Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Διαμαντής Κυριακόπουλος – Παντελής Moυρτζιάπης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Διαμαντής Κυριακόπουλος – Παντελής Moυρτζιάπης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Διαμαντής Κυριακόπουλος – Παντελής Moυρτζιάπης
ΡΩΣΙΑ - ΜΟΣΧΑ Διαμαντής Κυριακόπουλος – Παντελής Moυρτζιάπης

2 ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

3 ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ

4 ΣΗΜΑΙΑ ΡΩΣΙΑΣ

5 ΕΘΝΟΣΗΜΟ ΡΩΣΙΑΣ

6 ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ Η ΡΩΣΙΑ;

7 ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ;
ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ; Ρούβλι

8 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΤΟΛΕΣ

9 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ (1)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ (1) Η Ρωσία ή επίσημα γνωστή ως Ρωσική Ομοσπονδία, είναι μια χώρα που βρίσκεται στην βόρεια Ευρασία. Πολίτευμά της είναι η ομοσπονδιακή ημιπροεδρική δημοκρατία. Αποτελείται από 85 ομοσπονδιακά κρατίδια. Από τα βορειοδυτικά ως τα νοτιοανατολικά, η Ρωσία, μοιράζεται εδαφικά σύνορα με τη Νορβηγία, την Φινλανδία, την Εσθονία, την Λετονία, την Λιθουανία, την Πολωνία, την Ουκρανία, την Γεωργία, την Αμπχαζία, την Νότια Οσσετία, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, την Κίνα, την Μογγολία και την Βόρεια Κορέα. Στη θάλασσα είναι πλησίον της Ιαπωνίας και της Αμερικάνικης Πολιτείας της Αλάσκα.

10 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ (2)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ (2) Με έκταση χλμ² αποτελεί το μεγαλύτερο κράτος του πλανήτη, καλύπτοντας πάνω από το ένα όγδοο της παγκόσμιας κατοικήσιμης γης. Η Ρωσία, είναι επίσης, η ένατη σε πληθυσμό χώρα παγκοσμίως, με πάνω από 143 εκατομμύρια κατοίκους, σύμφωνα με εκτιμήσεις για το 2012. Πρωτεύουσα της χώρας είναι η Μόσχα. Η επίσημη γλώσσα είναι τα ρωσικά. Νόμισμα της Ρωσίας είναι το ρούβλι.

11 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ (1)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ (1) Η Μόσχα είναι η πρωτεύουσα και μία από τις δύο ομοσπονδιακές πόλεις της Ρωσίας. Είναι επίσης διοικητικό κέντρο της Περιφέρειας Μόσχας. Με πληθυσμό κατοίκους, είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ευρώπης. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Μόσχοβα, παραποτάμου του Βόλγα, στο δυτικό μέρος της χώρας. Είναι απ' τα μεγαλύτερα διοικητικά, πολιτιστικά, συγκοινωνιακά και βιομηχανικά κέντρα της χώρας. Στη Μόσχα παράγεται σημαντικό ποσοστό του συνόλου των βιομηχανικών προϊόντων της Ρωσίας και εδώ βρίσκονται εργοστάσια κατασκευής αυτοκινήτων, ηλεκτρικών ειδών, χαρτιού, ρολογιών, χημείας κ.ά.

12 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ (2)
Διαθέτει δύο μεγάλα πανεπιστήμια και πολλά άλλα ινστιτούτα και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Είναι το σπουδαιότερο συγκοινωνιακό κέντρο. Από αυτήν ξεκινούν και σε αυτήν καταλήγουν πάμπολλες σιδηροδρομικές και οδικές αρτηρίες, που οδηγούν όχι μόνο στα πέρατα της ατέλειωτης χώρας αλλά και στις σημαντικότερες πόλεις της Ευρώπης. Έχει τέσσερα αεροδρόμια, από τα οποία τα τρία είναι επιβατικά και εξυπηρετούν τις εξωτερικές αερογραμμές.


Κατέβασμα ppt "Διαμαντής Κυριακόπουλος – Παντελής Moυρτζιάπης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google