Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αυτοθυσία (ή αυταπάρνηση ή αλτρουϊσμός) ονομάζεται η εκούσια θυσία του εαυτού μας ή του συμφέροντός μας προς όφελος κάποιου άλλου. Με άλλα λόγια, αυτοθυσία.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αυτοθυσία (ή αυταπάρνηση ή αλτρουϊσμός) ονομάζεται η εκούσια θυσία του εαυτού μας ή του συμφέροντός μας προς όφελος κάποιου άλλου. Με άλλα λόγια, αυτοθυσία."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Αυτοθυσία (ή αυταπάρνηση ή αλτρουϊσμός) ονομάζεται η εκούσια θυσία του εαυτού μας ή του συμφέροντός μας προς όφελος κάποιου άλλου. Με άλλα λόγια, αυτοθυσία μπορεί να θεωρηθεί μία γενναία πράξη ανιδιοτελούς χαρακτήρα που απαιτεί θάρρος και κουράγιο.

3  Η μάχη των Θερμοπυλών διεξήχθη ανάμεσα στους Έλληνες και τους Πέρσες το 480 π.Χ.  Οι Έλληνες, παρά την ήττα τους, είχαν καταφέρει να προκαλέσουν μεγάλο πλήγμα στον εχθρό.  Η μάχη αυτή αντικατοπτρίζει την αυτοθυσία των Σπαρτιατών και του Λεωνίδα, οι οποίοι, γνωρίζοντας ότι ο εχθρός υπερτερεί αριθμητικά, θέλησαν να πολεμήσουν για να υπερασπιστούν τα εδάφη τους και τα ιδανικά τους.

4  Ο Σωκράτης (470 π.Χ.-399 π.Χ.) ήταν κορυφαίος Αθηναίος φιλόσοφος.  Το 399 π.Χ. διατυπώθηκε εναντίον του κατηγορία για ασέβεια προς τους θεούς και για διαφθορά των νέων και καταδικάστηκε σε θάνατο.  Ο Σωκράτης, αν και μπορούσε να αποδράσει δεν το έκανε και, ως αληθινός φιλόσοφος, περίμενε τον θάνατο ειρηνικά και γαλήνια, και ήπιε το κώνειο, όπως πρόσταζε ο νόμος. Έτσι, με την θυσία του αποτέλεσε ζωντανό παράδειγμα νομοταγούς πολίτη.

5 ΟΟ Ιησούς είναι το πρόσωπο η διδασκαλία του οποίου αποτέλεσε τη βάση για τη δημιουργία της Χριστιανικής θρησκείας. ΟΟ Ιησούς συνελήφθη στο Όρος των Ελαιών και μετά από μία σύντομη δίκη- παρωδία καταδικάστηκε σε θάνατο με σταύρωση. ΜΜε την αυτοθυσία του κατάφερε να θεμελιώσει την αληθινή πίστη των ανθρώπων στο Θεό.

6  Ο Κωνσταντίνος ΙΑ΄ Παλαιολόγος (9 Φεβρουαρίου 1404 - 29 Μαΐου 1453 (49 ετών) ήταν ο τελευταίος Αυτοκράτορας του οποίου η ηρωϊκή αντίσταση κατά των Οθωμανών σφράγισε τις ύστατες στιγμές της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.  Πολέμησε γενναία απέναντι στον κατακτητή αλλά, παρόλα αυτά, σκοτώθηκε στη μάχη.  Με την αυτοθυσία του σημάδεψε χαρακτηριστικά το γεγονός της πτώσης.

7  Ο Χορός του Ζαλόγγου αποτελεί ένα ιστορικό και λαογραφικό περιστατικό που συνέβη περί το τέλος του Δεκεμβρίου του 1803 στην κορυφή του όρους Ζάλογγο, ο οποίος και κατέληξε «εν χορώ» σε μια ομαδική απελπισμένη βρεφοκτονία και αυτοκτονία ορεσίβιων γυναικών του Σουλίου.  Οι γυναίκες αυτές θυσιάστηκαν στο όνομα της ελευθερίας και την τιμή τους.

8  Η πολιορκία του Μεσολογγίου για πολλούς μήνες είχε εξαθλιώσει υλικά και ψυχικά τους πολιορκημένους.  Η πολιορκία έληξε με την ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου (10 Απριλίου 1826), κατά την οποία χιλιάδες Έλληνες σφαγιάσθηκαν από τους Τούρκους.  Με τον τρόπο αυτό, οι πολιορκημένοι θυσιάστηκαν για την πατρίδα τους.

9 ΟΟ Ελληνοϊταλικός πόλεμος του 1940 (στην Ελλάδα και Πόλεμος ή Έπος του 40) ήταν η πολεμική σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, η οποία διήρκεσε από τις 28 Οκτωβρίου 1940 μέχρι τις 23 Απριλίου 1941. ΧΧαρακτηριστική πράξη αυτοθυσίας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου είναι ο αγώνας των Ελλήνων στα βουνά της Αλβανίας. Οι Έλληνες, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, πολέμησαν γενναία και κατάφεραν να δώσουν το δικό τους μήνυμα για αντίσταση στους συμμάχους.

10  Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 ήταν μια μαζική διαδήλωση λαϊκής αντίθεσης στο καθεστώς της Χούντας των Συνταγματαρχών. Η εξέγερση ξεκίνησε στις 14 Νοεμβρίου 1973, κλιμακώθηκε σχεδόν σε αντιχουντική επανάσταση και έληξε με αιματοχυσία το πρωί της 17ης Νοεμβρίου, μετά από μια σειρά γεγονότων που ξεκίνησαν με την είσοδο αρμάτων μάχης στον χώρο του Πολυτεχνείου.  Οι δεκάδες νεκροί φοιτητές θυσίασαν τον εαυτό τους για τη δημοκρατία.

11  Η δραματική διάσωση του μικρού λιονταριού έγινε στο εθνικό πάρκο Μασάι Μάρα της Κένυας και αποθανατίστηκε από τον φωτογράφο Jean- Francois Largot.  Η μάνα λέαινα είναι έτοιμη να θυσιάσει την ζωή της για να σώσει το μικρό λιονταράκι. Με απίστευτη δεξιοτεχνία κατεβαίνει την πλαγιά και αρπάζει το μικρό αρσενικό από το λαιμό.

12 Αθανάσιος Μάνος Θάλεια Βόρρη Αμαλία Κόμνου Πέγκυ Παπαδοπούλου Αλεξάνδρα Μαγγίτα ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!


Κατέβασμα ppt "Αυτοθυσία (ή αυταπάρνηση ή αλτρουϊσμός) ονομάζεται η εκούσια θυσία του εαυτού μας ή του συμφέροντός μας προς όφελος κάποιου άλλου. Με άλλα λόγια, αυτοθυσία."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google