Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γρηγόρης Γαλατερός και Γιώργος Γκέκα ΚΑΤΑΡΑΚΤΕΣ ΕΔΕΣΣΑΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γρηγόρης Γαλατερός και Γιώργος Γκέκα ΚΑΤΑΡΑΚΤΕΣ ΕΔΕΣΣΑΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γρηγόρης Γαλατερός και Γιώργος Γκέκα ΚΑΤΑΡΑΚΤΕΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

2 ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΕΔΕΣΣΑΣ  Οι καταρράκτες της Έδεσσας δεν υπήρχαν πάντα, όπως είναι σήμερα.  Έως τα τέλη του 14 ου αιώνα ο κυρίως όγκος νερού συγκρατιόταν σε μία μικρή λεκάνη στα δυτικά της πόλης.  Τότε τα νερά ( έπειτα πιθανώς από κάποιο γεωλογικό ή καιρικό φαινόμενο ) αποφασίζουν να διέλθουν την πόλη και να χυθούν, θεαματικά από τον βράχο της με συνέπεια να δημιουργηθούν πολλά μικρά ποτάμια και παράλληλα να καταργηθεί η λίμνη απ ' όπου προήλθαν.

3 ΕΙΚΟΝΕΣ

4 ΣΠΗΛΑΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ  Στην κεντρική Μακεδονία στην πρωτεύουσα του νομού Πέλλας βρίσκεται η πόλη της Έδεσσας.  Σε απόσταση λίγων λεπτών από το κέντρο της πόλης συναντάμε τους καταρράκτες, και το τουριστικό σπήλαιο των καταρρακτών που έχει πάρει το όνομα του από το Εδεσσαίο ποταμό.  Λίγο πριν ο ποταμός καταλήξει στους καταρράκτες διανύει μια απόσταση μέσα στην πόλη που είναι χαρακτηρισμένη σαν Υπαίθριο Μουσείο Νερού της Έδεσσας.  Στον χώρο αυτού του μουσείου περιλαμβάνονται και αναπτύσσονται, έκτος από τα δύο πιο αναγνωρίσιμα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης, νερόμυλοι, ενυδρείο, και ο βοτανικός κήπος.

5 ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΔΕΣΣΑΣ  Η εικόνα που αντικρίζουμε σήμερα στους καταρράκτες δεν υπήρχε πάντα και αποτελεί αποτέλεσμα διαδικασιών των τελευταίων δεκαετιών.  Μέχρι τα τέλη του 14 ου αιώνα τον κύριο όγκο του νερού συγκρατούσε μια μικρή λεκάνη στα δυτικά της πόλης.

6 ΧΑΡΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "Γρηγόρης Γαλατερός και Γιώργος Γκέκα ΚΑΤΑΡΑΚΤΕΣ ΕΔΕΣΣΑΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google