Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΟΣΜΙΝ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΟΣΜΙΝ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΟΣΜΙΝ

2 ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΘΕΣΗ Το Βασίλειο της Νορβηγίας είναι χώρα της Ευρώπης στο δυτικό μέρος της Σκανδιναβίας.   Συνορεύει με τη Σουηδία, τη Φινλανδία και τη Ρωσία στην ξηρά, ενώ τα θαλάσσια σύνορά της είναι με την Δανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.  Η χώρα έχει επίμηκες σχήμα και η ακτογραμμή της εκτείνεται κατά μήκος του Ατλαντικού Ωκεανού, συμπεριλαμβάνοντας και τα περίφημα Φιόρδ.

3 ΦΙΟΡΔ Τα φιόρδ δημιουργήθηκαν πριν χιλιάδες χρόνια μετά το λιώσιμο των πάγων, μετά την εποχή των παγετώνων όπου το νερό της θάλασσας πλημμύρισε τις κοιλάδες της περιοχής όπου αυτά εμφανίζονται. Τα συναντούμε στις δυτικές ακτές της Νορβηγίας και στις ακτές της Χιλής . Τα φιόρδ είναι αποτέλεσμα της διάβρωσης των ακτών που έχουν δημιουργήσει πολύπλοκους δαντελωτούς κόλπους.

4 ΠΡΟΤΕΥΟΥΣΑ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ Το Όσλο είναι η πρωτεύουσα της Νορβηγίας. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα της χώρας. Είναι η μεγαλύτερη της πόλη με πληθυσμό κατοίκους . Μαζί με την γειτονική αστική περιοχή, η πόλη έχει συνολικό πληθυσμό κατοίκους.

5                                                                        ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η οικονομία της Νορβηγίας είναι μια μικτή οικονομία που αναπτύσσεται με βαρύ κρατικό έλεγχο σε στρατηγικούς τομείς της οικονομίας. Αν και ευαίσθητη στους παγκόσμιους κύκλους, η οικονομία της Νορβηγίας έχει δείξει ισχυρή ανάπτυξη από την έναρξη της Βιομηχανικής Εποχής. Η ναυτιλία έχει από καιρό στηρίξει τον τομέα των εξαγωγών της Νορβηγίας, αλλά επίσης, ένα μεγάλο μέρος της οικονομικής ανάπτυξης της Νορβηγίας τροφοδοτήθηκε από μια αφθονία φυσικών πόρων, συμπεριλαμβανομένης της εξερεύνησης πετρελαίου και της παραγωγής του, την υδροηλεκτρική ενέργεια, και την αλιεία. Η γεωργία και η παραδοσιακή βαριά βιομηχανία έχουν υποστεί σχετική μείωση σε σύγκριση με τις υπηρεσίες και τις πετρελαϊκές βιομηχανίες. Ο δημόσιος τομέας της είναι από τους μεγαλύτερους στον κόσμο, ως ποσοστό του συνολικού ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος. Η χώρα έχει ένα πολύ υψηλό βιοτικό επίπεδο σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και ένα ευρέως ολοκληρωμένο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας.

6 ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΒΙΚΙΝΓΚ Την εποχή που εμφανίστηκαν τα πρώτα ιστορικά αρχεία της Σκανδιναβίας, τον 8ο αιώνα, υπήρχαν στη Νορβηγία 29 μικρά βασίλεια. Ένας αριθμός κοινοτήτων ενώθηκαν σε μεγαλύτερους σχηματισμούς και το 872 ο Βίκιγκ Βασιλιάς Χάραλντ Χορφάγκρε, (Χάραλντ ο Ξανθός) έγινε ο πρώτος μονάρχης με εκτεταμένη εξουσία. Οι διάδοχοί του βασίλεψαν στην περιοχή μέχρι το Την περίοδο αυτή οι κάτοικοι ασπάστηκαν το Χριστιανισμό, ενώ το 1262 η εξουσία των βασιλέων της Νορβηγίας επεκτάθηκε στην Ισλανδία και την Γροιλανδία.

7 ΚΛΙΜΑ Το κλίμα της Νορβηγίας είναι σχετικά ήπιο στις ακτές, αναλογικά με τη γεωγραφική θέση της χώρας βέβαια, εξαιτίας του θερμού Ρεύματος του Κόλπου του Μεξικού, που φθάνει στις ακτές της χώρας στα δυτικά. Ωστόσο, στην ηπειρωτική χώρα και, κυρίως στο βορρά, οι καιρικές συνθήκες μπορεί να είναι αρκετά έντονες, με δριμύ ψύχος και δυνατούς ανέμους

8 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ
ΤΕΛΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ


Κατέβασμα ppt "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΟΣΜΙΝ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google