Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

5 ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "5 ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 5 ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ
ΕΥΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ ΜΑΡΙΑ ΓΚΑΪΦΥΛΛΙΑ

2 Βίνσεντ Βαν Γκογκ Ο Βίνσεντ βαν Γκογκ  30 Μαρτίου 1853  – 29 Ιουλίου 1890 ήταν Ολλανδός ζωγράφος. Εν ζωή, το έργο του δεν σημείωσε επιτυχία ούτε ο ίδιος αναγνωρίστηκε ως σημαντικός καλλιτέχνης. Ωστόσο, μετά το θάνατό του, η φήμη του εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα και σήμερα αναγνωρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους όλων των εποχών. Η επίδραση του στα μεταγενέστερα κινήματα του εξπρεσιονισμού , του φωβισμού  αλλά και εν γένει της αφηρημένης τέχνης, θεωρείται καταλυτική. Πηγή:

3 Ρέμπραντ Χάρμενσζον φαν Ράιν
O Ρέμπραντ Χάρμενσζον φαν Ράιν , 15 Ιουλίου 1606  - 4 Οκτωβρίου 1669 , γνωστός ευρύτερα ως Ρέμπραντ, ήταν μείζων Ολλανδός ζωγράφος  και  χαράκτης του 17ου αιώνα, που σήμερα συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων ζωγράφων όλων των εποχών. Το όνομά του συμβολίζει την περίοδο τής «Χρυσής Εποχής» τής Ολλανδίας, στην οποία ανήκει χρονικά το έργο του. Φιλοτέχνησε συνολικά περίπου 400 πίνακες, περισσότερα από 1000 σχέδια ζωγραφικής και περίπου 290 χαρακτικά, αν και μέρος των έργων που αποδίδονται στον Ρέμπραντ – κυρίως έργα ζωγραφικής και σχέδια – αμφισβητείται. Πηγή:

4 Άννα Φρανκ Η Άννα Φρανκ ήταν Γερμανίδα Εβραιοπούλα  που έγραψε ένα ημερολόγιο ενώ κρυβόταν, μαζί με τους δικούς της και τέσσερις οικογενειακούς φίλους, σε ένα σπίτι στο Άμστερνταμ κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής της Ολλανδίας. Η οικογένειά της είχε μετακομίσει στο Άμστερνταμ όταν οι Ναζί πήραν την εξουσία στη Γερμανία, αλλά παγιδεύτηκε όταν η κατοχή επεκτάθηκε και στην Ολλανδία. Καθώς οι διώξεις των Εβραίων εντάθηκαν, η οικογένεια άρχισε τον Ιούλιο του 1942 να κρύβεται σε μυστικά δωμάτια του γραφείου του πατέρα, Όττο Φρανκ. Μετά από δύο χρόνια τούς κατέδωσαν και η οικογένεια στάλθηκε στα στρατόπεδα συγκέντρωσεις. Πηγή:

5 Λάμοραλ κόμης του Έγκμοντ
Ο Λάμοραλ, Κόμης του Έγκμοντ, Πρίγκιπας του Γκάβερε 18 Νοεμβρίου 1522  – 5 Ιουνίου 1568 ήταν στρατηγός και πολιτική προσωπικότητα στην Ολλανδία των Αψβούργων  λίγο πριν την έναρξη του Ογδοηκονταετή πολέμου , η εκτέλεση του οποίου συνέβαλε στον εθνικό ξεσηκωμό που τελικά οδήγησε στην ανεξαρτησία της Ολλανδίας . Ο Κόμης του Έγκμοντ ήταν η κεφαλή μίας από των πιο πλουσίων και ισχυρών οικογενειών στις Κάτω Χώρες. Ένα σκέλος του Οίκου των Έγκμοντ ήταν μέσω πατριαρχικής διαδοχής οι άρχοντες του ανεξάρτητου Δουκάτου του Guelders μέχρι το Ο Λάμοραλ γεννήθηκε στο La Hamaide, που βρίσκεται κοντά στο Ellezelles. Πηγή:

6


Κατέβασμα ppt "5 ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google