Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κυκλοφορικό και υγεία Το κυκλοφορικό σύστημα, που αποτελείται από την καρδιά, τις αρτηρίες, τα τριχοειδή αγγεία και τις φλέβες, είναι ο μηχανισμός που.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κυκλοφορικό και υγεία Το κυκλοφορικό σύστημα, που αποτελείται από την καρδιά, τις αρτηρίες, τα τριχοειδή αγγεία και τις φλέβες, είναι ο μηχανισμός που."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κυκλοφορικό και υγεία Το κυκλοφορικό σύστημα, που αποτελείται από την καρδιά, τις αρτηρίες, τα τριχοειδή αγγεία και τις φλέβες, είναι ο μηχανισμός που αντλεί και μεταφέρει το αίμα σε όλο το σώμα

2 Σημαντικοί παράγοντες στο κυκλοφορικό και πως το επηρεάζουν
Όμως η καρδιά , οι φλέβες ,οι αρτηρίες και τα τριχοειδή αγγεία μπορούν να υποστούν μερικά προβλήματα, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν και στον θάνατο. Το κάπνισμα, η παχυσαρκία, η απουσία άσκησης, η ελλιπής διατροφή, τα γονίδια, η ηλικία, το φύλο, η υψηλή πίεση, τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και ο διαβήτης μπορούν να προκαλέσουν μερικά τέτοια προβλήματα.

3 Προβλήματα των μελών του κυκλοφορικoύ
1)Η στεφανιαία νόσος είναι μια πάθηση, κατά την οποία εντοπίζονται προβλήματα στις στεφανιαίες αρτηρίες , δηλαδή προβλήματα στην αιμάτωση της καρδιάς, 2)Καρδιακή Αρρυθμία είναι μια ανωμαλία στο ρυθμό ή την ταχύτητα του καρδιακού τύπου και προκαλείται από διαταραχή μέσα στην καρδιά.  3)Αθηροσκλήρωση  είναι η σταδιακή απόφραξη των αρτηριακών τοιχωμάτων από την εναπόθεση λιπιδίων όπως χοληστερόλης, λιπαρών οξέων και θρόμβων αίματος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της πίεσης (λόγω της παρεμπόδισης της ροής του αίματος) και αυξημένες πιθανότητες εγκεφαλικού ή καρδιακής προσβολής. Είναι πιο συχνή στους άνδρες, τους καπνιστές, τους υπέρβαρους ή σε άτομα με καθιστική ζωή. 

4 Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα
1)Έμφραγμα (καρδιακή προσβολή)  είναι ο ξαφνικός θάνατος ενός τμήματος της καρδιάς εξαιτίας θρόμβου ή εμβολής. 2)Η υπέρταση είναι η υψηλή αρτηριακή πίεση, που μπορεί να οφείλεται σε κληρονομικούς παράγοντες ή στον τρόπο ζωής ενός ανθρώπου. 3)Αρτηριοσκλήρωση είναι σκλήρυνση των αρτηριών που συμβαίνει με την συγκέντρωση υλικών στο εσωτερικό τους και έχει ως αποτέλεσμα την ελάττωση της διαμέτρου τους. Τα υλικά αυτά μπορεί να παραμείνουν σε ένα σημείο και να φράξουν εκεί την αρτηρία ή να μετακινηθούν προκαλώντας σε άλλα όργανα. Η πλήρης απόφραξη μιας αρτηρίας μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στα όργανα που αιμάτωνε .

5 Συμβουλές Αποφυγής Φυσικά υπάρχουν τρόποι για να αποφύγουμε αυτά τα προβλήματα και είναι οι εξής . • ασκούμαστε συχνά  • δεν καπνίζουμε  • διατηρούμε κατάλληλο σωματικό βάρος  • ακολουθούμε μια υγιεινή διατροφή  • προσέχουμε πολύ των τύπο των λιπών που καταναλώνετε 

6 ΤΕΛΟΣ Έλενα Μαρίνου Α3


Κατέβασμα ppt "Κυκλοφορικό και υγεία Το κυκλοφορικό σύστημα, που αποτελείται από την καρδιά, τις αρτηρίες, τα τριχοειδή αγγεία και τις φλέβες, είναι ο μηχανισμός που."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google