Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ι.Π. Μεσολογγίου 01/12/2014 Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ι.Π. Μεσολογγίου 01/12/2014 Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ι.Π. Μεσολογγίου 01/12/2014 Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

2 ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ (συντονιστής εταίρος) ΑΛΚΥΟΝΗ ΚΕΚ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΑΙ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ «Η ΕΝΩΣΗ» ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΚΕΚ ΑΛΦΑ ΕΠΕ Οι φορείς απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο της Α.Σ.

3 Υποστήριξη της απασχόλησης (σ.σ. δεν λύνεται το πρόβλημα) Δημιουργία ΔΙΚΤΥΟΥ ΦΟΡΕΩΝ Συνέργεια με άλλα προγράμματα (π.χ. LEADER) Υποστήριξη (τουλάχιστον) 120 ωφελούμενων

4 Δήμος Ναυπακτίας Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου Δήμος Θέρμου Χρονοδιάγραμμα: έως 31/12/2014

5 Άνεργοι, με κάρτα ανεργίας στον ΟΑΕΔ Νέοι επιστήμονες (ιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, μηχανικοί)*** Ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, με ατομικό εισόδημα από γεωργικές δραστηριότητες που δεν υπερβαίνει τις 3.000,00€ για το οικονομικό έτος 2012, το δε ατομικό πραγματικό ή αντικειμενικό εισόδημά τους από τις λοιπές πηγές δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.000,00€ 2011)

6 Μεταποίηση/τυποποίηση (25 ωφελούμενοι) Τουρισμός (25 ωφελούμενοι) Κοινωνική οικονομία (20 ωφελούμενοι) Διαδικτυακή οικονομία (50 ωφελούμενοι)

7 Δράση 4 Ευαισθητοποίηση των εργοδοτών. Δράση 7 Δικτύωση σε τοπικό επίπεδο.

8 Δημιουργία & Παραγωγή σε συνεργασία με τον συντονιστή εταίρο, 1000 ενημερωτικών Φυλλαδίων αναφορικά με Δράση του Δικτύου προώθησης της απασχόλησης ΑΙΤΩΛΙΑ. Δημιουργία & Παραγωγή σε συνεργασία με τον συντονιστή εταίρο, 1000 ενημερωτικών εντύπων προβολής του Δικτύου προώθησης της απασχόλησης ΑΙΤΩΛΙΑ και των μελών του, υπό το πρίσμα της κοινωνικής υπευθυνότητας των μελών του. Διανομή ενημερωτικών Φυλλαδίων & εντύπων στους φορείς του δικτύου και στα παραρτήματα του Επιμελητηρίου στην Ναύπακτο και στο Μεσολόγγι. Διανομή ενημερωτικών Φυλλαδίων & εντύπων κατά την διάρκεια της 4 ης έκθεσης Τοπικών Προϊόντων, στο Εκθεσιακό περίπτερο τοπικών προϊόντων Νομού Αιτωλοακαρνανίας του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, του μεγαλύτερου Εκθεσιακού γεγονότος τηε Π.Δ.Ε. που την επισκέπτονται πάνω από 15.000χιλ άνθρωποι και στην οποία συμμετέχουν εκατοντάδες φορείς, σύλλογοι, σωμάτια και επιχειρήσεις της Π.Δ.Ε. και όχι μόνο.. Διανομή ενημερωτικών Φυλλαδίων & εντύπων κατά την διάρκεια των 10 workshop και της Ημερίδας με θέμα «Δίκτυο Προώθησης της Απασχόλησης στην ΑΙΤΩΛΙΑ – Δημιουργία και πρώτα αποτελέσματα λειτουργίας του δικτύου».

9 Διοργάνωση 1 ο Workshop με θέμα «Ηλεκτρονικό Καλάθι προϊόντων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014 και ώρα 18.30μ.μ., στον χώρο ημερίδων στην 4 η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων στο λιμάνι Μεσολογγίου. Στην εκδήλωση θα αναλυθούν οι δυνατότητες του νέου αυτού αναπτυξιακού τεχνολογικού εργαλείου και τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν οι τοπικές επιχειρήσεις και η εν δύναμη νέοι επιχειρηματίες από την αξιοποίηση του βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια τους. Στόχος είναι να ενημερωθούν οι επιχειρήσεις του κλάδου της Μεταποίησης/Τυποποίησης, να αξιοποιήσουν τις δράσεις της Πράξης ενισχύοντας τους ωφελούμενους μέσα από την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Διοργάνωση Ημερίδας με θέμα «Δίκτυο Προώθησης της Απασχόλησης στην ΑΙΤΩΛΙΑ – Δημιουργία και πρώτα αποτελέσματα λειτουργίας του δικτύου» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014 και ώρα 19.00μ.μ., στον χώρο ημερίδων, στην 4 η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων στο λιμάνι της Ι.Π. Μεσολογγίου. Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση του Δικτύου Προώθησης της Απασχόλησης στην ΑΙΤΩΛΙΑ, των ενεργειών που έχουν γίνει για την δημιουργία του, του σκοπού και των στόχων του. Θα αναλυθούν οι δυνατότητες και τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν οι τοπικές επιχειρήσεις και οι ωφελούμενοι από την λειτουργία του Δικτύου και θα παρουσιαστούν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα. Στόχος είναι να ενημερωθούν οι επιχειρήσεις και οι φορείς, να συμμετέχουν και να αξιοποιήσουν τις δράσεις του Δικτύου και να διαμορφωθούν σχέσεις συνεργασίας και επικοινωνίας που θα μεγιστοποιήσουν τα αποτελέσματα και θα συνεισφέρουν στην επίτευξη των σκοπών και των στόχων της Πράξης. Διοργάνωση 2 ΟΥ Workshop με θέμα IKON 4 – Παράγω, Αξίζω, Προχωρω – μια συζήτηση απάντηση στην ανεργία, για την ανάπτυξη και το μέλλων το δικό μας, της παραγωγής και του τόπου μας - σε συνεργασία με τον δήμο Μεσολογγίου, την ΕΠ.ΕΤ.ΑΝ.ΑΙΤ. τις εταιρείες All Pack – Forlabels – Dot Repro A.E – Dasc Branding, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 18.00μ.μ., Τρικουπειο Πολιτιστικό Κέντρο (Τέρμα Βλαχοπούλων) Ι.Π. Μεσολογγίου. Στόχος η ενημέρωση των ωφελούμενων ανέργων και των επιχειρήσεων του κλάδου Μεταποίησης & Τουρισμού μέλη του Δικτύου και όχι μόνο, για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και των εργαλείων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν εν δύναμη νέοι επιχειρηματίες για την προβολή, προώθηση και να εν γένη την ανάπτυξη της επιχείρηση τους (ενδυνάμωση νέων επιχειρηματιών) και την δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης (προώθηση στην απασχόληση των ωφελούμενων). Καθώς Επίσης την προώθηση της εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, την ανάπτυξη συνεργασιών και συνεργιών.

