Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ανακαλύψεις και εξερευνήσεις των Ευρωπαίων κατά το 15ο αιώνα. 1.Η Ευρώπη κατά το 15 ο αιώνα. 2.Τα κίνητρα των εξερευνήσεων - Κίνητρα –Δρόμος του μεταξιού-

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ανακαλύψεις και εξερευνήσεις των Ευρωπαίων κατά το 15ο αιώνα. 1.Η Ευρώπη κατά το 15 ο αιώνα. 2.Τα κίνητρα των εξερευνήσεων - Κίνητρα –Δρόμος του μεταξιού-"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ανακαλύψεις και εξερευνήσεις των Ευρωπαίων κατά το 15ο αιώνα. 1.Η Ευρώπη κατά το 15 ο αιώνα. 2.Τα κίνητρα των εξερευνήσεων - Κίνητρα –Δρόμος του μεταξιού- Πώς ταξίδευαν πριν από το 15 ο αι.-Γεωγραφικές συντεταγμένες-Εφευρέσεις 3. Μεγάλοι εξερευνητές του 15 ου και 16 ου αι. - Η ζωή των ναυτικών - Σπουδαίοι εξερευνητές 4. Οι συνέπειες των εξερευνήσεων. Συγκέντρωση υλικού-επιμέλεια: Καλλιόπη Κανάκη Χαραλαμποπούλου

2 Ανακαλύψεις και εξερευνήσεις των Ευρωπαίων κατά το 15ο αιώνα. Πώς ταξίδευαν πριν από το 15 ο αι.

3 Πώς ταξίδευαν πριν το 15ο αιώνα. Μικρογραφία από αγγλικό βιβλίο του 1200

4 Πώς ταξίδευαν πριν το 15ο αιώνα. Για να καταλάβουμε ποιες προϋποθέσεις δημιουργήθηκαν κατά το 15 ο αιώνα και πώς αυτές βοήθησαν τη ναυσιπλοΐα, θα πρέπει να γνωρίσουμε πώς γίνονταν τα θαλάσσια ταξίδια ως τότε.

5 Πώς ταξίδευαν πριν το 15ο αιώνα. Τα πλοία δεν ανέπτυσσαν μεγάλη ταχύτητα (ασιατικό πλοίο, πλοίο των Βίκινγκς, κινέζικο)

6 Πώς ταξίδευαν πριν το 15ο αιώνα. Τα ταξίδια γίνονταν κοντά στην ακτή

7 Πώς ταξίδευαν πριν το 15ο αιώνα. Η πλοήγηση γινόταν με τη βοήθεια της θέσης του ηλίου και των αστέρων.

8 Πώς ταξίδευαν πριν το 15ο αιώνα. Πριν από το 15 ο αιώνα, τα θαλάσσια ταξίδια γίνονταν ακολουθώντας τις ακτές. Οι ναυτικοί φρόντιζαν να μην απομακρύνονται από γνωστά σημεία για διάστημα μεγαλύτερο από 24 ώρες, επειδή δεν υπήρχαν αξιόπιστα όργανα μετρήσεων.

9 Πώς ταξίδευαν πριν το 15ο αιώνα. Για την εύρεση της θέσης του πλοίου στη θάλασσα, όταν βρίσκονταν μακριά από ακτές, χρησιμοποιούσαν διάφορα όργανα και είχαν ως οδηγό τους αστερισμούς.

10 Πώς ταξίδευαν πριν το 15ο αιώνα. Διάφορες θέσεις του Ωρίωνα, της Μεγάλης Άρκτου, του Ήλιου και της Σελήνης στο ουρανό.

11 Πώς ταξίδευαν πριν το 15ο αιώνα Φάσεις της σελήνης και ανατολή και δύση του ηλίου.

12 Πώς ταξίδευαν πριν το 15ο αιώνα. Από την αρχαιότητα ήταν γνωστό πως ο ήλιος, όπως και οι αστέρες, ανέτειλαν και έδυαν σε διαφορετικό σημείο του ορίζοντα κατά τη διάρκεια του έτους, λόγω των κινήσεων της Γης και της κλίσης του άξονά της.

13 Πώς ταξίδευαν πριν το 15ο αιώνα. Οι έμπειροι ναυτικοί αναγνώριζαν πολλούς αστέρες και ήξεραν να προσδιορίζουν το σημείο που ανέτειλαν και έδυαν, κάθε εποχή του έτους.

14 Πώς ταξίδευαν πριν το 15ο αιώνα. Σημείο αναφοράς για το Βόρειο ημισφαίριο ήταν ο Πολικός αστέρας και για το Νότιο, ο Σταυρός του Νότου.

15 Πώς ταξίδευαν πριν το 15ο αιώνα. Ο Σταυρός του Νότου

16 Πώς ταξίδευαν πριν το 15ο αιώνα. Κινήσεις της Γης και της σελήνης.

17 Πώς ταξίδευαν πριν το 15ο αιώνα. Κινήσεις των αστερισμών στον ουράνιο θόλο- Περιστροφική κίνηση γύρω από τον Πολικό αστέρα.

18 Πώς ταξίδευαν πριν το 15ο αιώνα. Διάφορες μέθοδοι εύρεσης της θέσης του πλοίου και χάραξης πορείας.

19 Πώς ταξίδευαν πριν το 15ο αιώνα. Αραβική μέθοδος πλοήγησης

20 Πώς ταξίδευαν πριν το 15ο αιώνα. Πολυνησιακή μέθοδος πλοήγησης.


Κατέβασμα ppt "Ανακαλύψεις και εξερευνήσεις των Ευρωπαίων κατά το 15ο αιώνα. 1.Η Ευρώπη κατά το 15 ο αιώνα. 2.Τα κίνητρα των εξερευνήσεων - Κίνητρα –Δρόμος του μεταξιού-"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google