Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Συγκέντρωση υλικού-επιμέλεια: Καλλιόπη Κανάκη Χαραλαμποπούλου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Συγκέντρωση υλικού-επιμέλεια: Καλλιόπη Κανάκη Χαραλαμποπούλου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Συγκέντρωση υλικού-επιμέλεια: Καλλιόπη Κανάκη Χαραλαμποπούλου
Χριστόφορος Κολόμβος Υπηρετώντας τον Ισπανικό θρόνο. Συγκέντρωση υλικού-επιμέλεια: Καλλιόπη Κανάκη Χαραλαμποπούλου

2 Χριστόφορος Κολόμβος – Το ταξίδι στην Ισπανία
Μετά την αποτυχία του να βρει υποστήριξη από τις βασιλικές αυλές της Πορτογαλίας, της Γαλλίας και της Αγγλίας, ο Κολόμβος πήρε το γιο του και μετακόμισε στην Ισπανία, το Ο αδελφός του Βαρθολομαίος, στο ταξίδι προς την Αγγλία, έπεσε στα χέρια πειρατών κι έμεινε φυλακισμένος για αρκετό διάστημα.

3 Χριστόφορος Κολόμβος – Το ταξίδι στην Ισπανία
Μοναστήρι Λα Ραμπίντα στο Πάλος Μία από τις πρώτες στάσεις του Κολόμβου στην Ισπανία ήταν το μοναστήρι Λα Ραμπίντα, κοντά στο Πάλος.

4 Χριστόφορος Κολόμβος – Το ταξίδι στην Ισπανία
Πίνακες του Μερκαντέ και του Ντελακρουά, με την άφιξη του Κολόμβου και του Ντιέγκο στο μοναστήρι της Ραμπίντα.

5 Χριστόφορος Κολόμβος – Το ταξίδι στην Ισπανία
Εκεί ο Κολόμβος βρήκε ένθερμη υποστήριξη από τους καλόγερους, μερικοί από τους οποίους έγιναν οι πιο πιστοί οπαδοί του σχεδίου του.

6 Χριστόφορος Κολόμβος – Το ταξίδι στην Ισπανία
Μέσω των μοναχών γνωρίστηκε με ισχυρούς ευγενείς, οι οποίοι τον συνέστησαν στην αυλή του Φερδινάνδου και της Ισαβέλλας.

7 Χριστόφορος Κολόμβος – Το ταξίδι στην Ισπανία
Σεβίλλη, Φερδινάνδος της Αραγονίας και Ισαβέλλα της Καστίλης, με το γάμο τους ενώθηκαν τα δυο βασίλεια σε ένα ακμαίο βασίλειο. Ο Κολόμβος μετακόμισε στη Σεβίλλη το 1485, όπου συντηρούνταν με έξοδα της βασίλισσας.

8 Χριστόφορος Κολόμβος – Το ταξίδι στην Ισπανία
Ο Φερδινάνδος και η Ισαβέλλα, βασιλείς της Ισπανίας, κατακτούν το τελευταίο μουσουλμανικό βασίλειο της Ιβηρική χερσονήσου, τη Γρανάδα Αν και ενδιαφερόταν για τις ιδέες του Κολόμβου, το βασιλικό ζεύγος ήταν πολύ απασχολημένο με τη διεξαγωγή πολέμων και την εδραίωση της εξουσίας για να λάβει σοβαρά υπόψη το σχέδιό του.

9 Χριστόφορος Κολόμβος – Το ταξίδι στην Ισπανία
Σε πολλά έργα τέχνης, απεικονίζονται σκηνές από τις προσπάθειες του Κολόμβου να βρει οικονομική υποστήριξη για το φιλόδοξο σχέδιό του. Ο Κολόμβος ζητά βοήθεια από την Ισαβέλλα, η οποία τον παραπέμπει στην επιτροπή Σοφών της εκκλησίας, που συγκεντρώθηκαν στη Σαλαμάνκα.

10 Χριστόφορος Κολόμβος – Το ταξίδι στην Ισπανία
Σαλαμάνκα Ο Κολόμβος ενώπιον των «Σοφών της Σαλαμάνκα»

11 Χριστόφορος Κολόμβος – Το ταξίδι στην Ισπανία
Τελικά, το 1487, ο Κολόμβος παρουσίασε την ιδέα του σε μία επιτροπή από ειδικούς που κλήθηκε να ακούσει την υπόθεση, την επιτροπή των «Σοφών της Σαλαμάνκα»

12 Χριστόφορος Κολόμβος – Το ταξίδι στην Ισπανία
Ο Κολόμβος παρουσιάζει το σχέδιό του στην επιτροπή της Σαλαμάνκα. Η επιτροπή αποδοκιμάζει το σχέδιο.

