Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Νικόλας - Κωνσταντίνος Μπαρτζώκας 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης 2014-2015 Τάξη Ε 2.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Νικόλας - Κωνσταντίνος Μπαρτζώκας 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης 2014-2015 Τάξη Ε 2."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Νικόλας - Κωνσταντίνος Μπαρτζώκας 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης 2014-2015 Τάξη Ε 2

2 Ποιοι ήταν οι 3 μεγάλοι αρχ. Συγγραφείς και τί γνωρίζετε για τον καθένα ; Ο Αισχύλος (525/4 π. Χ.- 456/5 π. Χ.) που έγραφε τραγωδίες για την δύναμη των θεών και την αδυναμία των ανθρώπων. Επίσης πολέμησε στην μάχη του Μαραθώνα. Ο Σοφοκλής (496 π. Χ.- 456 π. Χ.) που κατείχε σπουδαία δικαιώματα στην Αθήνα. Ο Ευριπίδης ( π.480 π. Χ.- 406. π. Χ.) στην Αθήνα δεν γνώρισε μεγάλη επιτυχία.

3 Τι ήταν ο διθύραμβος ; Ο διθύραμβος ήταν αρχαίος ύμνος προς τιμήν του Διονύσου.

4 Τι ήταν οι σάτυροι Οι σάτυροι ήταν μισοί άνθρωποι μισοί τράγοι μέλη της συνοδείας του Διονύσου.

5 Τι γνωρίζετε για τους ηθοποιούς ; Όλοι οι ηθοποιοί ήταν άντρες πολίτες της Αθήνας. Οι ηθοποιοί φορούσαν προσωπεία και περούκες που έδειχναν ποιο πρόσωπο υποδύονταν και τις εκφράσεις του.

6 Τι γνωρίζετε για τις μάσκες ; Τις μάσκες τις φορούσαν οι ηθοποιοί για να δείξουν τα συναισθήματά τους τις εκφράσεις τους και το φύλο τους.

7 Τι ήταν ο χορός ; Ο χορός ήταν μια ομάδα αντρών που εκτελούσε χορευτικές κινήσεις.

8 Τι ήταν οι χορηγοί ; Οι χορηγοί ήταν πλούσιοι πολίτες που χρηματοδοτούσαν τις θεατρικές παραστάσεις.

9 Ποια είναι η διαφορά της Αρχ. Τραγωδίας από την κωμωδία ; Στις αρχαίες κωμωδίες έκαναν χοντρές πλάκες και πράγματα που τότε γελούσαν και διασκέδαζαν. Ενώ στις αρχαίες τραγωδίες δεν έλεγαν αστεία δεν έκαναν πλάκες και θρηνούσανε.

10 Ποιους αρχ. Κωμικούς συγγραφείς γνωρίζεις ; Γράψε μερικές λεπτομέρειες. Γνωρίζω τον Αριστοφάνη που κορόιδευε τους πάντες και τα πάντα και ήθελε ειρήνη με την Σπάρτη. Επίσης γνωρίζω και τον Μένανδρο που τα έργα του ήταν πολύ πιο ήρεμα και πολύ πιο κομψά από του Αριστοφάνη.

11 Ανέφερε μερικά αρχ. Θέατρα. Τα πιο σημαντικά θέατρα ήταν τα εξής : της Επιδαύρου, το Ηρώδειο, του Άργους, των Δελφών, της Βεργίνας, της Δωδώνης, των Θηβών, της Κνωσού, της Λίνδου και της Δήλου

12 Ποιοι ήταν οι επίσημοι προσκεκλημένοι και πού κάθονταν ; Οι ιερείς, οι ανώτατοι αξιωματούχοι ή οι προσωπικότητες που η πολιτεία ήθελε να τιμήσει. Κάθονταν στις πρώτες θέσεις του θεάτρου.

13 Νικόλας - Κωνσταντίνος Μπαρτζώκας 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης 2014-2015 Τάξη Ε 2


Κατέβασμα ppt "Νικόλας - Κωνσταντίνος Μπαρτζώκας 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης 2014-2015 Τάξη Ε 2."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google