Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η Marie Curie και ο Φεμινισμός 1 η ΟΜΑΔΑ: Μιχαηλίδου Γεωργία Μπαλτζή Πολυξένη Τατάκη Σοφία Στουγιαντζίκης Στέφανος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η Marie Curie και ο Φεμινισμός 1 η ΟΜΑΔΑ: Μιχαηλίδου Γεωργία Μπαλτζή Πολυξένη Τατάκη Σοφία Στουγιαντζίκης Στέφανος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η Marie Curie και ο Φεμινισμός 1 η ΟΜΑΔΑ: Μιχαηλίδου Γεωργία Μπαλτζή Πολυξένη Τατάκη Σοφία Στουγιαντζίκης Στέφανος

2 Η Marie Curie ασχολήθηκε με το φεμινισμό χάρη σε μία Αμερικανίδα δημοσιογράφο τη Marie Maloney, γνωστή ως Missy,η οποία θαύμαζε την Marie Curie για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μετά από τις επανειλημμένες αρνήσεις της Curie να δώσει συνεντεύξεις,η Missy κατάφερε να τη συναντήσει και να την πείσει πως οι γυναίκες της Αμερικής θα αναγνωρίσουν το έργο της.

3 Μέσω επιτυχημένων γκαλά που διοργάνωσε η Missy,η Curie έγινε δημοφιλής σε όλη την Αμερική και όλοι ήθελαν να τη συναντήσουν. Εξαιτίας της εύθραυστης προσωπικότητάς της η Missy έφτασε μέχρι τον Paul Apell,τον σύμβουλο του πανεπιστημίου,για να την πείσει να δεχτεί το πρόγραμμα των επισκέψεων της με αφορμή την καμπάνια. Η Marie συμφώνησε να πάει στην Αμερική και να λάβει το δώρο της -ένα γραμμάριο ραδίου- από τον Πρόεδρο Warren Harding,το οποίο πίστευε πως είχε μεγάλη αξία για το Ινστιτούτο της. Μετά από αυτήν την εμφάνισή της έγινε ευρέως γνωστή στη Γαλλία και στη συνέχεια διοργανώθηκε ένα ακόμα μεγάλο γκαλά στο οποίο ο Jean Perrin έβγαλε λόγο σχετικά με τη συμβολή της και τις υποσχέσεις της για το μέλλον που έδιναν οι ανακαλύψεις της ενώ η μεγάλη Sarah Bernhardt διάβασε μια «Ωδή στη Marie Curie» με υπαινικτικές αναφορές σ' αυτήν ως αδελφή του Προμηθέα.

4 Το ταξίδι της Curie ήταν θριαμβευτική πομπή! Πήρε είκοσι διακρίσεις, μετάλλια και συμμετοχές σε Ακαδημίες ως επίτιμη διδάκτορας. Πλήθος θαυμαστών απέτιναν φόρο τιμής σ' αυτήν. Όμως για την Curie, αυτό ήταν μαρτύριο. Όπου ήταν δυνατό,την αντιπροσώπευαν οι κόρες της.

5 Η Marie και η Missy έγιναν στενές φίλες. Η ανεξάντλητη Missy διοργάνωσε και άλλες καμπάνιες για ένα γραμμάριο ραδίου για ένα ινστιτούτο στο οποίο η Marie βοήθησε να ιδρυθεί, στη Βαρσοβία. Το δεύτερο ταξίδι της Curie στην Αμερική τελείωσε μόλις μερικές μέρες πριν το κραχ του χρηματιστηρίου το 1929.

6


Κατέβασμα ppt "Η Marie Curie και ο Φεμινισμός 1 η ΟΜΑΔΑ: Μιχαηλίδου Γεωργία Μπαλτζή Πολυξένη Τατάκη Σοφία Στουγιαντζίκης Στέφανος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google