Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αρχαία θέατρα Νικόλας-Κωνσταντίνος Μπαρτζώκας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αρχαία θέατρα Νικόλας-Κωνσταντίνος Μπαρτζώκας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αρχαία θέατρα Νικόλας-Κωνσταντίνος Μπαρτζώκας
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Τάξη Ε2

2 Αρχαία Θέατρα Ποιοι ήταν οι 3 μεγάλοι αρχ. Συγγραφείς και τί γνωρίζετε για τον καθένα; Ο Αισχύλος (525/4 π.Χ.- 456/5 π.Χ.) που έγραφε τραγωδίες για την δύναμη των θεών και την αδυναμία των ανθρώπων. Επίσης πολέμησε στην μάχη του Μαραθώνα. Ο Σοφοκλής (496 π.Χ π.Χ.) που κατείχε σπουδαία δικαιώματα στην Αθήνα. Ο Ευριπίδης (π.480π.Χ π.Χ.) στην Αθήνα δεν γνώρισε μεγάλη επιτυχία.

3 Αρχαία Θέατρα Τι ήταν ο διθύραμβος; Ο διθύραμβος ήταν αρχαίος ύμνος προς τιμήν του Διονύσου.

4 Αρχαία Θέατρα Τι ήταν οι σάτυροι Οι σάτυροι ήταν μισοί άνθρωποι μισοί τράγοι μέλη της συνοδείας του Διονύσου.

5 Αρχαία Θέατρα Τι γνωρίζετε για τους ηθοποιούς; Όλοι οι ηθοποιοί ήταν άντρες πολίτες της Αθήνας. Οι ηθοποιοί φορούσαν προσωπεία και περούκες που έδειχναν ποιο πρόσωπο υποδύονταν και τις εκφράσεις του.

6 Αρχαία Θέατρα Τι γνωρίζετε για τις μάσκες; Τις μάσκες τις φορούσαν οι ηθοποιοί για να δείξουν τα συναισθήματά τους τις εκφράσεις τους και το φύλο τους.

7 Αρχαία Θέατρα Τι ήταν ο χορός; Ο χορός ήταν μια ομάδα αντρών που εκτελούσε χορευτικές κινήσεις.

8 Αρχαία Θέατρα Τι ήταν οι χορηγοί; Οι χορηγοί ήταν πλούσιοι πολίτες που χρηματοδοτούσαν τις θεατρικές παραστάσεις.

9 Αρχαία Θέατρα Ποια είναι η διαφορά της Αρχ.Τραγωδίας από την κωμωδία; Στις αρχαίες κωμωδίες έκαναν χοντρές πλάκες και πράγματα που τότε γελούσαν και διασκέδαζαν. Ενώ στις αρχαίες τραγωδίες δεν έλεγαν αστεία δεν έκαναν πλάκες και θρηνούσανε.

10 Αρχαία Θέατρα Ποιους αρχ. Κωμικούς συγγραφείς γνωρίζεις; Γράψε μερικές λεπτομέρειες. Γνωρίζω τον Αριστοφάνη που κορόιδευε τους πάντες και τα πάντα και ήθελε ειρήνη με την Σπάρτη. Επίσης γνωρίζω και τον Μένανδρο που τα έργα του ήταν πολύ πιο ήρεμα και πολύ πιο κομψά από του Αριστοφάνη.

11 Αρχαία Θέατρα Ανέφερε μερικά αρχ. Θέατρα. Τα πιο σημαντικά θέατρα ήταν τα εξής: της Επιδαύρου, το Ηρώδειο, του Άργους, των Δελφών, της Βεργίνας, της Δωδώνης, των Θηβών, της Κνωσού, της Λίνδου και της Δήλου

12 Αρχαία Θέατρα Ποιοι ήταν οι επίσημοι προσκεκλημένοι και πού κάθονταν; Οι ιερείς, οι ανώτατοι αξιωματούχοι ή οι προσωπικότητες που η πολιτεία ήθελε να τιμήσει. Κάθονταν στις πρώτες θέσεις του θεάτρου.

13 Αρχαία θέατρα Νικόλας-Κωνσταντίνος Μπαρτζώκας
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Τάξη Ε2


Κατέβασμα ppt "Αρχαία θέατρα Νικόλας-Κωνσταντίνος Μπαρτζώκας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google