Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τα πολιτεύματα στην Αρχαία Ελλάδα!!!

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τα πολιτεύματα στην Αρχαία Ελλάδα!!!"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τα πολιτεύματα στην Αρχαία Ελλάδα!!!
Νικόλας Μπαρτζώκας Δ2 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ΠΤΔΕ-ΑΠΘ

2 Πρόλογος Στην Αρχαία Ελλάδα δεν υπήρχε πάντοτε δημοκρατία όπως σήμερα. Υπήρχαν διαφορετικά πολιτεύματα, τα εξής: βασιλεία, αριστοκρατία, ολιγαρχία, τυραννία και δημοκρατία!

3 Βασιλεία! Στην βασιλεία την εξουσία την είχε ένας όπου λεγόταν βασιλιάς. Μάλιστα όταν πέθαινε ο βασιλιάς την εξουσία την έπαιρνε ο γιος του ή αν δεν είχε γιο ένας επιλεγμένος από αυτόν συγγενής του. Η γυναίκα του βασιλιά λεγόταν βασίλισσα και όλοι οι κάτοικοι εκείνης της περιοχής πλήρωναν φόρους και συνήθως οι άνθρωποι δεν ήταν ευχαριστημένοι.

4 Αριστοκρατία! Στην αριστοκρατία την εξουσία είχαν 2-3 άνθρωποι και ονομάζονταν έτσι γιατί τους έλεγαν άριστους και είχαν πολλά κτήματα!

5 Ολιγαρχία Στην ολιγαρχία την εξουσία είχαν 5-10 άνθρωποι και ήταν πάρα πολύ πλούσιοι. Πάλι όμως ο λαός δεν ήταν ευχαριστημένος!

6 Τυραννία! Στην τυραννία την εξουσία την είχε πάλι ένας αλλά δεν ήταν σαν τη βασιλεία γιατί αυτή τη φορά δεν άφηναν τους ανθρώπους να πουν τη γνώμη τους και έκαναν ότι ήθελε. Μάλιστα ο πρώτος τύραννος ήταν ο Πεισίστρατος.

7 Δημοκρατία! Φτάσαμε στο τελευταίο και αγαπημένο μου πολίτευμα που είναι η δημοκρατία. Στην δημοκρατία την εξουσία την έχει όλος ο λαός και όλοι εκφράζουν τη γνώμη τους. Μάλιστα την δημοκρατία την έχουμε μέχρι σήμερα!

8 Επίλογος Μακάρι για πάντα όλες οι χώρες να έχουν δημοκρατία!

9 Πηγές! Πηγή: βιβλίο ιστορίας Δ τάξης σελίδες: 21, 38, 40, 43!

10 Τα πολιτεύματα στην Αρχαία Ελλάδα!!!
Νικόλας Μπαρτζώκας Δ2 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ΠΤΔΕ-ΑΠΘ


Κατέβασμα ppt "Τα πολιτεύματα στην Αρχαία Ελλάδα!!!"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google