Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ινδια Ελεάννα Λυδία.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ινδια Ελεάννα Λυδία."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ινδια Ελεάννα Λυδία

2 ΙΝΔΙΑ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (1) Η Ινδία, ή επίσημα Δημοκρατία της Ινδίας είναι χώρα στη νότια Ασία. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα παγκοσμίως σε πληθυσμό, με κατοίκους, και η έβδομη μεγαλύτερη σε έκταση με χμ². Εκτείνεται ανάμεσα στα Ιμαλάια όρη και τον Ινδικό ωκεανό από τον οποίο ορίζεται στα νότια, νοτιοδυτικά και νοτιοανατολικά. Συνορεύει ανατολικά με το Μπανγκλαντές και τη Βιρμανία, βόρεια με την Κίνα και τα κρατίδια Μπουτάν, Νεπάλ, βορειοδυτικά με το Πακιστάν, ενώ δυτικά βρέχεται από την Αραβική θάλασσα και νότια, νοτιοανατολικά από τον Ινδικό ωκεανό και τον κόλπο της Βεγγάλης.

3 ΙΝΔΙΑ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (2) Η Ινδία, κατά τη διάρκεια της ιστορίας υπήρξε κοιτίδα και σταυροδρόμι πολλών σημαντικών πολιτισμών και θρησκειών. Κατά τη διάρκεια του 18ου αιώνα σταδιακά υποτάχθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ το απέκτησε την ανεξαρτησία της μετά από γενικευμένο αγώνα αυτοδιάθεσης που χαρακτηρίστηκε από μη βίαιες αντιδράσεις Σήμερα η Ινδία είναι από τις πιο γοργά αναπτυσσόμενες οικονομίες, παρόλο που η φτώχεια παραμένει έντονο κοινωνικό φαινόμενο

4 χαρτησ

5 ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ

6 Νομισμα τησ ινδιασ (ρουπια)

7 ΝΈΟ ΔΕΛΧΙ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (1)
Το Νέο Δελχί είναι η νέα πόλη μόλις σε απόσταση 8 χλμ. νότια από την παλιά, πρωτεύουσα της Ινδίας. Αν και η απόφαση της ίδρυσης της νέας αυτής πόλης ανάγεται στο 1912, η ανέγερσή της ολοκληρώθηκε το 1929. Το Νέο Δελχί είναι μια ωραία πόλη με φαρδείς δρόμους και μεγάλες πλατείες, όπου δεσπόζουν μεγαλοπρεπή κυβερνητικά κτίρια και ιδιωτικά μέγαρα Ινδών μεγιστάνων που έχουν μεταφέρει τις έδρες των επιχειρήσεών τους εκεί Έτσι δίνει την εικόνα πόλης περισσότερο με κυβερνητικά κτίρια και άλλα αξιόλογα και πολύ λιγότερο ως πόλη κατοικήσιμη από τους πολίτες Ινδούς. Μεταξύ των Ευρωπαίων αρχιτεκτόνων και πολεοδόμων που σχεδίασαν τη νέα πόλη ήταν ο Άγγλος Έντουιν Λάτυενς, που κατασκεύασε το Κυβερνείο και άλλα δημόσια κτίρια, και ο Αμερικανός Edward Durell Stone, που κατασκεύασε την Αμερικανική Πρεσβεία σε ασιατική ινδική αρχιτεκτονική τεχνοτροπία (ινδικό στυλ). Παρόλο όμως που είναι σχετικά νέα πόλη,έχει συνδεθεί με πολλά ιστορικά γεγονότα. Οι δρόμοι και οι κεντρικές πλατείες της έχουν γνωρίσει αιματηρές συγκρούσεις με πρωτοφανείς αγριότητες ιδιαίτερα στη περίοδο των θρησκευτικών συγκρούσεων μεταξύ των Ινδουιστών (κυρίως Ινδών) και Μουσουλμάνων όταν καθορίστηκαν τα όρια των Χωρών Ινδίας (Ινδουϊστάν) και Πακιστάν Σημειώνεται πως στο Νέο Δελχί, στις 30 Ιανουαρίου 1948, δολοφονήθηκε ο Ινδός ηγέτης Μαχάτμα Γκάντι.

8 ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΈΟ ΔΕΛΧΙ
ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΈΟ ΔΕΛΧΙ

9 Παραδοσιακεσ στολεσ

10 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Ινδια Ελεάννα Λυδία."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google