Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η αναπνοή στον άνθρωπο Όταν εισπνέουμε ο αέρας εισέρχεται στην αναπνευστική κοιλότητα. Στην κοιλότητα αυτή υπάρχουν μικροσκοπικά τριχίδια που φιλτράρουν.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η αναπνοή στον άνθρωπο Όταν εισπνέουμε ο αέρας εισέρχεται στην αναπνευστική κοιλότητα. Στην κοιλότητα αυτή υπάρχουν μικροσκοπικά τριχίδια που φιλτράρουν."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η αναπνοή στον άνθρωπο Όταν εισπνέουμε ο αέρας εισέρχεται στην αναπνευστική κοιλότητα. Στην κοιλότητα αυτή υπάρχουν μικροσκοπικά τριχίδια που φιλτράρουν τον αέρα και βλέννα που τον υγραίνει.

2 Ρινική κοιλότητα Φάρυγγας Λάρυγγας Τραχεία Βρόγχοι Βρογχιόλια Πνευμονικές κυψελίδες

3 Οι κυψελίδες είναι οι περιοχές ανταλλαγής των αερίων στους πνεύμονες. Είναι μικροσκοπικοί αεροφόροι σάκοι στις απολήξεις του βρογχικού δέντρου. Κυψελίδες Κυψελίδα Βρογχιόλιο Τριχοειδές αγγείο Πνεύμονες

4 Κυψελίδες Πνεύμονες Τριχοειδές αγγείο Οξυγόνο Διοξείδιο του άνθρακα

5 Να δούμε τι ξέρεις… Συμπληρώστε τα μέρη του αναπνευστικού συστήματος στην πρώτη εικόνα: πλευρά, στόμα, στοματική κοιλότητα, φάρυγγας, τραχεία, κυψελίδες, θέση καρδιάς, πνεύμονες, διάφραγμα, λάρυγγας, βρόγχοι, ρινική κοιλότητα. Στοματική κοιλότητα Τραχεία Λάρυγγας Φάρυγγας Διάφραγμα Πλευρά Ρινική κοιλότητα Στόμα Βρόγχοι Κυψελίδες Πνεύμονες Θέση της καρδιάς Προβλέψτε τι θα γίνει αν τραβήξουμε την ελαστική μεμβράνη προς τα κάτω στην δεύτερη εικόνα. ΕΙΚΟΝΑ 1: Τα μέρη της αναπνευστικής οδού Ελαστική μεμβράνη ΕΙΚΟΝΑ 2: Μοντέλο πνευμόνων

6 1 τσιγάρο = 5,5 λεπτά ζωής 8 ώρες σ' ένα γραφείο με καπνιστές =5 τσιγάρα,1 ώρα σε αυτοκίνητο με οδηγό που καπνίζει =3 τσιγάρα,2 ώρες σε μια καφετέρια=4 τσιγάρα. Πόσα τσιγάρα «καπνίζει» το παιδί ενός γονιού καπνιστή;Περίπου 30-50 το χρόνο. Σε ηλικία 10 χρόνων δοκιμάζουν για πρώτη φορά το τσιγάρο τα Ελληνόπουλα. Κάθε χρόνο 14.000 πρόωροι θάνατοι στην Ελλάδα, 240.000 στην Ευρώπη και 2,1 εκατ. θάνατοι παγκοσμίως.

7 «Tο μόνο αβλαβές τσιγάρο, είναι αυτό που δεν το καπνίζει κανείς». 4.000 χημικές ουσίες απελευθερώνονται κατά την καύση του τσιγάρου. Σε διάστημα 10 λεπτών, η νικοτίνη βρίσκεται και κινείται ανάμεσα στα εγκεφαλικά κύτταρα. Η νικοτίνη στην φυσική της μορφή είναι ένα άχρωμο έλαιο, πικρό και καυτερό που σκουραίνει όταν εκτεθεί στον αέρα. Η νικοτίνη διαλύεται στο νερό και στο σάλιο. Αν κάνουμε μια ένεση με έξι σταγόνες νικοτίνης σ’ ένα σκύλο, ο σκύλος θα ψοφήσει αμέσως, 8 σταγόνες είναι αρκετές για να σκοτώσουν ένα άλογο.

8 Το πρίν …και το μετά Τελικά ένα πακετάκι την ημέρα κάνει τον γιατρό πέρα…και φέρνει κοντά τον νεκροθάφτη!!


Κατέβασμα ppt "Η αναπνοή στον άνθρωπο Όταν εισπνέουμε ο αέρας εισέρχεται στην αναπνευστική κοιλότητα. Στην κοιλότητα αυτή υπάρχουν μικροσκοπικά τριχίδια που φιλτράρουν."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google