10 Διοργάνωση 2 ΟΥ Workshop με θέμα IKON 4 – Παράγω, Αξίζω, Προχωρω – μια συζήτηση απάντηση στην ανεργία, για την ανάπτυξη και το μέλλων το δικό μας, της παραγωγής και του τόπου μας - σε συνεργασία με τον δήμο Μεσολογγίου, την ΕΠ.ΕΤ.ΑΝ.ΑΙΤ. τις εταιρείες All Pack – Forlabels – Dot Repro A.E – Dasc Branding, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 18.00μ.μ., Τρικουπειο Πολιτιστικό Κέντρο (Τέρμα Βλαχοπούλων) Ι.Π. Μεσολογγίου. Στόχος η ενημέρωση των ωφελούμενων ανέργων και των επιχειρήσεων του κλάδου Μεταποίησης & Τουρισμού μέλη του Δικτύου και όχι μόνο, για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και των εργαλείων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν εν δύναμη νέοι επιχειρηματίες για την προβολή, προώθηση και να εν γένη την ανάπτυξη της επιχείρηση τους (ενδυνάμωση νέων επιχειρηματιών) και την δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης (προώθηση στην απασχόληση των ωφελούμενων). Καθώς Επίσης την προώθηση της εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, την ανάπτυξη συνεργασιών και συνεργιών. Διοργάνωση 3 ΟΥ Workshop παρουσίασης του «Ελληνικού σήματος φιλοξενίας & ποιότητας»,στα μέλη του δικτύου ΑΙΤΩΛΙΑ, την Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 10.30π.μ., στα γραφεία της Αιτωλικής Αναπτυξιακής Α.Ε. Ο.Τ.Α. - Κόμβος Περιφερειακού – Πλατανίτης Αντιρρίου. Στη συνάντηση, θα παρουσιαστεί το σήμα ποιότητας και θα αναλυθούν οι δυνατότητες του νέου αυτού αναπτυξιακού εργαλείου καθώς και τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν οι τοπικές επιχειρήσεις και οι εν δυνάμει νέοι επιχειρηματίες από την αξιοποίηση του, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια τους. Στόχος είναι να ενημερωθούν οι επιχειρήσεις του κλάδου της Μεταποίησης/Τυποποίησης & του Τουρισμού καθώς και οι φορείς μέλη του Δικτύου ΑΙΤΩΛΙΑ, να συμμετέχουν και να αξιοποιήσουν τις δράσεις της Πράξης ενισχύοντας τους ωφελούμενους μέσα από την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

11 Διοργάνωση 4 ο Workshop με θέμα «Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης», σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ Ναυπάκτου και την Αιτωλική Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 18.00μ.μ., στα γραφεία της Αιτωλικής Αναπτυξιακής Α.Ε. Ο.Τ.Α. - Κόμβος Περιφερειακού – Πλατανίτης Αντιρρίου. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τρέχοντα προγράμματα απασχόλησης καθώς και τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν οι άνεργοι και οι τοπικές επιχειρήσεις από την αξιοποίηση τους. Στόχος είναι να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις και άνεργοι ώστε να αξιοποιηθούν τα προγράμματα απασχόλησης και να ενισχυθεί η απασχόληση στην περιοχή της Αιτωλίας. Διοργάνωση 5 ο Workshop με θέμα «Ανάπτυξη Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχειρηματικότητας – Κοιν.Σ.Επ. ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΟΥ» σε συνεργασία με το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 1 η Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 18.30μ.μ., στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο (Τέρμα Βλαχοπούλων) Ι.Π. Μεσολογγίου. Στην εκδήλωση θα αναπτυχθεί η έννοια της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχειρηματικότητας, οι δυνατότητες του νέου αυτού κοινωνικού αναπτυξιακού εργαλείου και τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν η τοπική κοινωνία, οι άνεργοι και οι εν δυνάμει νέοι επιχειρηματίες από την αξιοποίηση του. Στόχος είναι, οι άνεργοι και η τοπική κοινωνία, να κατανοήσουν και να αξιοποιήσουν τη νέα αυτή έννοια κοινωνικού επιχειρείν καθώς και να εκμεταλλευτούν τα προγράμματα της νέας προγραμματικής περιόδου τα οποία θα αποτελέσουν εφαλτήριο ανάπτυξης νέας, βιώσιμης επιχειρηματικότητας και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

12 Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης


Κατέβασμα ppt "Ι.Π. Μεσολογγίου 01/12/2014 Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google