Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 7 - Κυπριακά κοκτέιλ Κεφάλαιο 1 1.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 7 - Κυπριακά κοκτέιλ Κεφάλαιο 1 1."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 7 - Κυπριακά κοκτέιλ Κεφάλαιο 1 1

2 ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Με το τέλος του μαθήματος ο μαθητής / τρια να είναι σε θέση να: 1.Αναφέρει τα χαρακτηριστικά των κυπριακών κοκτέιλ. 2.Περιγράφει τον τρόπο διακόσμησης των κυπριακών κοκτέιλ. 3.Παρασκευάζει κυπριακά κοκτέιλ.  Άφρονταϊτ Κις (Aphrodite kiss).  Κουμανταρία Κοκτέιλ (Commandaria cocktail).  Σάνι Όρεϊντζ (Sunny orange).  Φαμαγκούστα Ντριμ (Famagusta dream).  Μπλέιζιγκ σαν (Blazing Sun).  Φοντάνα Αμορόζα (Fontana Amorosa). 2

3 3 Κυπριακά Κοκτέιλ Χαρακτηριστικά:  Κυπριακής προέλευσης και ονομασίας.  Παρασκευάζονται με ντόπια οινοπνευματώδη ποτά (λικέρ, και κρασιά).  Δροσιστικά, καλοκαιρινά ποτά.  Πίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.  Ορισμένα σερβίρονται ως ορεκτικά.

4 4 Διακοσμητικά Υλικά:  Φέτα πορτοκαλιού  Κερασάκι  Καλαμάκι Ποτήρι:  Χάιμπολ  Κύπελλο σαμπάνιας  Σάουραρ

5 ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Άφρονταϊτ Κις (Aphrodite kiss) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 40 ML 15 ML 120 ML σταγόνες - Μπράντι (V.S.O.P) - Λικέρ πορτοκαλιού - Χυμό πορτοκαλιού - Ούζο ΣέικερΧάιμπολ - Φέτα πορτοκαλιού - Κερασάκι - Καλαμάκι ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε στο σέικερ τον πάγο και τα υπόλοιπα υλικά. Κτυπάμε απαλά όλα τα υλικά, εκτός από το ούζο και σουρώνουμε σε ποτήρι. Συμπληρώνουμε με 5 – 6 σταγόνες ούζο στην επιφάνεια. Δεν ανακατεύουμε. 5

6 ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Κουμανταρία Κοκτέιλ (Commandaria cocktail) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 30 ML 15 ML 10 ML 1-2 σταγόνες - Κουμανταρία - Μπράντι (V.S.O.P) - Λικέρ πορτοκαλιού - Χυμό Γκρέιπ - φρουτ - Τριαντάφυλλο Σέικερ Κουπ ή Kύπελλο σαμπάνιας - Κερασάκι - Φρούτα σε μικρά κομμάτια ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Βάζουμε στο σέικερ τον πάγο και τα υπόλοιπα υλικά. Κτυπάμε και σουρώνουμε σε ποτήρι Κουπ ή κύπελλο σαμπάνιας. Συμπληρώνουμε με φρούτα εποχής (6 - 8) κομμάτια. 6

7 ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ: Σάνι Όρεϊντζ (Sunny orange) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 40 ML 180 ML - Λικέρ πορτοκαλιού - Άντβοκατ - Χυμό πορτοκαλιού - Παγάκια Ομογενοποιητή Χάιμπολ - Φέτα πορτοκαλιού - Κερασάκι - Μικρό λουλούδι - Ομπρελίτσα - 2 Καλαμάκια ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε στον ομογενοποιητή θρυμματισμένο πάγο και τα υπόλοιπα υλικά. Κτυπάμε πρώτα σε χαμηλή ταχύτητα για λίγα δευτερόλεπτα και μετά σε ψηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το ποτό. 7

8 ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Φαμαγκούστα Ντριμ (Famagusta dream) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 40 ML 10 ML 120 ML - Μπράντι - Λικέρ πορτοκαλιού - Γκρεναντίν - Χυμό πορτοκαλιού - Παγάκια Ποτήρι Χάιμπολ- Φέτα πορτοκαλιού - Κερασάκι - Ανθάκι - Ομπρελίτσα ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε όλα τα υλικά και το πάγο στο ποτήρι. Ανακατεύουμε καλά. 8

9 9 ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Μπλέιζιγκ σαν (Blazing Sun) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 40 ML 15 ML 5 ML 120 ML - Μπράντι - Τσέρι μπράντι - Λικέρ πορτοκαλιού - Τριαντάφυλλο - Σόδα - Παγάκια ΣέικερΧάιμπολ- 2 Κερασάκια - Ανθάκι - Καλαμάκι ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε όλα τα υλικά ( εκτός από το τόνικ) και τον πάγο στο σέικερ, κτυπάμε απαλά και σουρώνουμε σε ποτήρι. Συμπληρώνουμε με τόνικ και ανακατεύουμε ελαφρά.

10 10 ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ: Φοντάνα Αμορόζα (Fontana Amorosa) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 40 ML 10 ML 2 σταγόνες 120 ML - Τζιν - Ξηρό βερμούτ - Χυμό λάιμ - Χυμό λεμονιού - Αγκοστούρα - Τόνικ - Παγάκια ΣέικερΧάιμπολ- Κεράσι - Πορτοκάλι - Ανθάκι ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από το τόνικ) και τον πάγο στο σέικερ, κτυπάμε απαλά και σουρώνουμε σε ποτήρι. Συμπληρώνουμε με τόνικ και ανακατεύουμε ελαφρά.

11 11 ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ 1.Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των κυπριακών κοκτέιλ; 2.Αναφέρετε τον τρόπο διακόσμησης των κυπριακών κοκτέιλ. 3.Αναφέρετε τα υλικά, τον τρόπο παρασκευής, το ποτήρι και τη διακόσμηση των εξής Κυπριακών κοκτέιλ:  Άφρονταϊτ Κις (Aphrodite kiss).  Κουμανταρία Κοκτέιλ (Commandaria cocktail).  Σάνι Όρεϊντζ (Sunny orange).  Φαμαγκούστα Ντριμ (Famagusta dream).  Μπλέιζιγκ σαν (Blazing Sun).  Φοντάνα Αμορόζα (Fontana Amorosa).


Κατέβασμα ppt "Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 7 - Κυπριακά κοκτέιλ Κεφάλαιο 1 1."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google