Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ρωσία (ή Ρωσική Ομοσπονδία)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ρωσία (ή Ρωσική Ομοσπονδία)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ρωσία (ή Ρωσική Ομοσπονδία)
Η σημαία της Ρωσίας Το εθνόσημο της Ρωσίας

2

3

4 ΝΟΜΙΣΜΑ ΡΟΥΒΛΙ

5 ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ Η πρωτεύουσα της Ρωσίας είναι η Μόσχα .
Η Μόσχα είναι και η μεγαλύτερη της πόλη Έχει πληθυσμό ανθρώπους

6 ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ Η Ρωσική Ομοσπονδία καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της ανατολικής Ευρώπης και ολόκληρη τη βόρεια Ασία. Από τη δύση προς την ανατολή συνορεύει με τη Νορβηγία, τη Φινλανδία, την Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, τη Λευκορωσία, την Ουκρανία, τη Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, τη Μογγολία, την Κίνα και τη Βόρεια Κορέα. Αποτελείται κυρίως από τεράστιες πεδινές περιοχές, στέπες στα νότια, και πυκνά δάση και τούνδρα στα βόρεια. Οι περιοχές αυτές αποτελούν και το 10% των παγκόσμιων αγροτικών εκτάσεων. Οι σημαντικότερες οροσειρές της Ρωσίας είναι ο Καύκασος (εκεί βρίσκεται το Ελμπρούς, το ψηλότερο βουνό της Ρωσίας), τα Ουράλια και τα Αλτάι. Επίσης, δεκάδες χιλιάδες ποτάμια διαρρέουν τη Ρωσία, με τον Βόλγα να είναι το πιο γνωστό, επειδή είναι το μακρύτερο ποτάμι της Ευρώπης, αλλά και για την ιστορική του σημασία. Μεγαλύτεροι ποταμοί είναι ο Βόλγας, ο Ντβίνα, ο Ντον, o Ομπ, ο Γενισέης, ο Αγγαράς, ο Λένας και ο Αμούρ. Μεγαλύτερες λίμνες είναι η Κασπία Θάλασσα, η Βαϊκάλη, η Λάντογκα, η Ονέγκα.

7 ΚΛΙΜΑ Η θέση της Ρωσίας στο βόρειο τμήμα της Ευρασίας προκάλεσε η τοποθέτηση του στην Αρκτική, πολικού ψύχους, ήπιο και υποτροπικό κλίμα σε ορισμένες ζώνες. Το μεγαλύτερο μέρος του εδάφους της βρίσκεται στην εύκρατη ζώνη. Μια ποικιλία του κλίματος εξαρτάται επίσης από την τοπογραφία και την εγγύτηται ή την απόσταση του ωκεανού.

8 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΚΛΟΓΕΣ
Το ισχύον Σύνταγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας , εγκρίθηκε (με το 54,5% των ψηφοφόρων να ψηφίζουν υπέρ) έπειτα από δημοψήφισμα στις 12 Δεκεμβρίου του Αντικατέστησε το σοβιετικό Σύνταγμα του 1978. Σύμφωνα με το σύνταγμα αυτό, το ρωσικό κοινοβούλιο έχει δύο νομοθετικά σώματα: το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή), που αποτελείται από εκπροσώπους των περιφερειακών διοικητικών μονάδων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που αποκαλούνται «γερουσιαστές», και την Κρατική Δούμα (Κάτω Βουλή) με 450 μέλη, που εκλέγονται με 4ετή θητεία με βάση τον πληθυσμό κάθε περιοχής. Η λέξη "δούμα" προέρχεται από το ρήμα dumaju, που σημαίνει «σκέπτομαι». Οι αποφάσεις της Δούμας επικυρώνονται από τον Πρόεδρο και το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Ο Πρωθυπουργός διορίζεται από τον Πρόεδρο με τη σύμφωνη γνώμη της Κάτω Βουλής. Ο Πρόεδρος εκλέγεται με άμεση ψηφοφορία για 6 έτη και έχει ισχυρές εξουσίες. H παράταση της θητείας του προέδρου από 4 χρόνια σε 6 χρόνια εγκρίθηκε από την Άνω Βουλή στις 22 Δεκεμβρίου του 2008[5]. Δικαίωμα ψήφου έχουν όσες και όσοι είναι ηλικίας 18 ετών και άνω.

9 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΗΜΙΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Η χώρα διοικείται από τον πρόεδρο και τον προθυπουργό

10 ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΑ Σύμφωνα με την απογραφή του 2002, η Ρωσία είχε συνολικό πληθυσμό κατοίκων. Την 1η Ιανουαρίου του 2008 ο πληθυσμός της Ρωσίας μειώθηκε σε , σύμφωνα με τη ρωσική Στατιστική Υπηρεσία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις την 1 Ιανουαρίου του 2012, ο πληθυσμός ήταν κάτοικοι. Οι περισσότεροι Ρώσοι προέρχονται από την Ανατολική Σλαβική οικογένεια λαών, για την προέλευση των οποίων λίγα στοιχεία είναι γνωστά.

11 ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Η οδήγηση γίνεται στα δεξιά.

12 ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ Δ


Κατέβασμα ppt "Ρωσία (ή Ρωσική Ομοσπονδία)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google