13 Χριστόφορος Κολόμβος – Το ταξίδι στην Ισπανία
Ο Κολόμβος ενώπιον των «Σοφών της Σαλαμάνκα»

14 Χριστόφορος Κολόμβος – Το ταξίδι στην Ισπανία
Ο Κολόμβος ενώπιον των «Σοφών της Σαλαμάνκα»

15 Χριστόφορος Κολόμβος – Το ταξίδι στην Ισπανία
Οι αποκαλούμενοι «Σοφοί της Σαλαμάνκα», διατύπωσαν πολλές αντιρρήσεις και στο τέλος απέρριψαν το σχέδιο. Μεταξύ των λόγων της απόρριψης ήταν ότι ο ωκεανός ήταν πολύ μεγάλος για να τον διασχίσει κανείς.

16 Χριστόφορος Κολόμβος – Το ταξίδι στην Ισπανία
Οι σοφοί της Σαλαμάνκα απορρίπτουν το σχέδιο - Ο Κολόμβος και οι γιοί του Ντιέγκο και Φερνάνδο Ο Κολόμβος βρισκόταν χωρίς κεφάλαιο, όλες του οι αιτήσεις είχαν απορριφθεί από την αυλή και τώρα είχε δύο γιους να συντηρεί, τον Ντιέγκο και τον Φερνάνδο, που γεννήθηκε από τη σύντροφό του Μπεατρίς Ενρίκες ντε Αράνα.

17 Χριστόφορος Κολόμβος – Το ταξίδι στην Ισπανία
Ο Κολόμβος είχε κάποια μηνύματα ενθάρρυνσης από τη βασίλισσα Ισαβέλλα, έτσι συμφώνησε να περιμένει λίγο ακόμη. Στο μεταξύ είχε κατορθώσει να εξασφαλίσει οικονομική βοήθεια από πλούσιους Γενοβέζους, αυτή η βοήθεια όμως δεν αρκούσε.

18 Χριστόφορος Κολόμβος – Το ταξίδι στην Ισπανία
Απογοητευμένος, αποφασίζει να πάει στη Γαλλία που βρισκόταν ο αδελφός του Βαρθολομαίος και περνά από το μοναστήρι της Ράμπιντα για να παραλάβει το γιο του Ντιέγκο. Για καλή του τύχη συναντά τον πατέρα Περέθ, ο οποίος γράφει στη βασίλισσα κι εκείνη δέχεται αμέσως τον Κολόμβο.

19 Χριστόφορος Κολόμβος – Το ταξίδι στην Ισπανία
Η βασίλισσα δέχεται να χρηματοδοτήσει το ταξίδι, αλλά οι δυσκολίες αρχίζουν όταν ο Κολόμβος διατυπώνει τις υπερβολικές απαιτήσεις του για τίτλους, αποδοχές και ανταμοιβές.

20 Χριστόφορος Κολόμβος – Το ταξίδι στην Ισπανία
Ο Κολόμβος απαίτησε για πληρωμή το ένα δέκατο από τα κέρδη της εκμετάλλευσης της γης που επρόκειτο να ανακαλύψει, τον βαθμό του Ναυάρχου του Ωκεανού και τον τίτλο του Αντιβασιλέα και Κυβερνήτη των Ινδιών, γι’ αυτόν και τους απογόνους του. Η απαίτηση προκάλεσε την άρνηση των μοναρχών.

21 Χριστόφορος Κολόμβος – Το ταξίδι στην Ισπανία
Ο Κολόμβος όμως ήταν αποφασισμένος να επιμείνει, σκοπός του ήταν «όλα ή τίποτα». Έφυγε οργισμένος, ανέβηκε στο μουλάρι του και πήρε το δρόμο για το μοναστήρι της Ράμπιντα. Λίγο όμως έξω από τη Γρανάδα, τον πρόλαβε ένας αγγελιαφόρος και τον παρακάλεσε να επιστρέψει. Οι όροι του είχαν γίνει δεκτοί.


Κατέβασμα ppt "Συγκέντρωση υλικού-επιμέλεια: Καλλιόπη Κανάκη Χαραλαμποπούλου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google