Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Είναι πρωτεύουσα της Κύπρου κτισμένη στον Πεδιαίο ποταμό η μόνη διχοτομημένη πρωτεύουσα το βόρειο μέρος της βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή εκεί εδρεύει.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Είναι πρωτεύουσα της Κύπρου κτισμένη στον Πεδιαίο ποταμό η μόνη διχοτομημένη πρωτεύουσα το βόρειο μέρος της βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή εκεί εδρεύει."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 είναι πρωτεύουσα της Κύπρου κτισμένη στον Πεδιαίο ποταμό η μόνη διχοτομημένη πρωτεύουσα το βόρειο μέρος της βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή εκεί εδρεύει το Πανεπιστήμιο της Κύπρου οι κατεχόμενες και οι ελεύθερες περιοχές της Λευκωσίας χωρίζονται από τη Γραμμή Κατάπαυσης του Πυρός ή αλλιώς «Πράσινη Γραμμή»

2 Αξιοθέατα : 1. Η Λαϊκή αγορά 2. Η οδός Λήδρας 3. Το Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο 4. Το Προεδρικό Μέγαρο 5. Το Αρχαιολογικό μουσείο 6. Και η παλιά πόλη

3  Βρίσκεται στην Παλιά Πόλη και αποτελεί αναστηλωμένο κομμάτι της.  Είναι τουριστικό μέρος με πολλά καταστήματα και εστιατόρια.

4  Είναι πεζόδρομος και οφείλει το όνομά της στην άλλη ονομασία της Λευκωσίας.  Καταλήγει στην Πράσινη Γραμμή και ένα τμήμα της βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή.  Είναι τουριστικός και εμπορικός δρόμος.

5  Βρίσκεται στην πλατεία του Αρχιεπισκόπου Κυπριανού.  Είναι γνωστό ως παλάτι του Αρχιεπισκόπου.  Είναι ενετικό κτήριο.  Εκεί υπάρχει το άγαλμα του Αρχιεπ ι σκ ό που Μακ α ρ ί ου.

6  Ήταν προηγουμένως το Κυβερνείο, όπου διέμενε ο Βρετανός Κυβερνήτης της Κύπρου κατά την εποχή της Αγγλοκρατίας.  Χρησιμοποιείται ως γραφείο και κατοικία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

7  Είναι το πρώτο αρχαιολογικό μουσείο της Κύπρου.  Εκτίθενται ευρήματα από τη 10η χιλιετία π.Χ., μέχρι και τη ρωμαϊκή περίοδο.  Η συλλογή αποτελείται αποκλειστικά από αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν στο νησί.

8  Βρίσκεται στην περιοχή της Μαραθάσας λίγο πιο έξω από τη Λευκωσία.  Είναι αφιερωμένο στην Παναγία.  Ιδρύθηκε μεταξύ του 11 ου αιώνα και της αρχής του 12 ου  Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ΄, υπηρέτησε εκεί ως δόκιμος μοναχός.

9 http://el.wikipedia.org http://www.in2life.gr http://taxidiaris.blogspot.com http://www.presidency.gov.cy http://www.visitcyprus.com http://www.imkykkou.com.cy Εργάστηκαν οι μαθήτριες: Αρχοντάκη Ασημίνα Παπαδοπούλου Σοφία


Κατέβασμα ppt "Είναι πρωτεύουσα της Κύπρου κτισμένη στον Πεδιαίο ποταμό η μόνη διχοτομημένη πρωτεύουσα το βόρειο μέρος της βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή εκεί εδρεύει."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google