Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εργασία στο μάθημα της οικιακής οικονομίας της μαθήτριας: Πασχαλίνας Μακρίδου Τμήμα: Α3 Γυμνάσιο: 3 ο Γυμνάσιο Νάουσας Ημερομηνία παράδοσης εργασίας: 12-12-2013.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εργασία στο μάθημα της οικιακής οικονομίας της μαθήτριας: Πασχαλίνας Μακρίδου Τμήμα: Α3 Γυμνάσιο: 3 ο Γυμνάσιο Νάουσας Ημερομηνία παράδοσης εργασίας: 12-12-2013."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εργασία στο μάθημα της οικιακής οικονομίας της μαθήτριας: Πασχαλίνας Μακρίδου Τμήμα: Α3 Γυμνάσιο: 3 ο Γυμνάσιο Νάουσας Ημερομηνία παράδοσης εργασίας: 12-12-2013 Υπεύθυνη καθηγήτρια: Πέιου Αθηνά

2  Πολλοί άνθρωποι είναι εξαρτημένοι στη νικοτίνη η οποία είναι εξίσου ισχυρή και θανάσιμη όσο οποιαδήποτε άλλη εξάρτηση. Εάν αθροίσετε τον αριθμό ανθρώπων που πεθαίνουν από όλες τις άλλες εξαρτήσεις εκτός νικοτίνης, δεν θα έφταναν μέχρι τον αριθμό πρόωρων θανάτων που αποδίδονται στο κάπνισμα. Το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στην υγεία μας όπως(παρακάτω αναγράφονται μερικά ενδεικτικά):

3  Στο στόμα:  1)Καρκίνος του στόματος (θανατηφόρος περίπου στο 50% των περιπτώσεων). Εμφανίζεται όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια λόγω του τσιγάρου.  Στο αναπνευστικό σύστημα:  1)Καρκίνος του πνεύμονα. Ο πιο συχνός καρκίνος παγκοσμίως. Καρκίνος του λάρυγγα και του φάρυγγα επίσης.  2)Βήχας, δύσπνοια, αλλοίωση και κόπωση φωνής.  Στο πεπτικό σύστημα:  1)Καρκίνος σε διάφορα άλλα μέρη του πεπτικού συστήματος.  2)Προβλήματα χώνεψης. Ένα μόνο τσιγάρο μετά το φαγητό καθυστερεί την χώνεψη κατά μία ώρα περίπου.

4  Στο κυκλοφορικό σύστημα:  1)Εγκεφαλικά επεισόδια, από τις πιο συχνές αιτίες θανάτου σήμερα.  Στην καρδιά:  1)Στεφανιαία νόσος, καρδιακή προσβολή και άλλες ασθένειες.  Στο δέρμα:  1)Ο καπνιστής έχει τριπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξει κακοήθη καρκίνο του δέρματος από ένα μη καπνιστή.  Στα μάτια:  1)Τύφλωση από διάφορες αρρώστιες όπως καταρράκτης, εκφύλιση ωχράς κηλίδας και άλλες. Σήμερα είναι καταγεγραμμένοι 54.000 Βρετανοί πολίτες που είναι τυφλοί λόγω του καπνίσματος.

5

6 -Γιατί καπνίζεις; -Γιατί μου αρέσει!  Η απάντηση αυτή βέβαια δεν είναι σωστή. Η νικοτίνη που εμπεριέχεται στο τσιγάρο, δρα ως ένα είδος ναρκωτικού. Η απουσία ενός καπνιστή από αυτή συνοδεύεται από δυσάρεστες επιπτώσεις όπως αντικοινωνική συμπεριφορά ή δυσφορία. Για να αποφύγει αυτά τα δυσάρεστα αισθήματα ο καπνιστής συνεχίζει τη συνήθεια του. Αξίζει να σημειωθεί πως σε χώρες όπου παιδάκια λιμοκτονούν, οι γονείς τους προτιμούν να ανταλλάσσουν τα τρόφιμά τους ώστε να εξασφαλίσουν ένα πακέτο τσιγάρα παρά να ταΐσουν τα παιδιά τους.

