Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κοροσίδου Αναστασία COLOSSEUM ΚΟΡΟΣΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κοροσίδου Αναστασία COLOSSEUM ΚΟΡΟΣΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κοροσίδου Αναστασία COLOSSEUM ΚΟΡΟΣΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

2 Κοροσίδου Αναστασία ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ιστορικά στοιχεία Χαρακτηριστικά Αγωνίσματα Μονομάχοι Τρίτη χιλιετηρίδα Σήμερα

3 Κοροσίδου Αναστασία ΙΣΤΟΡΙΑ Το Κολοσσαίο της Ρώμης άρχισε να κατασκευάζεται στην εποχή του Βεσπασιανού το 72 μ.Χ., συνεχίστηκε την εποχή του Τίτου και ολοκληρώθηκε όταν ήταν αυτοκράτορας ο Δομιτιανός 80 μ.Χ. Ονομαζόταν αμφιθέατρο των Φλαβίων, από το όνομα της δυναστείας των αυτοκρατόρων που το έκτισαν. Για να κατασκευαστεί, εργάστηκαν χιλιάδες Ιουδαίοι αιχμάλωτοι που είχαν συλληφθεί από τον Τίτο μετά την καταστροφή των Ιεροσολύμων.

4 Κοροσίδου Αναστασία ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Τα εγκαίνια του κτιρίου έγιναν το 80μΧ.Οι εορτασμοί διήρκησαν 100 ημέρες με αγωνίσματα και θεάματα τα οποία πραγματοποι’ηθηκαν υπό τον αυτοκράτορα Τίτο.

5 Κοροσίδου Αναστασία ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Οι αυτοκράτορες χρησιμοποιούσαν το Κολοσσαίο για να ψυγαγωγηθεί το κοινό με αγώνες και η είσοδος ήταν ελεύθερη.

6 Κοροσίδου Αναστασία ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Οι διαστάσεις του Κολλοσσαίου είναι 188 μέτρα και έχει ύψος 48 μέτρα. Αποτελείται απο 4 ορόφους και έχει 80 εισόδους. Μπορεί να φιλοξενήσει 55.000 θεατές.

7 Κοροσίδου Αναστασία ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Ο τέταρτος όροφος διέθεται καθίσματα για τις κατώτερες τάξεις και τις γυναίκες,σε αντίθεση με το χαμηλότερο όροφο που ήταν για τους επισήμους. Κάτω απο το έδαφος υπήρχαν τα κλουβιά που περιείχαν άγρια ζώα.

8 Κοροσίδου Αναστασία ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ Τα αγωνίσματα ήταν σύμβολο κύρους και ισχύος.Οι αγώνες διαρκούσαν μια ολόκληρη μέρα.Συνήθως ξεκινούσαν με κωμικές πράξεις και εμφανίσεις εξωτικών ζώων και τελείωναν με μονομαχίες.

9 Κοροσίδου Αναστασία ΟΙ ΜΟΝΟΜΑΧΟΙ Οι μονομαχίες ήταν ανάμεσα σε ζώα και μονομάχους.Οι μονομάχοι ήταν συνήθως δούλοι, κατάδικοι ή αιχμάλωτοι πολέμου.Πολλές φορές και αυτοκράτορες έλαβαν μέρος σε αγώνες.

10 Κοροσίδου Αναστασία ΤΡΙΤΗ ΧΙΛΙΕΤΗΡΙΔΑ!! Μετά από σεισμούς και λεηλασίες κατά την διάρκεια των αιώνων είναι σήμερα ερείπιο και ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά αξιοθέατα της σύγχρονης Ρώμης. Ο Πάπας το επισκέπτεται κάθε Μεγάλη Παρασκευή, εις μνήμην των χριστιανών μαρτύρων.

11 Κοροσίδου Αναστασία ΣΗΜΕΡΑ.... Το Κολοσσαίο είναι το πιο ξεκούραστο μνημείο της Ρώμης, αυτό που δεσπόζει σχεδόν σε όλα τα καρτ ποστάλ της Ιταλίας.


Κατέβασμα ppt "Κοροσίδου Αναστασία COLOSSEUM ΚΟΡΟΣΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google