίνει εκεί και ο PLACIDO DOMINGO είναι Μαδριλένος, ενώ ο JOSÉ CARRERAS είναι Καταλανός. Για πολιτικούς λόγους, το 1984, ο CARRERAS και ο DOMINGO έγιναν εχθροί. Όταν έγινε αυτό ήταν ήδη διάσημοι κι η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου. Και οι δύο δήλωναν πλέον στα συμβόλαιά τους ότι θα εμφανίζονταν σε συναυλίες μόνο αν δεν ήταν καλεσμένος ο άλλος.

4 Το 1987, ο CARRERAS συναντήθηκε με έναν εχθρό πολύ πιο ανεπιθύμητο από τον αντίπαλό του, τον PLACIDO DOMINGO. Τον περίμενε μια έκπληξη, μια τρομερή διάγνωση: ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ! Η μάχη του ενάντια στον καρκίνο ήταν οδυνηρή. Υποβλήθηυκε σε πολυάριθμες θεραπείες, ενώ έκανε μεταμόσχευση μυελού των οστών και μεταγγίσεις αίματος που τον ανάγκαζαν να ταξιδεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες μια φορά το μήνα. Ανίκανος να εργάζεται κάτω από αυτές τις συνθήκες, παρόλο που διέθετε μια υπολογίσιμη περιουσία, το υψηλό κόστος αυτών των ταξιδιών και της θεραπευτικής αγωγής εξάντλησαν τα οικονομικά του. Όταν τέλειωναν οι οικονομικές του δυνατότητες, ανακάλυψε ένα Ίδρυμα στηξ Μαδρίτη, μοναδικός σκοπός του οποίου ήταν η υποστήριξη της θεραπείας όσων υπέφεραν από Λευχαιμία. Το 1987, ο CARRERAS συναντήθηκε με έναν εχθρό πολύ πιο ανεπιθύμητο από τον αντίπαλό του, τον PLACIDO DOMINGO. Τον περίμενε μια έκπληξη, μια τρομερή διάγνωση: ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ! Η μάχη του ενάντια στον καρκίνο ήταν οδυνηρή. Υποβλήθηυκε σε πολυάριθμες θεραπείες, ενώ έκανε μεταμόσχευση μυελού των οστών και μεταγγίσεις αίματος που τον ανάγκαζαν να ταξιδεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες μια φορά το μήνα. Ανίκανος να εργάζεται κάτω από αυτές τις συνθήκες, παρόλο που διέθετε μια υπολογίσιμη περιουσία, το υψηλό κόστος αυτών των ταξιδιών και της θεραπευτικής αγωγής εξάντλησαν τα οικονομικά του. Όταν τέλειωναν οι οικονομικές του δυνατότητες, ανακάλυψε ένα Ίδρυμα στηξ Μαδρίτη, μοναδικός σκοπός του οποίου ήταν η υποστήριξη της θεραπείας όσων υπέφεραν από Λευχαιμία.

5 Χάρη στην υποστήριξη του Ιδρύματος “HERMOSA”, ο CARRERAS καταπολέμησε την ασθένεια και επέστρεψε στο τραγούδι. Μόλις έφτασε και πάλι σε ένα αξιοπρεπές οικονομικό επίπεδο θέλησε να γίνει μέλος του Ιδρύματος. Μελετώντας τους Κανονισμούς, ανακάλυψε ότι ιδρυτής, επικεφαλής και Πρόεδρος, η «ψυχή» με λίγα λόγια, του Ιδρύματος ήταν ο ΡLACIDO DOMINGO! Αργότερα έμαθε ότι ο PLACIDO από την αρχή δημιούργησε αυτό τον οργανισμό με σκοπό να τον βοηθήσει στη θεραπεία του, αλλά επέλεξε να παραμείνει ανώνυμος για να μην τον ταπεινώσει, αφού θα δεχ΄όταν βοήθεια από τον … εχθρό του! Αλλά το πιο συγκινητικό μέρος αυτής της ιστορίας είναι η συνέχεια… Χάρη στην υποστήριξη του Ιδρύματος “HERMOSA”, ο CARRERAS καταπολέμησε την ασθένεια και επέστρεψε στο τραγούδι. Μόλις έφτασε και πάλι σε ένα αξιοπρεπές οικονομικό επίπεδο θέλησε να γίνει μέλος του Ιδρύματος. Μελετώντας τους Κανονισμούς, ανακάλυψε ότι ιδρυτής, επικεφαλής και Πρόεδρος, η «ψυχή» με λίγα λόγια, του Ιδρύματος ήταν ο ΡLACIDO DOMINGO! Αργότερα έμαθε ότι ο PLACIDO από την αρχή δημιούργησε αυτό τον οργανισμό με σκοπό να τον βοηθήσει στη θεραπεία του, αλλά επέλεξε να παραμείνει ανώνυμος για να μην τον ταπεινώσει, αφού θα δεχ΄όταν βοήθεια από τον … εχθρό του! Αλλά το πιο συγκινητικό μέρος αυτής της ιστορίας είναι η συνέχεια…

6 Προκαλώντας έκπληξη στον ΡLACIDO σε μια από τις εμφανίσεις του στην Μαδρίτη, ο CARRERAS διέκοψε την παράσταση και ταπεινά έπεσε στα πόδια του, του ζήτησε συγχώρεση και δημόσια τον ευχαρίστησε. Ο PLACIDO τον βοήθησε να σηκωθεί και με μια μεγάλη αγκαλιά έχτισαν την αρχή μιας μεγάλης φιλίας! Σε μια συνέντευξη, ο ρεπόρτερ ρώτησε τον PLACIDO DOMINGO γιατί δημιούργησε το ίδρυμα “ΗERMOSA”, τη στιγμή που, αντί να ευεργετήσει απλώς έναν «εχθρό», είχε βοηθήσει τον μοναδικό ανταγωνιστή του καλλιτέχνη. Η απάντησή του ήταν σύντομη και σαφής: Προκαλώντας έκπληξη στον ΡLACIDO σε μια από τις εμφανίσεις του στην Μαδρίτη, ο CARRERAS διέκοψε την παράσταση και ταπεινά έπεσε στα πόδια του, του ζήτησε συγχώρεση και δημόσια τον ευχαρίστησε. Ο PLACIDO τον βοήθησε να σηκωθεί και με μια μεγάλη αγκαλιά έχτισαν την αρχή μιας μεγάλης φιλίας! Σε μια συνέντευξη, ο ρεπόρτερ ρώτησε τον PLACIDO DOMINGO γιατί δημιούργησε το ίδρυμα “ΗERMOSA”, τη στιγμή που, αντί να ευεργετήσει απλώς έναν «εχθρό», είχε βοηθήσει τον μοναδικό ανταγωνιστή του καλλιτέχνη. Η απάντησή του ήταν σύντομη και σαφής: “ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΗΝ …” “ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΗΝ …”

7 ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕΙ ΣΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ …


Κατέβασμα ppt "Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΕΝΟΡΩΝ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΕΝΟΡΩΝ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google