Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

PROJECT: ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "PROJECT: ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 PROJECT: ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ
ΘΕΜΑ ΟΜΑΔΑΣ : ΒΙΟΗΘΙΚΗ-ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ: ΚΙΟΥΡΚΑΣ , ΠΑΠΑΔΗΜΑ

2 ΟΝΟΜΑ ΟΜΑΔΑΣ : ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ
ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ: ΣΟΦΙΑ ΚΕΦΑΛΑ ΑΛΕΞΙΑ ΜΑΡΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΟΥΛΑΒΕΡΗ ΣΤΕΛΛΑ ΣΟΥΛΙ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΒΙΟΗΘΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

4 Οι μεταμοσχεύσεις είναι ένα από τα βασικά θέματα της βιοηθικής που συνδέεται άμεσα με την ψυχολογία. Το πρόσωπο είναι το μόνο μέρος του σώματός μας που μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε και τις πέντε αισθήσεις: την ακοή, την όραση, την γεύση, την όσφρηση και την αφή χάνοντας το κάποιος νιώθει ότι στερείται το μεγαλύτερο μέρος του εαυτού του.

5 ΟΡΙΣΜΟΣ ΒΙΟΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ
Με τον όρο Ψυχολογία (ετυμολογείται από την αρχαία ελληνική: Ψυχή + λόγος) εννοείται η μελέτη της συμπεριφοράς, του νου και της σκέψης . Ο όρος ψυχολογία και οι ψυχολογικές επιπτώσεις συνδέονται άμεσα με τις μεταμοσχεύσεις προσώπου. Βιοηθική είναι ο κλάδος της επιστήμης που ασχολείται με τα ηθικά προβλήματα που προέκυψαν από τις νέες ανακαλύψεις της Βιολογίας και τις εφαρμογές της Γενετικής Μηχανικής Συνίσταται στην προσπάθεια αποφυγής μη αντιστρεπτών καταστάσεων που σχετίζονται με τον χειρισμό του γενετικού υλικού.

6 ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

7 ΚΑΡΛΑ ΝΑΣ Η 58 ΧΡΟΝΗ ΚΑΡΛΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΕ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΧΤΗΚΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΌ ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΟ ΧΙΜΠΑΤΖΗ, ΠΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΤΗΝ ΕΦΑΓΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ.

8 ΙΖΑΜΠΕΛ ΝΤΙΝΟΥΑΡ Η 38 ΧΡΟΝΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΤΟ 2005 ΣΕ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΌ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ ΑΠΌ ΣΚΥΛΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Η ΝΑ ΦΑΕΙ

9 ΚΟΝΙ ΚΑΛΠ Η 48 ΧΡΟΝΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΕΤΑ ΑΠΌ ΒΙΑΙΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ ΑΠΌ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΤΟ 2008 ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΏΣΤΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ ΟΙ ΒΛΑΒΕΣ

10 ΝΤΑΛΑΣ ΒΙΝΣ Ο 37 ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΕ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΤΟ 2011 ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΥΜΑΤΩΝ ΑΠΌ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ. Ο ΚΥΡΙΩΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΌΤΑΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙ Η ΜΙΚΡΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥ.

11 ΟΣΚΑΡ Ο 3Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΌ ΑΤΥΧΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕ ΟΠΛΟ. ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΤΟ 2010.

12 ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΛΙ ΝΟΡΙΣ Ο 37 ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΌ ΤΗΣ ΗΠΑ ΜΕΤΑ ΑΠΌ ΕΚΠΥΡΣΟΚΡΟΤΗΣΗ ΟΠΛΟΥ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΜΑΣΚΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΤΟ 2012 ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΕ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ . ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ, ΑΝΕΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΟΣΦΡΗΣΗ ΤΟΥ,ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΧΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ.

13


Κατέβασμα ppt "PROJECT: ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google