Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

O Θησαυρός των Αθηναίων Θησέας και Αντιόπη Έλενα Τασίου Τάξη:Δ’2 2013-2014 1 Ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "O Θησαυρός των Αθηναίων Θησέας και Αντιόπη Έλενα Τασίου Τάξη:Δ’2 2013-2014 1 Ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 O Θησαυρός των Αθηναίων Θησέας και Αντιόπη Έλενα Τασίου Τάξη:Δ’2 2013-2014 1 Ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ.

2 Γενικά στοιχεία (1) Τα αγάλματα των μετοπών εκφράζουν την αττική πλαστική στην τελευταία φάση του αρχαίου κόσμου όπου η τάση για εκλέπτυνση και η κομψότητα εμπλουτίζονται με την επινόηση καινούργιων τολμηρών λύσεων στην κίνηση των μορφών.

3 Γενικά στοιχεία (2) Από τους γλύπτες που εργάστηκαν στη ζωφόρο οι πιο ηλικιωμένοι θα πρέπει να διατηρούσαν τις τεχνοτροπικές συνήθειες της νεότητας τους, και οι μετώπες που φιλοτέχνησαν έχουν αρχαϊκότερα χαρακτηριστικά, όπως το συμβατικό χαμόγελο και τα διογκωμένα μάτια των μορφών.

4 Ο Θησαυρός των Αθηναίων Θησέας και Αντιόπη Έλενα Τασίου Τάξη:Δ’2 2013-2014 1 Ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ.


Κατέβασμα ppt "O Θησαυρός των Αθηναίων Θησέας και Αντιόπη Έλενα Τασίου Τάξη:Δ’2 2013-2014 1 Ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google