7

8 -Γιατί καπνίζεις; -Γιατί θέλω να καταστραφώ!  Πολλοί καπνιστές λένε ότι συνεχίζουν να καπνίζουν λόγω της αυτοκαταστροφικής διάθεσής τους. Θέλουν πραγματικά να αρρωστήσουν. Μερικοί λένε ότι φοβούνται τα γηρατειά. Άλλοι αλαζονικά ορκίζονται να συνεχίσουν έως ότου το τσιγάρο τους σκοτώσει. Οι περισσότεροι κάνουν αυτές τις δηλώσεις για να κρύψουν τους φόβους από τη διακοπή του καπνίσματος.

9 -Γιατί καπνίζεις; -Για πολλούς άλλους λόγους…  Μερικοί καπνιστές λένε ότι καπνίζουν επειδή …  είναι νευρικοί.  για να το γιορτάσουν.  για την ενέργεια.  για να φανούν μάγκες(!!!!!!!!!!!).  για να μείνουν άγρυπνοι ή για να κοιμηθούν.  για να μπορούν να σκεφτούν. Φυσικά και όλα τα παραπάνω δεν αληθεύουν. Ο κύριος λόγος είναι γιατί είναι τοξικομανείς. Η τοξικομανής «γαντζώνεται» από μια χημική ουσία. Η νικοτίνη είναι ουσία.

10  http://www.youtube.com/watch?v=AB9pTkG- 93c&list=PLFE0217E16760BCDF http://www.youtube.com/watch?v=AB9pTkG- 93c&list=PLFE0217E16760BCDF  http://www.youtube.com/watch?v=r- m27SZUFj0 http://www.youtube.com/watch?v=r- m27SZUFj0

11

12 ΦΥΣΙΚΑ και ναι. Είναι πράγματι δύσκολο, αλλά σίγουρα ωφέλιμο για όλους. Η πιο διαδεδομένη μέθοδος είναι αυτή με σταδιακή μείωσή του. Δηλαδή, με το κόψιμο ενός τσιγάρου από τα συνολικά την ημέρα, μέχρι να μειωθεί στο ΚΑΝΕΝΑ! Στην αρχή το άτομο αισθάνεται καλά, αλλά στη συνέχεια η αποχή από τη νικοτίνη γίνεται όλο και πιο δύσκολη… ωστόσο πρέπει να επιμείνει το άτομο και πάντα να έχει κοντά του άτομα που να τον υποστηρίζουν και να του θυμίζουν πως κάνει καλό πρωτίστως στην υγεία του, ύστερα στους γύρω αλλά και στην τσέπη του!

13  Με το κόψιμο του τσιγάρου κερδίζει κανείς πολλά. Συνειδητοποιεί πως μπορεί να κάνει τα ίδια πράγματα με αυτά που έκανε ενόσω κάπνιζε. Γίνεται ανεξάρτητος και χαίρεται τη ζωή διπλά, ως ένας υγιής και ολοκληρωμένος άνθρωπος, χωρίς να ζει στη φυλακή της νικοτίνης. Ενημερώστε τους γονείς, συγγενείς, γνωστούς και φίλους. Είναι πολύτιμο αγαθό η υγεία όλων μας!

14  Ευχαριστώ!!!  Πηγές: http://www.whyquit.com/greek/Joel_01_04_s mokaholic.html http://www.whyquit.com/greek/Joel_01_04_s mokaholic.html  Google εικόνες


Κατέβασμα ppt "Εργασία στο μάθημα της οικιακής οικονομίας της μαθήτριας: Πασχαλίνας Μακρίδου Τμήμα: Α3 Γυμνάσιο: 3 ο Γυμνάσιο Νάουσας Ημερομηνία παράδοσης εργασίας: 12-12-2013."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google