Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ:ΤΙΡΑΝΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ:ΤΙΡΑΝΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ:ΤΙΡΑΝΑ

2 ΤΙΡΑΝΑ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: ΜΕΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ: ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΝΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ

3 ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΙΡΑΝΩΝ Τελεφερίκ στο όρος Dajti Κάστρο της Πετρέλα
Πλατεία Σκεντέρμπεη Συνοικία Blloku

4 Τελεφερίκ στο όρος Dajti
Το τελεφερίκ Dajti Express στο όρος Dajti, βρίσκεται σε ύψος μέτρων και καλεί τους επισκέπτες σε μια πολύ όμορφη βόλτα 4 περίπου χιλιομέτρων. Στο τέλος της διαδρομής, κοντά στην κορυφή του βουνού, μπορεί κανείς να απολαύσει έναν καφέ στις διάφορες καφετέριες και να φάει σε εστιατόρια. Μετά μπορεί να συνεχίσει την βόλτα του στα περιπατητικά μονοπάτια του όρους, κάνοντας ποδηλατοδρομία ή ιππασία στην ανάλογη πίστα. Το τελεφερίκ βρίσκεται 15 λεπτά μακριά από το κέντρο των Τιράνων 

5 Κάστρο της Πετρέλα Νοτιοανατολικά των Τιράνων και σε απόσταση 15 χλμ. περίπου, συναντάει κανείς το Κάστρο της Πετρέλα. Είναι ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα κάστρα της Αλβανίας, χτισμένο την περίοδο του βυζαντινού αυτοκράτορα Ιουστίνου Ι τον 6ο μ.Χ. αιώνα, σε μια απόκρυμνη πλαγιά και με θέα το ποτάμι. Το κάστρο της Πετρέλα έπαιξε σημαντικό ρόλο κατά την διάρκεια του πολέμου του Σκεντέρμπεη εναντίον των Τούρκων, αλλά και παλαιότερα όταν χρησιμοποιήθηκε από τον Αυτοκράτορα Ιουστινιανό για την υπεράσπιση του Δυρραχίου.

6 Πλατεία Σκεντέρμπεη Η τεράστια αυτή κεντρική πλατεία της πόλης, πήρε το όνομα της από τον εθνικό ήρωα της Αλβανίας, Γεώργιο Καστριώτη, το άγαλμα του οποίου στέκεται επιβλητικό στο κέντρο αυτής. Εκεί μπορεί να θαυμάσει ο επισκέπτης το κτίριο της όπερας και την εθνική βιβλιοθήκη καθώς και το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο της χώρας. Στην πλατεία Σκεντέρμπεη βρίσκεται επίσης το μουσουλμανικό τέμενος Ετ’χεμ Μπέη με τις εξαιρετικές τοιχογραφίες,το οποίο άρχισε να χτίζεται το 1794 και ολοκληρώθηκε το 1821 από τον Ετ’χεμ Μπέη. Ο Πύργος του Ρολογιού με ύψος 35μ. και την πανοραμική του θέα, χτίστηκε το 1822 και αποτελεί σημείο αναφοράς της πλατείας. Από την κεντρική πλατεία εκτείνεται ο κεντρικός δρόμος της πόλης, η Λεωφόρος Εθνικών Μαρτύρων.

7 Συνοικία Blloku Η πιο κοσμοπολίτικη περιοχή των Τιράνων γεμάτη με εστιατόρια, καφετέριες και bar, είναι το λεγόμενο Blokku. Είναι η πιο δημοφιλής περιοχή στα Τίρανα, ιδιαίτερα στις νεανικές ηλικίες, όσον αφορά τη διασκέδαση και τις αγορές από τα διάφορα καταστήματα που συναντάει κανείς εκεί. Οι παλιές πολυκατοικίες τις περιοχής, που ανεγέρθηκαν την περίοδο του κομμουνιστικού καθεστώτος, έχουν καλυφθεί όλες με πολύχρωμα γκράφιτι,συμβάλλοντας έτσι στην νεανική ατμόσφαιρα διασκέδασης που αποπνέει η περιοχή. Το παράδοξο της πλέον δημοφιλούς περιοχής του Μπλοκ, έχει να κάνει με το γεγονός ότι υπήρξε για πολλά χρόνια αποκλεισμένη για τον απλό κόσμο κατά την περίοδο του καθεστώτος Χότζα, αφού εκεί διέμεναν μόνο κυβερνητικά στελέχη. Πλέον, το πιο μοδάτο μέρος της πρωτεύουσας είναι το απόλυτο σημείο διασκέδασης για τους ντόπιους και για τους τουρίστες των Τιράνων.


Κατέβασμα ppt "ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ:ΤΙΡΑΝΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google