Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΠΕΡΑ.  Η όπερα αποτελεί μουσικό θεατρικό είδος, είναι δηλαδή μουσική σύνθεση που περιλαμβάνει συγχρόνως και σκηνική δράση. Οι διάλογοι των ηθοποιών.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΠΕΡΑ.  Η όπερα αποτελεί μουσικό θεατρικό είδος, είναι δηλαδή μουσική σύνθεση που περιλαμβάνει συγχρόνως και σκηνική δράση. Οι διάλογοι των ηθοποιών."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΠΕΡΑ

2  Η όπερα αποτελεί μουσικό θεατρικό είδος, είναι δηλαδή μουσική σύνθεση που περιλαμβάνει συγχρόνως και σκηνική δράση. Οι διάλογοι των ηθοποιών της όπερας αποδίδονται με τη μορφή τραγουδιού ενώ η θεατρική παράσταση εκτυλίσσεται παρουσία ενός μουσικού συνόλου. Ως είδος θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα μουσικά επιτεύγματα του Δυτικού πολιτισμού και παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή μουσικά είδη.

3 Ο όρος όπερα ειναι ο πληθυντικός του λατινικού opus που σημαίνει το έργο, δηλώνοντας έτσι την ενσωμάτωση στην όπερα πολλών καλλιτεχνικών ειδών όπως η μουσική, το θέατρο, ο χορός και η σκηνογραφία. Αποδίδεται συχνά στα ελληνικά και ως μελόδραμα, αν και ο όρος αυτός είναι ευρύτερος. Όπερα ονομάζεται επίσης το θέατρο που φιλοξενεί τις παραστάσεις.

4 Η όπερα του Σίδνευ

5 Εθνική όπερα Ελλάδος

6 Η όπερα ''Palais Garnier'' στο Παρίσι(1861)

7 Ρόκ Όπερα

8 Η ροκ όπερα είναι είδος μουσικής δημιουργίας που εμφανίστηκε κατά τη δεκαετία του 1960. Αποτελεί μια διασταύρωση της φόρμας της όπερας με τη ροκ μουσική. Τα τυπικά στοιχεία του είδους της όπερας, όπως το λιμπρέτο, οι μονόλογοι, τα χορωδιακά μέρη διατηρούνται, όμως η μουσική που συνοδεύει τη δράση είναι ροκ, παιγμένη από μια ροκ μπάντα την οποία μπορεί να συνοδεύει ή όχι μια ορχήστρα

9 Το πρώτο μουσικό έργο που χαρακτηρίστηκε ως ροκ όπερα ήταν το άλμπουμ “Tommy” των Who τo 1969.

10 ''T O M M Y''

11 Πολύ γνωστή έγινε αργότερα η όπερα του Άντριου Λόυντ Γουέμπερ, ''Jesus Christ Superstar''.

12 ''Jesus Christ Superstar ''Jesus Christ Superstar''

13 Η πρώτη ροκ όπερα για τα ελληνικά δεδομένα αποτέλεσαν οι Δαίμονες (1991), της Άννας Βίσση και του Νίκου Καρβέλα.

14

15 Ευχαριστούμε  Παπακώστας Χρήστος  Φυτανίδου Γεωργία  Χονδρογιάννη Αναστασία  Ψυχής Γρηγόριος


Κατέβασμα ppt "ΟΠΕΡΑ.  Η όπερα αποτελεί μουσικό θεατρικό είδος, είναι δηλαδή μουσική σύνθεση που περιλαμβάνει συγχρόνως και σκηνική δράση. Οι διάλογοι των ηθοποιών."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google