Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ροκ Όπερα Δαίμονες Ροκ Όπερα Η ροκ όπερα είναι είδος μουσικής που εμφανίστηκε κατά τη δεκαετία του 1960.Αποτελεί μια διασταύρωση της φόρμας της όπερας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ροκ Όπερα Δαίμονες Ροκ Όπερα Η ροκ όπερα είναι είδος μουσικής που εμφανίστηκε κατά τη δεκαετία του 1960.Αποτελεί μια διασταύρωση της φόρμας της όπερας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Ροκ Όπερα Δαίμονες

3 Ροκ Όπερα Η ροκ όπερα είναι είδος μουσικής που εμφανίστηκε κατά τη δεκαετία του 1960.Αποτελεί μια διασταύρωση της φόρμας της όπερας με τη ροκ μουσική.Τα τυπικά στοιχεία του είδους της όπερας, όπως το λιμπρέτο,οι μονόλογοι τα χορωδιακά μέρη διατηρούνται, όμως η μουσική που συνοδεύει τη δράση είναι ροκ, παιγμένη από μια ροκ μπάντα την οποία μπορεί να συνοδεύει ή όχι μια ορχήστρα.

4 Ροκ Όπερα Το πρώτο μουσικό έργο που χαρακτηρίστηκε ως ροκ όπερα ήταν το άλμπουμ Tommy των Who. Η πρώτη ροκ όπερα για τα ελληνικά δεδομένα αποτέλεσαν οι Δαίμονες(1991),της Άννα Βίσση και του Νίκου Καρβέλα.

5 Δαίμονες Υπόθεση:16ος αιώνας-Κεντρική Ευρώπη. Χαμένοι μέσα στην πυκνή ομίχλη μιας παγωμένης νύχτας, δέκα πιστοί του Σατανά, παραληρώντας από έκσταση, δοξάζουν τον Αριμάν. Η μάγισσα ολοκληρώνει την μακάβρια ιεροτελεστία, θυσιάζοντας ένα 16χρονο κορίτσι στον Άρχοντα του Σκότους και τον καλεί να έρθει κι αυτός στο Σαββατιάτικό τους πάρτι. Ο Τράγος του Μέντες ανεξήγητα και με μυστηριώδη τρόπο, παρουσιάζεται ανάμεσά τους και οι σατανιστές,σε κατάσταση ξέφρενου παροξυσμού, παραδίδονται σε ένα ντελίριο παραφροσύνης.

6 Ξαφνικά, ο Ιερός Εξεταστής, συνοδευόμενος από μια ομάδα στρατιωτών, διακόπτει τη σατανική τελετουργία, συλλαμβάνει τη Μάγισσα και τη βασανίζει έως ότου αυτή μαρτυράει πως είναι αιρετική και οπαδός του Σατανά.Παίρνει την μαρτυρία της στην Βασίλισσα και ενώ το οργισμένο πλήθος ουρλιάζει να την σκοτώσουν, την πιέζει να δώσει την συγκατάθεσή της για να την κάψουν στην πυρά. Η Βασίλισσα τελικά πείθεται και η Μάγισσα θανατώνεται. Προτού όμως πεθάνει, γυρνά απειλητική στην βασίλισσα και με σπαρακτική φωνή της λέει πως κάποια στιγμή, σε μια άλλη ζωή, θα τα ξαναπούνε.

7 Ευχαριστούμε Γελαδάρης Απόστολος Γουρνιεζάκης Χρήστος Θεοδώρου Ταξιάρχης Θραψίμης Κων/νος


Κατέβασμα ppt "Ροκ Όπερα Δαίμονες Ροκ Όπερα Η ροκ όπερα είναι είδος μουσικής που εμφανίστηκε κατά τη δεκαετία του 1960.Αποτελεί μια διασταύρωση της φόρμας της όπερας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google