Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΕΛΙΝΑ ΑΓΓΛΟΥΠΑ

2 ΠΟΙΟΑ ΜΕΣΑ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Τα καυσαέρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, των αυτοκινήτων και των φορτηγών. Τα αππορίματα των κατοίκων των μεγαλουπόλεων. Τα καυσαέρια και απόβλητα των εργοστασίων. Η μεγένθηση της τρύπας του όζοντος. Η μόλυνση των νερών.

3 ΤΑ ΚΑΥΣΑΕΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ, ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝΦΟΡΤΗΓΩΝ!
ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΌΤΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΩΝ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΥΤΈΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΕΣ… ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΩΡΙΣΟΥΜΕ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙΜΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ (ΔΥΣΤΥΧΩΣ) ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ!!!!!!!!!!!!!!! Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους χωρίς να φιλτράρουν τις εξατμίσεις τους με αποτέλεσμα να μολύνουν τον αέρα με (δηλητηριώδη) καυσαέρια. Αυτά που παράγουν έχουν επίπτωση στον πλανήτη. Μία από αυτές είναι να μεγαλώνουν την τρύπα του όζοντος.

4 ΤΑ ΑΠΟΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΩΝ
Αρκετός κόσμος (περίπου το 80%) πιστεύει ότι πετάγοντας σκουπίδια κάτω δεν προξενεί μεγάλο κακό. Αντίθετα δημιουργεί αρκετά μεγάλο. Μολύνει το περιβάλλον με τα απορήματά του, αναγκάζοντας κάποιους να τα μαζεύουν αντί για αυτούς. Όμως στις πιο συχνές περιπτώσεις κάνεις δεν τα μαζεύει δημιουργώντας έτσι το αποτέλεσμα που βλέπουμε στην διπλανή εικόνα. Δηλαδή αρκετές περιοχές να είναι γεμάτες σκουπίδια.

5 ΤΑ ΚΑΥΣΑΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ
Τα εργοστάσια είναι η κυριότερη πηγή μόλυνσης του περιβάλλοντος. Αυτό συμβαίνει καθώς οι υπεύθυνοι των εργοστασίων δεν έχουν φροντίσει να βάλουν φίλτρα στις καπνοδόχους τους. Ακόμα κι αυτό να έκαναν καταναλώνουν τόσοι πολύ ενέργεια (που γι’αυτήν ήμαστε υπεύθυνοι εμείς) που τα φίλτρα δεν βοηθούν.

6 Η ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ Η τρύπα του όζοντος κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο μεγάλη. Αυτό οφείλεται στην απροσεξία των ανθρώπων στη χρήση κάποιων ουσιών που βοηθούν στην «ανάπτυξη» της τρύπας του όζοντος. Για να το εμποδίσουμε αυτό πρέπει να προσέχουμε πιο πολύ στη χρήση αυτών των ουσιών. Όπως επίσης και στην αγορά τους.

7 Η ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΤΑΝΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ, ΣΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΙΜΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΤΑ ΨΑΡΙΑ.ΑΛΛΟΙ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΨΑΡΕΨΟΥΝ ΡΙΧΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΤΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΠΟΛΛΑ ΨΑΡΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΧΝΑ ΒΥΘΙΖΟΝΤΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΦΟΡΑ ΠΛΟΙΑ ΒΡΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΩΝ ΑΡΚΕΤΩΝ ΖΩΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΟ ΝΕΡΟ.

8 ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΦΙΛΤΡΑ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΦΙΛΤΡΑ ΣΤΙΣ ΚΑΠΝΟΔΟΧΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ. ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗ Κ.Τ.Ε.Ο. ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΑΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΏΣΤΕ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

9 Από μαθήτριες, ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ Κ΄ ΕΛΙΝΑ ΑΓΓΛΟΥΠΑ


Κατέβασμα ppt "Η ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google