Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κάθε λαός έχει την δική του κουζίνα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κάθε λαός έχει την δική του κουζίνα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κάθε λαός έχει την δική του κουζίνα
ΚΙΝΑ

2 Το φαγητό στην κίνα Υπάρχει ένα κινεζικό ρητό που λέει ότι το φαγητό είναι πολύ καλύτερο για την υγεία απ' ό,τι είναι το φάρμακο. Οι Κινέζοι νοιάζονται πολύ για το τι τρώνε. Ανεξάρτητα από το ποια είναι η οικονομική τους κατάσταση, πλούσιοι ή φτωχοί, όλοι προσπαθούν να τρώνε καλά. Το φαγητό παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων και τις κοινωνικές δραστηριότητες, ώστε διαφορετικές διατροφικές συνήθειες έχουν διαμορφωθεί για διάφορες εκδηλώσεις όπως είναι τα φεστιβάλ, οι θρησκευτικές εκδηλώσεις, οι γάμοι ή τα πάρτι γενεθλίων.

3 Γεωγραφια Κράτος της Ασίας. Βρίσκεται στην Ανατολική Ασία και είναι το μεγαλύτερο κράτος της γης σε πληθυσμό. Συνορεύει Βόρεια με την Σιβηρία και την Εξωτερική Μογγολία, Βορειοανατολικά με τη Βόρεια Κορέα, Νότια με την Ινδία, το Νεπάλ, το Μπουτάν, τη Βιρμανία, το Λαός και το Βιετνάμ. Ανατολικά βρέχεται από την Κίτρινη θάλασσα, τη Σινική και τη Νότια Σινική θάλασσα και Δυτικά συνορεύει με το Αφγανιστάν και το Πακιστάν. Η κυρίως Κίνα διαιρείται μορφολογικά σε δύο τμήματα: στη Βόρεια και στη Νότια Κίνα. Η Βόρεια Κίνα είναι η μεγάλη Πεδιάδα, η οποία σχηματίστηκε από τις προσχώσεις των ποταμών, που τη διαρρέουν. Στα βόρειά της απλώνεται η μεγάλη πεδιάδα της Μαντζουρίας. Στα δυτικά των πεδιάδων αυτών βρίσκονται ανθρακοφόρα οροπέδια. Όλες αυτές οι πεδιάδες και τα οροπέδια σκεπάζονται από την κίτρινη συμπαγή σκόνη «λαις», που σε πολλά σημεία φτάνει σε βάθος τα 300 μ Εκεί που η υγρασία είναι αρκετή, το «λαις» έχει ανεξάντλητη γονιμότητα. Η Νότια Κίνα αντίθετα είναι ένα ορεινό συγκρότημα, το οποίο αποτελείται από τεράστια κλιμακωτά οροπέδια, όπως το οροπέδιο της Μογγολίας, το υψίπεδο Χαν – Χάι και το Θιβέτ. Γιγάντιες οροσειρές διασχίζουν τα οροπέδια αυτά, όπως τα Ιμαλάϊα, με ψηλότερη κορυφή το Έβερεστ (8.882μ..), το Kαρακορούμ (8.620 μ.), το Κουέν Λουν (7.860 μ.), το Τιεν –Σαν (Ουράνια) (7.310μ.) το Τσιν Λινγκ, τα Αλτάια (4.550μ.), το Σετσουάν, το Γιουνάν, το Σαν Τουγκ και άλλα μικρότερα.

4 Συνταγές Στην Κίνα το πιο δημοφιλές φαγητό είναι το σούσι.
Χρησιμοποιούμε μια μεσαίου μεγέθους βαθιά κατσαρόλα και προσθέστε ρύζι και νερό. Καλύβουμε την κατσαρόλα και ζεσταίνουμε την ώστε να βράσει για περίπου 2 λεπτά και μετά ελαττώνουμε την θερμοκρασία ώστε να βράσει για άλλα 5 λεπτά. Μειώνουμε την θερμοκρασία σε πολύ χαμηλή και βράζουμε για ακόμη 15 λεπτά μέχρι το νερό απορροφηθεί από το ρύζι. Κλείνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε την κατσαρόλα στο μάτι τυλιγμένη με μια πετσέτα για 10 έως 15 λεπτά.


Κατέβασμα ppt "Κάθε λαός έχει την δική του κουζίνα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google