Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

109 ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών «Οδυσσέας Ελύτης» ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ Ε1 ΕΥΜΟΡΦΙΑ,ΛΑΙΜΠΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "109 ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών «Οδυσσέας Ελύτης» ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ Ε1 ΕΥΜΟΡΦΙΑ,ΛΑΙΜΠΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 109 ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών «Οδυσσέας Ελύτης» ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ Ε1 ΕΥΜΟΡΦΙΑ,ΛΑΙΜΠΑ

2  Η Ισλαμική Δημοκρατία του Πακιστάν (Ούρντου: پاکستان ) είναι μια χώρα της Νότιας Ασίας. Βρίσκεται στην περιοχή όπου ενώνονται η Νότια Ασία, η Κεντρική Ασία και η Μέση Ανατολή. Βρέχεται από την Αραβική θάλασσα και έχει ακτογραμμή μήκους 1.046 χιλιομέτρων, και συνορεύει με το Αφγανιστάν και το Ιράν στα δυτικά, το Τατζικιστάν στα βόρεια, την Ινδία στα ανατολικά και την Κίνα (αυτόνομη περιοχή Ξιγιάνγκ- Ουγκούρ της Κίνας) στα βόρεια. Έχει έκταση 880.940 km² και πληθυσμό 162.508.000. Πρωτεύουσα σήμερα είναι το Ισλαμαμπάντ, ενώ παλαιότερα ήταν το Καράτσι.  Πολίτευμα: Ισλαμική, Ομοσπονδιακή, Κοινοβουλευτική Δημοκρατία  Νόμισμα: Ρουπία Πακιστάν  Το Πακιστάν είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό μουσουλμανική χώρα στον κόσμο, καθώς και η δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό Σιιτών παγκόσμια. Περίπου το 95% των κατοίκων του Πακιστάν είναι μουσουλμάνοι, το 75% των οποίων Σουνίτες, το 20% Σιίτες και το 2,3% Αχμαντίς, ενώ υπάρχουν αρκετές κοινότητες Σουφιστών. Αν και συνήθως οι δύο βασικές μουσουλμανικές ομάδες Σουνιτών και Σιιτών ζουν αρμονικά μεταξύ τους, περιστασιακά καταγράφονται περιστατικά βίας.  Συνολικά η διάρθρωση του πληθυσμού ως προς το θρησκευτικό δόγμα έχει ως εξής:  Ισλάμ: 173.000.000 (96% του πληθυσμού)  Ινδουισμός: 3.200.000 (1,85%)  Χριστιανισμός: 2.800.000 (1,6%)  Σιχ: περίπου 20.000 (0,001%)  Βουδισμός, Ιουδαϊσμός, Μπάχα, Ανιμισμός, Μάρτυρες του Ιεχωβά (σε πολύ μικρά ποσοστά)

3

4

5  پاک سرزمین شاد باد کشور حسین شاد باد تو نشان عزم عالیشان ! ارض پاکستان مرکز یقین شاد باد  پاک سرزمین کا نظام قوت اخوت عوام قوم ، ملک ، سلطنت ! پائندہ تابندہ باد شاد باد منزل مرا پرچم ستارہ و ہلال رہبر ترقی و کمال ترجمان ماضی شان حال ! جان استقبال سایۂ خدائے ذوالجلال د Ας είναι ευλογημένη η ιερή γη Ευτυχισμένη να είναι η πλούσια επικράτεια Σύμβολο της υψηλής απόφασης Γη του Πακιστάν! Ευλογία σε σένα, φρούριο της πίστης. Η τάξη αυτής της ιερής γης Είναι η ισχύς της αδερφότητας των λαών Είθε το έθνος, η χώρα και το κράτος Να λάμπουν για πάντα στην αιώνια δόξα! Ευλογημένος να είναι ο στόχος των φιλοδοξιών μας. Η σημαία αυτή με την ημισέληνο και το αστέρι Οδηγεί στο δρόμο για την πρόοδο και την τελειότητα Ερμηνευτής του παρελθόντος μας, δόξα του παρόντος μας Γνώση για το μέλλον! Σύμβολο της προστασίας του Παντοδύναμου.

6  Το Ισλαμαμπάντ είναι η σημερινή πρωτεύουσα του Πακιστάν. Βρίσκεται στα βορειοανατολικά της χώρας, στην ομώνυμη περιφέρεια και σε υψόμετρο μεταξύ 610μ. και 457μ. στο οροπέδιο Πότβαρ.

