Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Παράγοντες που επηρεάζουν τη διαφάνεια Χάρις Χριστοφή Διαφάνεια των σωμάτων Μάθημα 2.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Παράγοντες που επηρεάζουν τη διαφάνεια Χάρις Χριστοφή Διαφάνεια των σωμάτων Μάθημα 2."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Παράγοντες που επηρεάζουν τη διαφάνεια Χάρις Χριστοφή Διαφάνεια των σωμάτων Μάθημα 2

2 Διαφανή, ημιδιαφανή και αδιαφανή σώματα  Σε ποιες κατηγορίες διακρίνονται τα σώματα με κριτήριο τη δυνατότητα να βλέπουμε μέσ’ από αυτά;  Ποια είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των διαφανών, ημιδιαφανών και αδιαφανών σωμάτων;

3 Α. Διαφανή σώματα Διαφανή σώματα Αφήνουν το φως να περάσει από μέσα τους. Μας επιτρέπουν να διακρίνουμε τη μορφή σωμάτων που βρίσκονται πίσω τους.

4 Β. Ημιδιαφανή σώματα Ημιδιαφανή σώματα Αφήνουν ένα μέρος του φωτός να περάσει. Δεν μας επιτρέπουν να διακρίνουμε τη μορφή των σωμάτων που βρίσκονται πίσω τους.

5 Γ. Αδιαφανή σώματα Αδιαφανή σώματα Δεν αφήνουν το φως περάσει. Δεν μας επιτρέπουν να βλέπουμε οτιδήποτε βρίσκεται πίσω τους.

6 Μπορείς να σκεφτείς μερικά παραδείγματα; Διαφανή υλικά: - Άχρωμος πλαστικός φάκελος - Άχρωμο σακούλι πλαστικό - Μαύρο σακούλι πλαστικό - Χρωματιστός πλαστικός φάκελος Ημιδιαφανή υλικά: - Χαρτί φωτοτυπικής - Χαρτοπετσέτα - Ψιλόκολλα - Πλαστικό άσπρο Αδιαφανή υλικά: - Αλουμινόχαρτο - Εξώφυλλο τετραδίου - Γυαλόχαρτο

7 Όλα τα διαφανή και ημιδιαφανή σώματα έχουν τον ίδιο βαθμό διαφάνειας; Αυτό θα το μάθουμε στο μάθημα σήμερα...

8 ΠΡΟΒΛΗΜΑ 1: Ποιοι είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν το βαθμό διαφάνειας ενός σώματος;

9 Να δοκιμάσουμε πρώτα να δούμε το σχέδιο μέσ’ από ένα κομμάτι πλαστικό σακούλι. Ναι! Μετά να δοκιμάσουμε να δούμε το σχέδιο μέσ’ από δύο, τρία, τέσσερα και πέντε κομμάτια!

10 Μπράβο! Τα καταφέρατε! Τώρα να προχωρήσετε στην εργασία 2. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μπροστά σας τα πιο κάτω υλικά!

11 Τι παρατηρείται κάθε φορά που προσθέτετε νέα ποσότητα πορτοκαλάδας; Τι είναι εκείνο που άλλαζε στα πειράματα κάθε φορά;

12 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Τι ανακαλύψαμε από τα πειράματα που κάναμε; Ένας παράγοντας που επηρεάζει το βαθμό διαφάνειας ενός σώματος είναι το πάχος του.

13 Μπορείς να σκεφτείς περιπτώσεις από τη ζωή σου που το πάχος ενός σώματος επηρεάζει το βαθμό διαφάνειάς του; Θα σε βοηθήσουν οι πιο κάτω εικόνες.

14 Υπάρχει ακόμη ένας παράγοντας που επηρεάζει το βαθμό διαφάνειας ενός σώματος. Για να μάθουμε ποιος είναι ο 2 ος παράγοντας, θα πρέπει να εκτελέσετε το πείραμα στη σελίδα 33.

15 Το πείραμά σας έγινε με επιστημονικό τρόπο; Πόσους παράγοντες αλλάζατε κάθε φορά;  Τι ήταν αυτό που άλλαζε στο πείραμα κάθε φορά; Το διαφορετικό χρώμα του πλαστικού. Το διαφορετικό χρώμα του πλαστικού.  Ποιοι παράγοντες ήταν σταθεροί; Το υλικό των κομματιών. Το υλικό των κομματιών. Το πάχος κάθε κομματιού. Το πάχος κάθε κομματιού. Η απόσταση μεταξύ των κομματιών. Η απόσταση μεταξύ των κομματιών.

16 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Τι ανακαλύψαμε με το δεύτερο πείραμα; Ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζει το βαθμό διαφάνειας ενός σώματος είναι το χρώμα του.

17 Μπορείς να σκεφτείς περιπτώσεις από τη ζωή που το χρώμα ενός σώματος επηρεάζει το βαθμό διαφάνειάς του;

18 Τι μάθαμε σήμερα...  Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν το βαθμό διαφάνειας ενός υλικού;  Με ποιο τρόπο το πάχος ενός διαφανούς υλικού επηρεάζει το βαθμό διαφάνειάς του;  Με ποιο τρόπο το χρώμα ενός υλικού επηρεάζει το βαθμό διαφάνειάς του; ΜΠΡΑΒΟ!!!


Κατέβασμα ppt "Παράγοντες που επηρεάζουν τη διαφάνεια Χάρις Χριστοφή Διαφάνεια των σωμάτων Μάθημα 2."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google