Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
ΓΕΛ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ TH ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ «ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ»

2 έμπνευσή μας!!! Εμείς κι ο Ρατσισμός Μοιάζουμε γιατί διαφέρουμε
Εμείς κι ο Ρατσισμός Μοιάζουμε γιατί διαφέρουμε και η διαφορετικότητα είναι κινητήρια δύναμη και έμπνευσή μας!!!

3

4

5 Ρατσισμός - Ξενοφοβία Με τον όρο ρατσισμός εννοούμε μία αντιδραστική θεωρία που υποστηρίζει ότι όλοι οι άνθρωποι δεν γεννήθηκαν ίσοι μεταξύ τους. Όσοι ακολουθούν τη θεωρία αυτή τη χρησιμοποιούν για να καταπιέσουν ή να καταδιώξουν τους άλλους που είναι διαφορετικοί από αυτούς.

6

7 Θεωρητικοί του ρατσισμού
Arthur Comte de Gobineau George Comte Vacher de Lapouge Gustave le Bon Robert Knox Houaron Stewart Chamberlain Hans F.K. Gunter Ernest Renan

8 Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι
Σήμερα η Βιολογία έχει αποδείξει ότι οι άνθρωποι δε γεννιούνται ανώτεροι και κατώτεροι.

9

10 Είδη του Ρατσισμού Φυλετικός Ρατσισμός

11

12 Κοινωνικός Ρατσισμός (λόγω φύλου, σεξουαλικών προτιμήσεων, αναπηρίας, ασθένειας, εμφάνισης και άλλα).

13

14 Θρησκευτικός Ρατσισμός

15 Συνέπειες του ρατσισμού σήμερα
Προκαλεί διακρίσεις, αδικίες και κοινωνικές ανισότητες. Οδηγεί σε βίαιες συγκρούσεις και πολέμους. Προσβάλλει την ανθρώπινη προσωπικότητα Παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Καλλιεργεί πάθη και φανατισμό. Συντελεί στην οικονομική εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Προκαλεί φόβο και εμποδίζει τη συνεργασία των ανθρώπων.

16 Συνέπειες του ρατσισμού σήμερα

17 Μέτρα αντιμετώπισης του ρατσισμού
Διάδοση του ανθρωπισμού μέσω της σωστής εκπαίδευσης, αλλά και της παιδείας γενικότερα για την αποδοχή της διαφορετικότητας του άλλου. Εφαρμογή του πνεύματος της δημοκρατίας από τους φορείς εξουσίας (κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμοί) ώστε να μην αδικούνται οι άνθρωποι, ιδιαίτερα οι αδύναμοι. Καταπολέμηση της ανεργίας και υλική βοήθεια στις ομάδες που καταπιέζονται. Διαμόρφωση εθνικής συνείδησης για να μη παρατηρείται το φαινόμενο του σωβινισμού. Ενίσχυση πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των λαών.

18 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ

19 Τα δεσμά του φόβου πρέπει να σπάσουν
Όπως κανείς δεν διαλέγει την πατρίδα του, έτσι και οι μετανάστες δεν διαλέγουν την ξενιτιά. Εξαναγκάζονται να φύγουν σε άλλες χώρες για να γλιτώσουν από τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τους πολέμους.

20 Όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι
Οι άνθρωποι όλοι πρέπει να ξεπεράσουν το παρελθόν και να εξελιχθούν σε υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Γιατί όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι μεταξύ τους και όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα στη ζωή, στην εκπαίδευση, στην εργασία.

21 ΜΗ ΜΕ ΦΩΝΑΖΕΙΣ «ΞΕΝΟ» Επειδή άλλη μάνα με γέννησε Και σ’ άλλη γλώσσα άκουσες εσύ τα όμορφα παιδικά σου παραμύθια... μη με φωνάξεις «ξένο» Αν θέλεις κοίταξέ με στα μάτια, πιο πέρα απ’ το μίσος ας φθάσει η ματιά σου, ας ξεπεράσει φόβο, εγωισμό. Για δες, άνθρωπος είμαι κι εγώ. Όχι: δεν είμαι «ξένος»!.


Κατέβασμα ppt "ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google