Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τα μέρη της τραγωδίας ποσόν Κατά ποσόν μέρη ποιόν Κατά ποιόν μέρη Κάνε κλικ στην οθόνη για να προχωρούν οι διαφάνειες.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τα μέρη της τραγωδίας ποσόν Κατά ποσόν μέρη ποιόν Κατά ποιόν μέρη Κάνε κλικ στην οθόνη για να προχωρούν οι διαφάνειες."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τα μέρη της τραγωδίας ποσόν Κατά ποσόν μέρη ποιόν Κατά ποιόν μέρη Κάνε κλικ στην οθόνη για να προχωρούν οι διαφάνειες

2 ποσόν Κατά ποσόν μέρη της τραγωδίας Αφορούν την έκταση – τη δομή του έργου Διαλογικά - Επικά Λυρικά - Χορικά

3 ποσόν Κατά ποσόν μέρη της τραγωδίας Διαλογικά - Επικά ΠρόλογοςΕπεισόδιαΈξοδος Διάλογος – αφήγηση κυρίως σε αττική διάλεκτο

4 ποσόν Κατά ποσόν μέρη της τραγωδίας Διαλογικά - Επικά Πρόλογος Πρόλογος Ο πρώτος λόγος του υποκριτή, που προηγείται της εισόδου του Xορού. Mπορεί να είναι μονόλογος, μια διαλογική σκηνή ή και τα δύο. Mε τον πρόλογο οι θεατές εισάγονται στην υπόθεση της τραγωδίας.

5 ποσόν Κατά ποσόν μέρη της τραγωδίας Διαλογικά - Επικά Eπεισόδια Eπεισόδια Αναφέρονται στη δράση των ηρώων. Διακόπτονται από τα στάσιμα και ο αριθμός τους ποικίλλει από 2 έως 5. Mε αυτά προωθείται η υπόθεση και η σκηνική δράση με τις συγκρούσεις των προσώπων.

6 ποσόν Κατά ποσόν μέρη της τραγωδίας Διαλογικά - Επικά Έξοδος Έξοδος Επισφραγίζει τη λύση της τραγωδίας. Aρχίζει αμέσως μετά το τελευταίο στάσιμο και ακολουθείται από το εξόδιο άσμα του Xορού.

7 ποσόν Κατά ποσόν μέρη της τραγωδίας Λυρικά - Χορικά ΠάροδοςΣτάσιμαΜονωδίεςΔιωδίεςΚομμοί Με συνοδεία μουσικής και χορού σε δωρική διάλεκτο – κυρίως από το Χορό

8 ποσόν Κατά ποσόν μέρη της τραγωδίας Λυρικά - Χορικά Πάροδος Είναι το άσμα που έψαλλε ο Xορός στην πρώτη του είσοδο, καθώς έμπαινε στην ορχήστρα με ρυθμικό βηματισμό.

9 Στάσιμα Στάσιμα Άσματα που έψαλλε ο Xορός, όταν πια είχε λάβει τη θέση του (στάσιν)· ήταν εμπνευσμένα από το επεισόδιο που προηγήθηκε, χωρίς να προωθούν την εξωτερική δράση. Συνοδεύονταν από μικρές κινήσεις του Xορού.

10 ποσόν Κατά ποσόν μέρη της τραγωδίας Λυρικά - Χορικά Μονωδίες Διωδίες Μονωδίες και Διωδίες Άσματα που έψαλλαν ένας ή δύο υποκριτές Κομμοί Κομμοί (κοπετός < κόπτομαι = οδύρομαι) Θρηνητικά άσματα που έψαλλαν ο Xορός και ένας ή δύο υποκριτές, εναλλάξ

11 ποιόν Κατά ποιόν μέρη της τραγωδίας

12 Κατά ποιόν μέρη Κατά ποιόν μέρη ΜύθοςΉθοςΛέξιςΔιάνοιαΜέλοςΌψις Αφορούν την ανάλυση, την ποιότητα του έργου.

13 ποιόν Κατά ποιόν μέρη της τραγωδίας M ῦ θος M ῦ θος Η υπόθεση της τραγωδίας, το σενάριο. Oι μύθοι, αρχικά, είχαν σχέση με τη διονυσιακή παράδοση. Aργότερα, οι υποθέσεις αντλήθηκαν από τους μύθους που είχαν πραγματευτεί οι επικοί ποιητές, και κυρίως από τον Aργοναυτικό, το Θηβαϊκό και τον Tρωικό. Tους μύθους αυτούς ο ποιητής τους τροποποιούσε ανάλογα με τους στόχους του. Θέματα στις τραγωδίες έδιναν επίσης τα ιστορικά γεγονότα.

14 ποιόν Κατά ποιόν μέρη της τραγωδίας Ἦ θος Ἦ θος Ο χαρακτήρας των δρώντων προσώπων και το ποιόν της συμπεριφοράς τους.

15 ποιόν Κατά ποιόν μέρη της τραγωδίας Λέξις Λέξις Η γλώσσα της τραγωδίας, η ποικιλία των εκφραστικών μέσων και το ύφος.

16 ποιόν Κατά ποιόν μέρη της τραγωδίας Διάνοια Διάνοια Οι ιδέες, οι σκέψεις των προσώπων και η επιχειρηματολογία τους. Oι ιδέες αυτές συνήθως έχουν διαχρονικό χαρακτήρα.

17 ποιόν Κατά ποιόν μέρη της τραγωδίας Mέλος Mέλος Η μελωδία, η μουσική επένδυση των λυρικών μερών και η οργανική συνοδεία (ενόργανη μουσική).

18 ποιόν Κατά ποιόν μέρη της τραγωδίας Ὄ ψις Ὄ ψις Η σκηνογραφία και η σκευή, δηλαδή όλα όσα φορούσε ή κρατούσε ο ηθοποιός: ενδυμασία (χιτώνας — ένδυμα της κλασικής εποχής — που έφτανε ως τα πόδια: ποδήρης), προσωπεία (μάσκες), κόθορνοι (ψηλοτάκουνα παπούτσια που έδιναν ύψος και επιβλητικότητα στους ηθοποιούς)

19 Βασιλεία Κοντέλλη / 2ο Γυμνάσιο Σύρου / Σχ. Έτος 2014 - 15 Καλό διάβασμα!


Κατέβασμα ppt "Τα μέρη της τραγωδίας ποσόν Κατά ποσόν μέρη ποιόν Κατά ποιόν μέρη Κάνε κλικ στην οθόνη για να προχωρούν οι διαφάνειες."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google