7  Καράτσι  Σιαλκότ

8

9

10  για το κοτόπoυλο 1 κοτόπουλο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 10 κάψες κάρδαμο 1½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινη πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό κόλιανδρο 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι 1 φλιτζάνι του καφέ γάλα 2 κουταλιές μείγμα από τζίντζερ σε σκόνη και σκόρδο λιωμένο 0,25 γραμ. σαφράν διαλυμένο σε νερό λίγα φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου 1 κ.καφέ πράσινο τσίλι φρέσκο τζίντζερ Αλάτι Ζάχαρη για τη σάλτσα γιαουρτιού 100 γραμ.κρέμα γάλακτος 200 γραμ γιαούρτι στραγγιστό 1 κ. σ.κουρκουμά (κιτρινόριζα) 1 κουταλάκι του γλυκού ζωικό λίπος (γκι) 1 κ.σ κάρδαμο σκόνη για το ρύζι 1 κιλό ρύζι μπασμάτι μουλιασμένο για 1 ώρα 1 κ.σ. πράσινο και μαύρο κάρδαμο 3,4,γαρύφαλλα αλάτι για το σερβίρισμα λίγα πράσινα τσίλις κάσιους πάστα κάσιους σαφράν φύλλα δυόσμου  Εκτέλεση Για το κοτόπουλο: Σε σιγανή φωτιά σοτάρετε το κρεμμύδι, προσθέτετε το κάρδαμο και αφήνετε μέχρι να ξανθύνουν. Προσθέτετε 2 κουταλάκια από το μείγμα τζίντζερ με σκόρδο, ρίχνετε το κοτόπουλο, αλάτι, τη κόκκινη πάπρικα, το κόλιανδρο, το γιαούρτι και ανακατεύετε. Προσθέτετε το γάλα, το σαφράν διαλυμένο σε νερό, μία κουταλιά κουρκουμά ανακατεμένο με άλλα μπαχάρια, μία κουταλιά της σούπας νερό, λίγα φυλλαράκια δυόσμου ολόκληρα, λίγο φρέσκο και κομμένο σε λεπτές λωρίδες τζίντζερ, λίγο πράσινο τσίλι και δύο κοφτές κουταλιές του γλυκού ζάχαρη. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα με ασημόχαρτο να βράσει και όταν βράσει τη κατεβάζετε από τη φωτιά. Σάλτσα γιαουρτιού Σ ένα μπόλ βάζετε τη κρέμα γάλακτος,προσθέτετε το γιαούρτι, και μείγμα κουρκουμά με ένα κουταλάκι γκί και μία κουταλιά κάρδαμο καθώς και μία κουταλιά από το νερό του ρυζιού που βράζει.. Ανακατεύετε μέχρι να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους. Εκτέλεση για το ρύζι Βάζετε νερό σε άλλη κατσαρόλα να βράσει, προσθέτετε ένα κουταλάκι πράσινο και μαύρο κάρδαμο, λίγο γαρύφαλλο, λίγο αλάτι και το καλά μουλιασμένο ρύζι και το αφήνετε να βράσει για περίπου μία ώρα. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο το σουρώνετε και το σερβίρετε σε μια βαθειά πιατέλλα. Από πάνω βάζετε τη σάλτσα από το κοτόπουλο (που έχει γίνει πηχτή σαν κρέμα) και από πάνω στρώσεις κοτόπουλο – ρύζι – κοτόπουλο. Τελειώνετε με μία στρώση ρύζι και βάζετε από πάνω τη σάλτσα γιαουρτιού. Γαρνίρετε με φύλλα δυόσμου, τζίντζερ, κάσιους, πράσινα τσίλις, λίγο σαφράν και σκεπάζετε με ασημόχαρτο να ξεκουραστεί καλά και να μη φύγουν οι ατμοί.

11  Chal Urrja, Sajjad Ali Chal Urr Ja O Bholeya Pancheeya Tera Koi Nahi Pardais Mein Chal Urr Ja O Bholeya Pancheeya Tera Koi Nahi Pardais Mein Teri Boli Nahi Koi Janta Tujhay Apna Nahi Koi Manta Bayganon Ki Bastee Chore K Ghairaon Say Naatey Tore K Chal Urr Ja O Bholeya Pancheeya Tera Koi Nahi Pardais Mein Aaaaa Aaaaaa Aaaaaa Chal Urr Ja O Bholeya Pancheeya Tera Apney Hain Teray Dais Mein

12  CHUPAN CHUPAI: Είναι το κρυφτό στο Πακιστάν και παίζεται όπως το ελληνικό.

13  Το Ραμαζάνι, ως μηνιαία εορτή νηστείας, αντιπαραβάλλεται με τη χριστιανική εορτή της Σαρακοστής, με σχεδόν ταυτόσημο χαρακτήρα. Σύμφωνα με το κυλιόμενο χαρακτήρα που παρουσιάζει το αραβικό ημερολόγιο κάθε χρόνο το Ραμαζάνι εορτάζεται κατά 11 ημέρες νωρίτερα του προηγουμένου έτους.  Το Ραμαζάνι εκ του τουρκικού ραμαζάν και αραβικού ραμαντάν, είναι Θρησκευτική - μουσουλμανική- εορτή νηστείας. Αποτελεί ονομασία του ένατου μήνα του μουσουλμανικού έτους όπου σύμφωνα με τη παράδοση δόθηκε το Κοράνι στους ανθρώπους προκειμένου ν’ αποτελέσουν οι κανόνες του, οδηγό της ζωής τους. Έτσι το Ραμαζάνι χαρακτηρίζεται ως ένας από τους «πέντε στύλους» του Ισλάμ με χαρακτήρα υπακοής, εξιλασμού και προσευχής προς το Θεό.  Σε όλο το χρονικό διάστημα αυτό, διάρκειας ενός μηνός, οι μουσουλμάνοι απέχουν υποχρεωτικά, από ανατολής μέχρι δύσεως του Ηλίου, από κάθε είδους τροφή ακόμη και νερό, πολύ δε περισσότερο από κάπνισμα, ποτό, αρώματα και σεξουαλικές επαφές, όχι όμως στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι την ανατολή του Ηλίου. Το Ραμαζάνι τελειώνει με τριήμερη γιορτή που αραβικά ονομάζεται κχιντ-αλ-φιτρ (= εορτή τέλους νηστείας) ή κχιντ-αλ-σαρκχίρ (= Μικρή εορτή).


Κατέβασμα ppt "109 ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών «Οδυσσέας Ελύτης» ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ Ε1 ΕΥΜΟΡΦΙΑ,ΛΑΙΜΠΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google