Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ζωγραφική με Φως Ναταλία – Ελένη Πίτλιγερ Οκτώβριος 2012

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ζωγραφική με Φως Ναταλία – Ελένη Πίτλιγερ Οκτώβριος 2012"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ζωγραφική με Φως Ναταλία – Ελένη Πίτλιγερ Οκτώβριος 2012
Light Painting Ζωγραφική με Φως Ναταλία – Ελένη Πίτλιγερ Οκτώβριος 2012

2 Θεωρία, Τεχνικές και Εξοπλισμός

3 Light Painting είναι μια τεχνική στην οποία το φως που υπάρχει σε μια φωτογραφία την ώρα της λήψης δημιουργείται και ελέγχεται από μια συσκευή χειρός που παράγει φώς ή κινώντας την κάμερα. Ο όρος light painting επίσης συμπεριλαμβάνει εικόνες φωτιζόμενες έξω από το frame της φωτογραφίας πάλι με χειροκίνητες πηγές φωτός.

4 Το Light Painting Photography μπορεί να χρονολογηθεί από το 1914 όταν ο Frank Gilbreth, μαζί με τη γυναίκα του Liliam Moller Gilbreth, χρησιμοποίησαν μικρά φώτα και το ανοιχτό διάφραγμα της κάμερας για να καταγράψουν τη κίνηση βιομηχανικών και κληρικών εργατών. Ο Man Ray, στο έργο του “Space Writing” το 1935, ήταν ο πρώτος γνωστός καλλιτέχνης φωτογράφος που χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη τεχνική και η Barbara Morgan ξεκίνησε να φτιάχνει light paintings το 1940.

5

6 Τεχνική

7 Κουνώντας την πηγή φωτός, το φώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί επιλεκτικά για να φωτίσει συγκεκριμένα μέρη του θέματος, ή αλλιώς να «ζωγραφίσει» μια εικόνα στρέφοντας το στο φακό της μηχανής. Το light painting χρειάζεται μια μηχανή μικρής ταχύτητας κλείστρου, συνήθως ενός δευτερολέπτου ή περισσότερου. Το light painting μπορεί να έχει τα χαρακτηριστικά ενός γρήγορου σκίτσου με μολύβι.

8

9 To light painting με τη τεχνική της κίνησης της ίδιας της κάμερας, επίσης γνωστό ως camera painting, αποτελεί το αντίθετο της παραδοσιακής φωτογράφισης. Τη νύχτα, ή σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, μπορούμε να πάρουμε τη κάμερα από το τρίποδο, στο οποίο συνήθως τη στηρίζουμε, και να την χρησιμοποιήσουμε ως βούρτσα. Ένα παράδειγμα είναι η χρήση του νυχτερινού ουρανού ως καμβά, τη κάμερα ως βούρτσα, και το τοπίο της φωτισμένης πόλης (ανάμεσα σε πολλές άλλες πηγές φωτός) ως παλέτα. Βάζοντας ενέργεια στο κούνημα της κάμερας, το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι τα φώτα να σχεδιάζουν γραμμές. Φτιάχνοντας πατρόν με αυτές τις γραμμές και βάζοντας φόντο μπορούν να δημιουργηθούν αφηρημένες καλλιτεχνικές εικόνες.

10

11 To light painting μπορεί να γίνει διαδραστικά χρησιμοποιώντας και webcam. Η ζωγραφισμένη εικόνα μπορεί να ειδωθεί παράλληλα με τη διαδικασία δημιουργίας της με τη βοήθεια του monitor ή ενός προτζέκτορα. Μια ακόμα τεχνική γνωστή από τη τέχνη με φώς είναι η προβολή εικόνων πάνω σε ανώμαλες επιφάνειες (πρόσωπα, σώματα, κτίρια κτλ.) με το εφέ της ζωγραφικής με φως. Έπειτα δημιουργείται μια φωτογραφία ή ένα επεξεργασμένο πορτραίτο της παραγμένης εικόνας.

12

13 Pablo Picasso and Light Painting

14 Το 1949, ο Pablo Picasso δέχτηκε επίσκεψη από τον Gjon Milli, έναν φωτογράφο και νεωτεριστή του φωτός, ο οποίος έδειξε στο Picasso φωτογραφίες του με θέμα πατινέρ, οι οποίοι είχαν φώτα συνδεδεμένα στα πατίνια τους.

15

16 Αμέσως ο Picasso άρχισε να φτιάχνει τις δικές του εικόνες στον αέρα, με ένα μικρό φακό μέσα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Αυτή η συλλογή από φωτογραφίες έγινε γνωστή ως “light paintings”. Από αυτές τις φωτογραφίες, η πιο γνωστή και περίφημη λέγεται “Picasso draws a centaur in the air” δηλαδή, ο Picasso ζωγραφίζει έναν κένταυρο στον αέρα.

17

18 Εξοπλισμός

19 Μια ευρεία πηγών φωτός μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ξεκινώντας από απλούς φακούς μέχρι ειδικές συσκευές όπως το Hosemaster, ένα στυλό οπτικών ινών. Άλλες πηγές συμπεριλαμβάνουν κεριά, σπίρτα, πυροτεχνήματα, αναπτήρες και πολλά άλλα. Ένα τρίποδο είναι συνήθως απαραίτητο λόγω του ότι απαιτείται πολύς χρόνος με τη κάμερα σε ακινησία. Εναλλακτικά η κάμερα μπορεί να τοποθετηθεί πάνω ή κόντρα σε ένα τραπέζι ή στερεό αντικείμενο. Ένα καλώδιο το οποίο ενεργοποιεί το κλείστρο της κάμερας από απόσταση, ή η επιλογή της αντίστροφης μέτρησης είναι γενικά χρήσιμο για την αποφυγή τυχόν ταρακουνήματος της κάμερας. Χρωματιστές ζελατίνες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη πρόσθεση χρώματος στις πηγές φωτός.

20

21

22 Βιβλιοθήκη Εικόνων

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34 Βιβλιογραφία

35 Google Images


Κατέβασμα ppt "Ζωγραφική με Φως Ναταλία – Ελένη Πίτλιγερ Οκτώβριος 2012"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google