Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Ο θάνατος του Πάτροκλου. Ο Αχιλλέας θυμωμένος απ’ την συμπεριφορά του Αγαμέμνονα δεν πολεμούσε και οι Τρώες άρχισαν να νικούν τους Αχαιούς.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Ο θάνατος του Πάτροκλου. Ο Αχιλλέας θυμωμένος απ’ την συμπεριφορά του Αγαμέμνονα δεν πολεμούσε και οι Τρώες άρχισαν να νικούν τους Αχαιούς."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Ο θάνατος του Πάτροκλου

2 Ο Αχιλλέας θυμωμένος απ’ την συμπεριφορά του Αγαμέμνονα δεν πολεμούσε και οι Τρώες άρχισαν να νικούν τους Αχαιούς. Ο Αχιλλέας θυμωμένος απ’ την συμπεριφορά του Αγαμέμνονα δεν πολεμούσε και οι Τρώες άρχισαν να νικούν τους Αχαιούς. Ο Αγαμέμνονας έστειλε το δάσκαλο του Αχιλλέα, γέρο Φοίνικα, τον πιο δυνατό πολεμιστή, τον Αίαντα και τον πολυμήχανο Οδυσσέα μαζί με τη Βρισηίδα και πλούσια δώρα για να τον πείσουν να πολεμήσει μαζί τους. Ο Αγαμέμνονας έστειλε το δάσκαλο του Αχιλλέα, γέρο Φοίνικα, τον πιο δυνατό πολεμιστή, τον Αίαντα και τον πολυμήχανο Οδυσσέα μαζί με τη Βρισηίδα και πλούσια δώρα για να τον πείσουν να πολεμήσει μαζί τους. Ο Αχιλλέας δε δέχτηκε και οι Τρώες κυνήγησαν τους Αχαιούς ως το στρατόπεδό τους. Ο Αχιλλέας δε δέχτηκε και οι Τρώες κυνήγησαν τους Αχαιούς ως το στρατόπεδό τους. Ο Έκτορας έσπασε την ξύλινη πύλη με μια μεγάλη πέτρα και έβαλαν φωτιά σε ένα καράβι των Αχαιών. Ο Αίαντας τραυμάτισε τον Έκτορα κι έτσι σταμάτησε για λίγο η μάχη. Ο Έκτορας έσπασε την ξύλινη πύλη με μια μεγάλη πέτρα και έβαλαν φωτιά σε ένα καράβι των Αχαιών. Ο Αίαντας τραυμάτισε τον Έκτορα κι έτσι σταμάτησε για λίγο η μάχη. Ο Πάτροκλος παρακάλεσε τον Αχιλλέα να του δώσει την πανοπλία του, τα αθάνατα άλογά του και τους Μυρμιδόνες για να πολεμήσει ο ίδιος στη θέση του. Ο Πάτροκλος παρακάλεσε τον Αχιλλέα να του δώσει την πανοπλία του, τα αθάνατα άλογά του και τους Μυρμιδόνες για να πολεμήσει ο ίδιος στη θέση του. Ο Πάτροκλος παίρνει τα όπλα και τη πανοπλία του Αχιλλέα.

3 Ο Αχιλλέας δέχτηκε και τον συμβούλεψε να διώξει τους Τρώες και να γυρίσει πίσω. Ο Αχιλλέας δέχτηκε και τον συμβούλεψε να διώξει τους Τρώες και να γυρίσει πίσω. Μόλις οι Τρώες είδαν τον Πάτροκλο πίστεψαν πως ήταν ο Αχιλλέας και άρχισαν να οπισθοχωρούν και να τρέχουν προς την Τροία. Μόλις οι Τρώες είδαν τον Πάτροκλο πίστεψαν πως ήταν ο Αχιλλέας και άρχισαν να οπισθοχωρούν και να τρέχουν προς την Τροία. Ο Πάτροκλος ξέχασε την συμβουλή του Αχιλλέα και κυνήγησε τους Τρώες ως τα τείχη της πόλης τους. Ο Πάτροκλος ξέχασε την συμβουλή του Αχιλλέα και κυνήγησε τους Τρώες ως τα τείχη της πόλης τους. Τον αναγνώρισε ο Έκτορας κι άρχισαν να παλεύουν. Τον αναγνώρισε ο Έκτορας κι άρχισαν να παλεύουν. Ο Απόλλωνας χτύπησε πισώπλατα τον Πάτροκλο και ο Έκτορας τον σκότωσε και του πήρε τα όπλα του Αχιλλέα, που ήταν φτιαγμένα από το θεό Ήφαιστο. Ο Απόλλωνας χτύπησε πισώπλατα τον Πάτροκλο και ο Έκτορας τον σκότωσε και του πήρε τα όπλα του Αχιλλέα, που ήταν φτιαγμένα από το θεό Ήφαιστο. Τα αθάνατα άλογα έσκυψαν τα κεφάλια τους και έκλαιγαν πάνω από τον Πάτροκλο. Τα αθάνατα άλογα έσκυψαν τα κεφάλια τους και έκλαιγαν πάνω από τον Πάτροκλο. Οι Αχαιοί έφεραν τον Πάτροκλο στο στρατόπεδό τους. Οι Αχαιοί έφεραν τον Πάτροκλο στο στρατόπεδό τους. Ο Αχιλλέας απαρηγόρητος ξέσπασε σε θρήνους. Ο Αχιλλέας απαρηγόρητος ξέσπασε σε θρήνους. Η μητέρα του Θέτιδα βγήκε από τη θάλασσα για τον παρηγορήσει και να του φέρει καινούρια θεϊκά όπλα. Η μητέρα του Θέτιδα βγήκε από τη θάλασσα για τον παρηγορήσει και να του φέρει καινούρια θεϊκά όπλα. Ο νεκρός Πάτροκλος


Κατέβασμα ppt "ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Ο θάνατος του Πάτροκλου. Ο Αχιλλέας θυμωμένος απ’ την συμπεριφορά του Αγαμέμνονα δεν πολεμούσε και οι Τρώες άρχισαν να νικούν τους Αχαιούς."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google